Venäjän Runet irroitettiin hetkeksi Internetistä

Venäjä toteutti kesä-heinäkuussa jo toista kertaa harjoituksen, jossa venäläinen nettiverkko eristetään kansainvälisestä netistä. Harjoitusta koskeva laki säädettiin vuonna 2019.

Kuukauden ajan Venäjällä testattiin mahdollisuutta irroittaa fyysisesti venäläinen Runet-verkko (Russian computer network)  globaalista internet-verkosta, kertoo venäläinen teknologian julkaisu.

15. kesäkuuta – 15. heinäkuuta järjestettiin Internetin vakaan, turvallisen ja yhtenäisen toiminnan varmistamiseksi harjoituksia, jotka on mainittu digitaalitalouden ANO:n tietoturvatyöryhmän materiaaleissa. RBC:llä on kopio materiaaleista, useat työryhmän jäsenet ovat vahvistaneet sen aitouden, kertoi RBC 21.07.

Roskomnadzorin edustaja ei vahvistanut, mutta ei kiistänytkään RBC:n tietoja: ”Lainsäädännön mukaisesti harjoitukset pidetään vuosittain,  ja niiden tarkoituksena on lisätä Venäjän Internet-segmentin infrastruktuurin eheyttä, vakautta ja turvallisuutta”. Rostelecomin, MTS: n, MegaFonin, VimpelComin (Beeline), ER-Telecom Holdingin ja Transtelecomin edustajat eivät vastanneet julkaisun kysymyksiin.

Viranomainen hallitsee reititystä, Twitteriä on hidastettu

Syksyllä 2019 hyväksyttiin laki suvereenista Runetista, tarkoituksena  suojata Venäjän Internet-verkko ulkopuolisilta uhilta. Lain mukaan kaikkien Venäjän operaattorien verkkoihin on asennettava erityislaitteet, joiden kautta Roskomnadzor pystyy tarvittaessa hallitsemaan liikenteen reititystä. Samojen laitteiden avulla Roskomnadzor estää pääsyn Venäjällä kiellettyyn sisältöön.  Yksittäisten yritysten verkkosivustojen nopeuden hidastamista on jo käytetty, kertoo julkaisu: Tämän vuoden maaliskuussa osasto alkoi hidastaa valokuva- ja videosisällön siirtämistä Twitteriin, koska tämä ei ollut poistanut laitonta sisältöä. Rajoituksia poistettiin toukokuussa.

Uutinen perustuu venäläisten julkaisujen tietoihin.

Luettavaa:

2 Comments

 1. Orang Utang
  23.7.2021 13:13

  Hämmästyttävä yhteensattuma! Samaan aikaan lännessä FedEx, Delta ja McDonald’s -tietoverkot romahtavat. Häiriö Akamai’n ja Oracle’n infrastruktuuripalveluissa.

  Massive internet outage: FedEx, Delta and McDonald’s go down

  a) Venäjän tietoverkon eristämisen yhteyteen oli liitetty cyberhyökkäys.

  b) Kyseisillä firmoilla on toimintaa Venäjällä ja niiden verkot on konfiguroitu niin, että eivät kestä Venäjän verkon eristämistä.

  c) Kyseiset firmat ovat osa cyberhyökkäysverkostoa, jonka USA on luonut Venäjän sisäpuolelle ja romahtivat eristyksen seurauksena.

  Mitkä muut verkot romahtivat samaan aikaan?

  Vastaa
 2. juha II
  23.7.2021 23:01

  Vain itsetietoinen Venäjä osaa suojella itseään globalisti hirviöiden hyökkäystä vastaan!

  Kiina sen sijaan harjoittaa likaista ja itsekästä suurvaltapolitiikkaa, joka tähtää koko maailman alistamiseen brutaaliin ja primitiiviseen pakkovaltaan, joka merkitsee suoraa ja välitöntä orjuutta kaikilla tasoilla aivan kuten se tekee sisäpolitiikassaan omia kansalaisiaan kohtaan!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top