Venäjän ja Turkin yhteiset sotapoliisipartiot loppuvat Syyriassa?

Kurdien uutispalvelun mukaan Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on ilmoittanut, että Turkin ja Venäjän yhteinen sotilaallinen partiointi Syyrialle hyvin tärkeällä M-4 -valtatiellä loppuu.

Partiointi on osa Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin viime vuoden lokakuussa Sotshissa tekemää sopimusta. Turkki ja Venäjä valvovat sopimuksen mukaan yhteisesti ”rauhaa” pohjoisen Syyrian alueella. Äskettäin on kerrottu, että venäläisten ja turkkilaisten käsitykset aselepoluokkauksista ovat hyvin eriäviä.

Mikäli Turkin ja Venäjän yhteistyö mm. Idlibin aselepolinjan valvomisessa päättyy, tilanteet saattavat muuttui hyvin toisenlaisiksi.

Lavrovin kommenteista raportoi ensimmäisenä Reuters (Moskovasta). Lavrovin mukaan Venäjä ja Turkki ovat keskeyttäneet yhteiset partiot M4-moottoritielle Syyriassa turvallisuussyistä ja jatkavat niitä, kun tilanne rauhoittuu. Lavrov kommentoi asiaa maanantaina.

2 Comments

 1. Orang Utang
  22.9.2020 00:40

  Yksi Syyrian iso ongelma on, että sillä ei ole riittävästi koulutettuja sotilaita arvokkaiden öljyesiintymien puolustamiseen.

  Kun todellinen sota syttyy, henkilöstö on se, jota ei voi rahalla ostaa markkinahintaan. … Paitsi tietenkin viholliselta, jonka miehitys itsessään on tarjous sotilaallisesta avusta.
  – Luovuttakaa itsenäisyytenne ja palautamme maahan järjestyksen.
  – Yleensä tällaisessa tilanteessa ei ole aikaa aloittaa armeijan kouluttamista.

  Korruptoitunut hallinto mahdollistaa valtion miehittämisen käyttäen hyväksi sen omia poliisi- ja sotilasjoukkoja.
  – Ei ole pula huippupoliitikoista, jotka ovat valmiit myymään maansa hyvää kuvernöörin virkaa vastaan. Ja kun tuo virka perustetaan ulkomaille, EU:hun, ei edes tarvitse pelätä oman kansan kostoa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   22.9.2020 11:00

   Syyrialla on niin paljon ”ystäviä” että nämä suorastaan käyvät keskenään sotaa siitä, kuka saa olla Syyrian ystävä. Samalla öljyt lähtee jonnekin.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top