Venäläis-arvio: Finnairilta kestää vähintään 2 vuotta saavuttaa koronaa edeltävät tulokset

Suurin suomalainen lentoyhtiö Finnair tarvitsee vähintään kaksi vuotta palatakseen koronavirusta edeltäviin taloudellisiin lukemiin, toteaa Pietarin RANEPA-yliopiston johtoryhmän taloustieteen apulaisprofessori David Tereladze.

”Finnair menetti 89 prosenttia matkustajaliikenteestä vuonna 2020, joka merkitsee 430 miljoonan euron tappioita. Tämä on merkittävä summa. Yhtiö on irtisanonut 600 työntekijää. Itse asiassa vain lentäjät ja lentohenkilökunta saivat pitää työnsä. Paluu koronavirusta edeltäviin tuloksiin kestää kauan. Tämä prosessi voi viedä jopa kaksi vuotta”, sanoo apulaisprofessori David Tereladze.

Asiantuntija selitti Venäjän päätöstä aloittaa uudestaan lennot Suomen kanssa helpottuneella pandemia tilanteella ja koronarokotusten alkamisella molemmissa maissa: ”Valtiollemme tämä on ensimmäinen askel kohti normaalia elämää.”

Samanaikaisesti Tereladze neuvoo olemaan herättelemättä ennenaikaisia toiveita rajojen avaamisesta, koska koronavirusrajoitukset ovat edelleen voimassa: Vain opiskelijat, liikemiehet ja sukulaiset voivat matkustaa Suomeen, mutta turisteille raja on edelleen kiinni. Lopuksi ekonomisti toteaa, että lentolippujen hintojen odotetaan nousevan lähitulevaisuudessa, koska Venäjän ja Suomen välinen matkustajaliikenne on vähäistä ja lennot ovat kannattamattomia sekä Aeroflotille että Finnairille.

”Lentolipun hinta nousee hyvin korkeaksi, mutta vähitellen hintaindikaattorit palaavat normaalille tasolle. Näin tapahtuu, kun matkustajaliikenne kasvaa, rajoitukset poistetaan ja tilanne paranee ”, David Tereladze totesi.

Aeroflot on aloittanut uudelleen lennot Suomeen jo joulukuussa 2020 ja Finnair vuoden vaihteen jälkeen, tammikuun lopussa. Tällä hetkellä Aeroflot lentää Moskova – Helsinki väliä ja Finnairilla pääsee Helsingistä Pietariin.

  • Artikkelin lähettäjä, RANEPA-instituutti on useassa Venäjän kaupungissa toimiva oppilaitos, jossa valmistuu toimihenkilöitä venäläisiin yrityksiin Venäjän hallinnolle.

 

1 Comment

  1. juha.
    2.2.2021 22:13

    Hienoa Sanna Marinin hallitus. Mutta vielä on tekemätöntä työtä jäljellä. Tsemppiä!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top