Venäjällä suuri laivastoharjoitus Mustallamerellä

Venäjä on käynnistänyt uutisten mukaan Mustallamerellä noin 30 laivan harjoitukset. Harjoituksen on ilmoitettu kestävän 13.-19. helmikuuta.

Ilmoitettu aihe on Krimin niemimaan puolustuksen harjoittelu. Ohjelmaan liittyy mm. sukellusveneiden torjuntaa, ja laivoista ammuttavilla ohjuksilla harjoitellaan kartan osoittamilla alueilla, Asovanmerta lukuunottamatta, jota koskeva rajoitus (kartassa) on peruutettu ukrainalaisen tiedon mukaan. Kartta ei ole virallisesta lähteestä.

Ukrainan aluevedet saarrettu, Pohjoinen ja Itämerenlaivasto mukana maihinnousualuksilla

Harjoitus- ja ammunta-alueet rajoittavat Ukrainaan suuntautuvan laivaliikenteen käyttämään vain Romanian aluevesiä.

Venäjän federaation Mustanmeren laivasto ilmoitti 10. helmikuuta, että Venäjän Pohjoisen ja Baltian laivaston kuuden suuren maihinnousualuksen (BDK) osasto oli saattanut päätökseen siirtymisensä Välimereltä Mustallemerelle ja on saapunut Sevastopoliin.

Ukrainan ulkoministeriö esitti 10. helmikuuta vastalauseen merialueiden sulkemisesta Mustallamerellä ja Asovanmerellä, ja Kertšin salmen salmen sulkemisesta, merivoimien sotaharjoitusten vuoksi.

”Ennennäkemätön ohjusten ammunta-alueen kattavuus tekee navigoinnista molemmilla merillä lähes mahdotonta. Puhumme kansainvälisen merenkulun, ensisijaisesti kaupallisen, merkittävästä ja kohtuuttomasta komplikaatiosta, joka voi aiheuttaa monimutkaisia ​​taloudellisia ja sosiaalisia seurauksia ensisijaisesti Ukrainan satamille”,  kerrotaan Ukrainan ulkoministeriön lausunnossa.

Huomenna alkava harjoitus liittyy  Venäjän puolustusministeriön 20. tammikuuta ilmoittamaan Venäjän laivaston ylipäällikön Nikolai Evmenovin johtamaan harjoitusten sarjaan, johon osallistuu yli 140 alusta ja yli 10 000 sotilasta.  Erillisiä harjoituksia suoritetaan Välimeren, Pohjoisen jäämeren, Okhotskinmeren vesillä, ja Atlantin valtameren koillisosassa ja Tyynellämerellä.

Venäjän federaation pohjoisen laivaston lehdistöpalvelu ilmoitti 7. helmikuuta, että laivasto-osasto, jonka mukana ovat ohjusristeilijä Marsalkka Ustinov, fregatti Admiral Kasatonov ja suuri sukellusveneidentorjunta-alus Vara-amiraali Kulakov, ovat saapuneet Välimerelle. Välimerelle on myös saapunut Suezin kautta Venäjän federaation Tyynenmeren laivaston osasto  -lippulaivan ohjusristeilijän Varyagin johdolla. Mukana on myös suuri sukellusveneidentorjunta-alus Admiral Tributs ja suuri meritankkeri Boris Butoma.

”Venäjällä ole aggressiivisia suunnitelmia Ukrainaa kohtaan”

Venäläinen julkaisu muistaa mainita, että laivasto-osastojen siirrot Mustallemerelle Venäjän sotalaivaston kaikilta toimintavesiltä tapahtuu kasvaneen kansainvälisen jännityksen oloissa. Venäjän federaation ulkomaantiedustelupalvelun johtaja Sergei Naryshkin korosti lausunnossaan 10. helmikuuta, ettei Venäjällä ole aggressiivisia suunnitelmia Ukrainaa kohtaan.

2 Comments

 1. Obelix
  12.2.2022 16:56

  Jos Venäjä hyökkää Ukrainaan, niin silloin saamme nähdä kaksi asiaa:

  1. Mihin Venäjä oikein pystyy, kun se on vakavissaan

  2. Onko Natosta ylipäänsä mihinkään, kun se joutuu pakon edessä, joko toimimaan, tai menettämään ihmisten silmissä uskottavuutensa kansainvälisenä toimijana

  Ps. Ainoa hyvä puoli asiassa on, että kummassakin tapauksessa voidaan täällä SUOMESSA lopettaa tämä loputtoman ärsyttävä, eipäs juupas väittely Natosta!

  Vastaa
  1. If sota then ydinsota fi
   12.2.2022 21:11

   Venäjähän ei ole hyökkäämässä Ukrainaan. Se on sanonut sen jo monta kertaa. Se saattaa pyynnöstä mihittä Donetskin ja Luhanskin tasavallat joissa venäläisiä tapetaan. Mutta Ukrainan se jättää rauhaan.

   Ja jos USA ja NATO hyökkäävät Venäjälle aina Virosta Ukrainaan asti plus jäämeri, niin silloin todellakin voidaan lopettaa iänikuinen väittely. Siitä alkaa ydinsota joka on ensivaiheessa ohi kahdessa tunnissa. Ja kahden vuoden päätä täälä ei ole enää ihmiselämää. Ja jos sotahaukat ja pankkirit kahden vuoden päästä nousevat luolistaan ja täälä on vielä elämää, niin niiden elämä on melko tuskallista. Vaikkakaan ei pitkään.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top