Venäjän laivasto ammuskelee ohjuksilla NATO:n harjoitusalueella

Tällä viikolla nähdään Pohjanmerellä, Norjanmerellä ja Itämerellä poikkeuksellista sotaharjoittelua: Pohjois-Atlantin puolustusliiton (NATO) ja mm. Suomen harjoittelun kanssa samoilla vesillä ovat venäläiset, ampumassa ohjuksia.

Norjan lentoasemia ja lennonvarmistuspalveluja tarjoava Avinorin edustajan mukaan Venäjä oli ilmoittanut heille ohjustesteistä NOTAM -palvelun kautta, joka normaalisti tarjoaa lentäjille ilmoituksia mahdollisista vaaroista lentoreiteillä. Avinorin tiedottaja Erik Lodding kertoi uutistoimisto DPA:lle, että asia ilmaistiin ”rutiininomaisena viestinä”.

Venäjä toteuttaa ohjuskokeensa 1.-3. Marraskuuta Kristiansundin, Molden ja Alesundin rannikkokaupungeista länteen olevalla merialueella. ”Ei pidä dramatisoida tätä, olemme huomannut sen ja tarkkailemme venäläisiä liikkeitä”, Norjan puolustusministeri Frank Bakke-Jensen kommentoi.

Lokakuun 25. päivänä NATO käynnisti Trident Juncture -harjoituksensa, jota pääsihteeri Jens Stoltenberg nimittää ”vahvaksi näytöksi” sen kyvykkyydestä, yhtenäisyydestä ja ongelmien ratkaisemisesta Euroopan hännittyvässä tilanteessa.

Asiasta kertoi Radio Free Europe / Radio Liberty 29.10.2018.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top