Venäjän media: ”Tampax-hallitus” maailmankartalle

Valtioneuvoston kanslian NATO:n alaiselta tutkijaryhmältä tilaama tarkastelu suomalaisiin johtohenkilöihin kohdistuneesta disinformaatiosta, ja ns. vihapuheesta on lähtenyt uutisena laukkaamaan maailmalla.

Venäläinen Sputnik News kirjoitti tänään aiheesta, -ja otti ilon irti:

Pääministeri Sanna Marinin mukaan häntä on kutsuttu ”epäpäteväksi”, ”kokemattomaksi” ja ”kassatytöksi”, kun taas hänen koalitiotaan on nimetty ”huulipunahallitukseksi” ja ”sukkahousuhallitukseksi”. (Sputnik News)

Muita loukkauksia, joita lehden mukaan on esitetty NATO:n työryhmän tutkimassa some-viestinnässä, ovat ”kommunistinen kvintetti” ja ”Tampax-tiimi”.

Että venäläinen media moittii Suomen hallitusta kommunismista, on tapaus jonka todennäköisyydestä olisi voinut vaikka lyödä vetoa -entisessä maailmassa- ja hyvällä kertoimella. Venäläistä riemua lisää tänään myös kohuraportin tilaaminen NATO:oon liittyvältä toimijalta.

Sanna Marin: 18.03: Osaamaton, kokematon, Sokoksen kassa, tyttö, tyttöhallitus, huulipunahallitus, sukkahousuhallitus, uhkailu, vihapuhe, maalitus. Kyllä, naiset johtavat hallitusta. Get over it.

Tästä ei voi tehdä ironiaa: He tekevät sen itse.” -Tämä oli pakinoitsija-nimimerkki Origon lause silloin joskus, ja vaikkei kohdetta yksilöity, joka ikinen 70-luvun Suomessa tiesi. Minkä luonnehdinnan kvintettimme voisi saada, sen täsmentämisen jätän lukijalle, mutta arvaan että lauseen loppupuoli, ”he tekevät sen itse”, ei kaipaa päivitystä.

Onhan se ikävää, että moititaan, ja vieläpä sivuseikoista, -ja tälläisenä aikana kun pääministerillä on todellisiakin ongelmia: Neste karkaa ulkomaille, eikä rajoja saada vesitiiviiksi:

 Mutta kun me katsomme rajan kokonaisturvallisuutta, siis sitä, että jos me haluaisimme rajan vesitiiviiksi, niin se ei onnistu vain yksittäisellä ennakkotestillä, se ei onnistu edes yksittäisellä Suomen päässä otettavalla testillä, vaan se vaatisi erittäin pitkän karanteenin. Tämä on ainoa väline, millä me saisimme rajan vesitiiviiksi. (Sanna Marin 18.03. 2021, eduskunnan kyselytunnilla

Asiasta kirjoitti 19.03. 2021 mm. Sputnik News.

6 Comments

 1. Rauha Renhes
  19.3.2021 15:22

  Mutta tottahan tuo on. Hehkuttavat tasa-arvoakin mutta missä ne nyt on miehet? Kyllä venäläiset ovat oikeassa eivätkä puhu pahaa tai ivaile. Se voi kuulostaa kuulijasta siltä jos ei hyväksy tosiasioita. Niin umpipunikkeja on hallituksessa ja sen kannattajissa(vähemmistö).

  Vastaa
 2. juha.
  19.3.2021 19:11

  Venäjällä miehet ovat miehiä ja naiset ovat naisia. Eli aivan kuten valovuosia sitten lännessäkin. Naiset eivät ole Venäjällä mitään avuttomia kynnysmattoja muslimi-malliin vaan rämäköitä tyttöjä, jotka osaavat pitää puolensa, jos kohtelu menee aivan luokattomaksi. Tähän kaikkeen vahvimmin tietysti vaikuttaa slaavilainen luonne, joka on palkon tempperamenttisempi kuin suomalaisten, jotka pääsevät ”elementtiinsä” vasta viinapäissään.

  Merkillepantavaa on se, että venäläiset naiset eivät ole lainkaan innostuneita länsimaallisesta feminismistä, joka menee heillä korkealta ”yli tukkalaitteen”, koska venäläinen nainen EI halua olla mies sotimalla omaa naisellisuuttaan vastaan. En ole ”antropologi”; on vain tullut katsottua yioutubesta videoita, jossa venakkoja haastatellaan.

  Venäläiset miehet ovat tunnetusti karkeahkonlaisia, mutta slaavilaisen sydämellisiä hevosenleikistään huolimatta. Yleensä miesporukassa riidat syttyvät äkkiä ja siinä mätkitään surutta toista mitä vain käsiin tarttuu. Mutta se merkitsee hyvin harvoin elinikäisen vihamiehen hankkimista, sillä toinen riitakumppani on heti kohta spontaanisti auttamassa kun toinen on pahassa pulassa. Venäläiset ovat taatusti aivan oma rotunsa, jota nykysuomessa ei edes haluta yrittää ymmärtää, vaikka naapurista on kyse. Varmaan siksi kun joka ainoa syksy Venäjän pihapuiden lehdet lentävät Suomen pihaan?

  Vastaa
 3. Regedit
  20.3.2021 23:03

  ””Tästä ei voi tehdä ironiaa: He tekevät sen itse.” -Tämä oli pakinoitsija-nimimerkki Origon lause silloin joskus, ja vaikkei kohdetta yksilöity, joka ikinen 70-luvun Suomessa tiesi. Minkä luonnehdinnan kvintettimme voisi saada, sen täsmentämisen jätän lukijalle, mutta arvaan että lauseen loppupuoli, ”he tekevät sen itse”, ei kaipaa päivitystä.”

  Juurikin näin, mutta jos nämä käy perustuslain kimppuun tai ohittavat sen niin ironiakin menee liian pitkälle?
  ”Tampax-tiimi” !! He he, en ollut kuullutkaan. 😄👍

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   21.3.2021 10:13

   Ei sitä muutkaan olleet kuulleet, ennenkuin somehäirinnästä tehtiin tutkimus, ja tulokset julkistettiin NATO:ssa asti. Eilen ainakaan ei näkynyt C5A:ta Lusin suoralla, mutta ei sitä mitää mitä lähettävät kun Mariinin tarpeeksi marisee?

   Vastaa
 4. pöh
  21.3.2021 11:39

  Osaamatonta hallitusta ei saisi sanoa osaamattomaksi koska siellä on ”nuoria naisia”?
  Jos ihan objektiivisesti katsoo mitä noin vuoden aikana on tapahtunut, niin täysin osaamaton hallitushan meillä on ollut.
  Vaikka on ennätysmäärä avustajia, niin eivät silti edes tiedä mitä saavat lain mukaan tehdä ja mitä ei.

  Vastaa
 5. Hyperborean
  22.3.2021 21:55

  Kommunistinen tampax kvintetti. Hallituksen läpileikkaus, missä kyvyttömät johtaa haluttomia tekemään mahdottomia. Ja ajatella että tämänkaltainen uhriutuminen onnistuu ihan valtionjohtotasolla. Jos pääosalla ministereitä koulutus yltää jopa ylioppilastasolle, ja työkokemusta on kertynyt kaupan kassasta niin voisi ehkä hieman miettiä että lähteekö ollenkaan mukaan, ja voiko olla että kyvyttömyys sekä huomataan nopeasti ja siitä vielä muistutetaan aika raa’asti. Pieni globaalieliitti vedättää näitä pyrkyreitä minkä ehtii, osan edustajista ollessa liian kusipäitä välittääkseen ja suurimman osan ollessa liian tyhmiä tajutakseen mitä tapahtuu. Mut jee meillähän on unelma. Kivaa se on siinä vaiheessa kun tätä tunkiota lähdetään selvittämään, kenelle siinä vaiheessa laistetaan vastuu…
  Valtiontuhovimmassaan kyllä ovat pistäneet toimeksi, varmaan saavat globaalieliitiltä pienen kiitoksenkin hyvin hoidetusta työstään mutta toivotaan että se kansalaissota Vol.2 ehtii alkaa ennen kun nämä pääsevät karkuun.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top