Venäjän ulkoministeri kysyy, miksi Yhdysvaltain ydinaseita on Euroopassa

Venäjän ulkoministeri  kertoi tänään, että ”Moskovan on yksinkertaisesti mahdotonta hyväksyä ” Yhdysvaltain ydinaseiden läsnäoloa Euroopassa .

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov totesi uutistoimiston mukaan, että uuden varustelukilpailun estäminen nykyisessä tilanteessa on tärkeää. Venäjä kehottaa Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia ​​liittymään moratorioon lyhyen ja keskipitkän kantaman ohjusten sijoittamisessa Euroopan alueelle.

”Meille ei ole hyväksyttävää se, että ydinsulkusopimuksen perusperiaatteiden vastaisesti Yhdysvaltojen ydinaseita on edelleen joidenkin Euroopan maiden alueella”, sanoi ulkoministeri Lavrov.

Hän antoi lausuntonsa puheenvuorossaan Genevessä järjestettävässä aseriisuntakonferenssissa. Puheenvuoro pidettiin videoyhteyden kautta.

”Yhdysvaltain ydinaseet on korkea aika palauttaa kotiin, ja purkaa kokonaan niihin liittyvä infrastruktuuri Euroopassa”,  sanoi. Venäjän ulkoministeri.

Lavrov  otti kantaa myös mahdollisuuteen, että Ukraina hankkisi ydinaseita. Ukraina oli ydinasevalta itsenäistyessään Neuvostoliitosta vuonna 1991, mutta luopui ydinaseistaan saatuaan turvallisuustakeet mm. Venäjältä ja Yhdysvalloilta. Lavrovin mukaan Ukrainalla on kykyä ydinaseen rakentamiseen, vanhasta muistista. Ulkoministeri kritisoi myös puolustusliitto NATO:n ei-ydinvalta -jäsenten osallistumista puolustusliiton yhteisiin ydinharjoitus-operaatioihin. 

Luettavaa:

5 Comments

 1. Obelix
  1.3.2022 15:36

  ”Venäjän ulkoministeri kertoi tänään, että ”Moskovan on yksinkertaisesti mahdotonta hyväksyä ” Yhdysvaltain ydinaseiden läsnäoloa Euroopassa .”

  Ihmeellisen houreinen lausunto sitä taustaa vasten, että Venäjä on juuri uhannut käyttää kaikkia ydinaseitaan Länttä vastaan?

  Vastaa
  1. Puolueeton
   1.3.2022 18:47

   Valhetta, luvattiin aseiden olevan nopeasti käytettävissä, siis puolustukseen.
   Mikä tarkoitus USAn ydinaseilla on Euroopassa, eihän USAan ole yksikään Euroopan valtio hyökkäämässa. En keksi mitään muuta kuin uhkaaminen Venäjää vastaan. Siksi Venäjä ilmoitti omin aseiden olevan valmiina.

   Vastaa
 2. J.Jörgensen
  1.3.2022 16:17

  Niin, meidän ydinaseettomien valtioiden kansalaisten on mahdotonta hyväksyä teidän johtajanne pullistelua ja uhkailua ydinaseiden käyttämisestä. Mitä aiotte herra ministeri tehdä asialle? Ellette tee mitään, pitäkää suunne kiinni jenkkien aseista.

  Vastaa
 3. Aivot omistava
  1.3.2022 17:05

  Kyllä ryssät elää omissa saduissaan.
  Tietääkö porukat edes millainen ase ryssillä on, eteenkin, miten ko ”ase” on edes annettu rakentaa.
  Ryssillä on nimittäin isoin ase koko maapallon historiassa, täysin automatisoitu ydinase jonka tuhoalue on koko maapallo jos se laukaistaan, kyseessä on sis ase joka lopettaa maapallolta kaiken elämän. Toivoa täytyy että venjä tuhotaan ja äkkiä ennen kun tuo idän hullu, psykopaatti, diktaattori sitä alkaa käyttämään.

  Vastaa
 4. Rea Listi
  1.3.2022 20:00

  Jaahas. Joku omistaa aivot. Kaikillahan on aivot. Osaavatko kaikki niitä aivojaan käyttää on taas ihan eri juttu.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top