Venäläis-julkaisu hurjana: Suomen nationalistit haluaa siirtää itärajaa

Sputnik News otsikoi tänään reippaanlaisesti: ”Suomalaiset nationalistit sytyttelevät tulipaloa vaatimalla Karjalaa ”takaisin”.

Uutisen mukaan nationalistipuolue Perussuomalaiset (True Finns) julistaa, että toista maailmansotaa edeltäneet rajat tulee palauttaa, koskien myös nyt Venäjälle kuuluvien alueiden luovuttamista Suomelle.

Sputnik Newsiä pidetään Venäjän hallituksen propagandistisiakin näkökulmia myötäilevänä julkaisuna. Sputnik taitaa lentää nyt vähän liian korkealla?

Heidän poimintojaan twitteristä:

Hautamäen ”revisionistinen” twiitti on Sputnikin mukaan ”aiheuttanut vahvoja reaktioita molemmilla puolilla rajaa”.

Suomen itärajaa siirrettiin länteen sotien yhteydessä, tilanteessa jota voi luonnehtia Suomeen kohdistuneeksi väkivallan uhkaksi. Siihen aikaan ei osattu vielä hybridisotaa, vaan kaikki tehtiin vanhanaikaisesti. Edellisen kerran Suomelta otettujen alueiden palautus tuli puheeksi Suomen ja Venäjän välillä kun presidentti Boris Jeltsin tarjosi niitä takaisin. Suomen silloinen presidentti Mauno Koivisto kieltäytyi tarjouksesta.

Täällä: Sputnik News 2.11.2018: Finnish Nationalists Spark Firestorm With Bid to ’Reclaim’ Russian Karelia.

12 Comments

 1. Minä
  21.11.2018 06:56

  Oikeastaan epäloogista jutustelua noissa asioissa. Jos suomalaiset esittävät halua saada Suomeen liitetyksi suomalaisia alueita, puhuvat jotkut negatiivisesti suur-Suomesta, mutta kun Venäjä on liittänyt ja haluaa liittää itseensä muiden alueita, eivät nämä samaiset henkilöt puhu negatiivisesti suur-Venäjästä.

  Vastaa
 2. Minä
  21.11.2018 07:00

  Varsin epäloogista jutustelua monilla. Kun joku haluaa Suomelle palautettavaksi Suomelta otettuja alueita, puhuvat he negatiiviseen sävyyn suur-Suomesta, mutta kun Venäjä on liittänyt ja liittää itseensä toisten alueita, he eivät puhu negatiiviseen sävyyn suur-Venäjästä.

  Vastaa
 3. Minä
  21.11.2018 07:01

  Onko täällä jokinongelma, kun ei kommentit tartu tänne, vai olisiko jokin automaattinen sensuuri?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   21.11.2018 13:33

   Meillä on ollut ongelma wordpressin blogimoottorin kanssa: Kertaalleen hyväksytyt kommentit eivät sitten olekkaan hyväksyttyjä, ja niitä on täytynyt hyväksyä uudestaan.

   Vastaa
 4. Puolueeton
  21.11.2018 08:02

  Suomalaiset voivat olla hyvin tyytyväisiä Venäjän nykyiseen rajaan. Kuvitelkaa, että Venäjä sallisi salakuljettajien ihmiskaupan Suomen 1340 km pitkällä rajalla. Slovakian Ukrainan ongelmaraja on vain 97 km.

  Vastaa
 5. Nestori Lundahl
  21.11.2018 08:53

  Jos minä olisin venäläinen (mitä en ole), niin en olisi ollenkaan huolissani tuollaisista esityksistä, niin oikeudenmukaisia kun ne ovatkin, vaan korkeintaan vastaisin ”Tulkaa hakemaan!”.
  Asioista voidaan tietenkin aina neuvotella, ja jos naapuri jotain antaisi, niin mieluiten ottaisin Petsamon alueen. Sillä olisi tulevaisuudessa suurin merkitys.

  Vastaa
 6. Pertti Grandell
  21.11.2018 10:00

  jos nyt vaan heitettäissiin kaikki laittomat aluksi ulos maasta, sitten huolehdittaisiin omistamme ja maatamme minkä edestä on taisteltu..eli ptioriteetti 1 ulos maasta kaikki maahantunkeutujat ihan ekaks..sitten suvakit ojoon, hylkijö politiikot samoin..valtakunnan oikeuteen tai korpi sellaiseen jos änktyttävät…siitähän vois aloittaa…

  Vastaa
 7. Eino Heikkinen
  21.11.2018 19:54

  Kyllähän totuus on, että venäjä ei niitä maita tarvitse, niin retuperällä ne ovat, ja nehän on viety väkivalloin ja miehitetty ja asutettu muualta silloisesta n-liitosta pakkosiirretyillä ihmisillä vastoin Geneven sopimusta .

  Sitä minä olen vuosikymmenet ihmetellyt vasemmistopoliitikoissa ertyisesti , miten täällä kyllä on löytynyt valmiutta sekaantua Lähi-idän , Israelin ja Arabivaltioiden välisiin erimielisyyksiin ja solidaarisuutta on löytynyt enemmän kuin tarpeeksi ns ”palestiinalais” ongelman ratkaisuun.
  Ja tietenkin viimeisen päälle vetoamalla jos mihinkin ”kansainväliseen lakiin” , joissa kyllä totta puhuen on melkoisia aukkoja ja epäjohdonmukaisuuksia, ja erityisesti maailman ainoan juutalaisvaltion olemassaolon kieltämisiin saakka. Erityisesti näissä on kunnostautunut Erkki Tuomioja niminen suomalainen poliitikko.Ei siitä sen enempää.

  Mutta se siinä innokkuudessa Lähi_idän poliitiikan saralla , joka ei varsinaisesti meille millään tavalla kuulu olla siellä maan jakajana ihmetyttää, että olisihan tässä lähempänäkin , ja väitän, että ihan tuhannesti paljon aiheellisempi ja meitä suomalaisia oikeasti koskettava vääryys, johon olisi viimeistään N-liiton hajoamisen aikaan pitänyt herätä ja vaatia asian korjaamista neuvotteluteitse , joka näin jlkikäteen näyttää siltä, että se olisi ollut mahdollista.
  Muttakun energia meni Lähi-itä sekoiluun ja näyttää menevän edelleen, ja täysin turhaan ja tarpeettomasti.

  Ja näyttää myös siltä, että Suomalaiset ovat menettäneet oman maan arvostuksen kun maa näyteään tyhjennettävän muutamaa kasvukeskusta lukuunottamatta,joista alkaa sitten pudotuspeli niistäkin. maatalous on näköjään tarkoitus tappaa kokonaan ja ihmiset ajaa kaupunkeihin(iin). Ei taideta tarvita kohta kehä kolmosen ulkopuolista suomea ollenkaan näköjään kun kaikki sinne menevä ”joutavaa turhaa rahanpumppausta”. Joidenkin mielestä, ehkä melkein kaikkien mielestä.
  Mutta kyllä Israelin ja PA :n väliseen konfligtiin aina riittää täältä neuvoja tuomioita ja ohjeita Israelille annettavaksi. Venäjää ei passaa häiritä. Eikä tietenkään Islamin mahtia, niitä tulee nuoleskella ja niiden rikokset on katsottava sormien läpi .
  Terveisiä Pohjolan hölmölästä!

  Vastaa
 8. Nykyrajohin tyytyvãinen patriootti
  22.11.2018 13:15

  Onkohan Suomessakin jo huomattu ettei Neuvostoliittoa ole enään olemassa? Sekä Trump että Putin ovat oikeistolaisia patriootteja, jotka kunnioittavat perinteisiä perhearvoja ja uskontoa. Venäjän uhkaa ylikorostetaan ja toistetaan valtamediassa jatkuvasti. Kun Venäjää katsoo kaukaa Suomen ulkopuolelta ja seuraa 1, niin näkee ettei Suomi ole missään suhteessa tärkeä maa Venäjän kannalta. Kävin kerran konferenssissa Moskovassa ja ne tykkää siellä suomalaisista ja arvostaa laatutuotteita. Viiden tähden hotelleissa on KONE hissit ja Harvia kiukaat, lentokentällä KONE liukumatot. Kauppaa kannattais vain lisätä ja käyttää hyväksi se kun jotkut muut asettaa sanktioita. Trumpin USA vetää vähitellen joukkonsa noin 100 tukikohdastaan maailmalla ja NATO kuihtuu tai hajoaa. Naapurissa Venäjä pysyy eikä ole järkeä rikkoa stabiileja suhteita. Jos haluaa asua syrjäseudulla, niin kyllä Suomessa on maaseudulla vielä tilaa 🙂

  Vastaa
 9. Maranello
  22.11.2018 19:38

  Kansainvälisen lain mukaan Venäjälle luovutetut alueet kuuluvat edelleen suomalaisille omistajilleen. Rauhansopimuksessa siirrettiin ainoastaan valtion rajoja! Ja tätä tosiasiaa ei ole kieltänyt mikään taho. Että repikää siitä!

  Vastaa
 10. Martti Korpiranta
  23.11.2018 08:58

  Kansainvälisen lain mukaan Venäjälle luovutetut alueet kuuluvat edelleen suomalaisille omistajilleen. Rauhansopimuksessa siirrettiin vain valtion rajoja mutta maanomistukset jäivät entisille omistajilleen! Ja tämä on tosiasia jota mikään taho ei ole kiistänyt. Että repikää siitä keskustelua!

  Vastaa
 11. Martti Korpiranta
  23.11.2018 09:00

  Venäjä ei tajua sitä että palauttamalla Karjalan takaisin Suomelle se saisi kaikkien suomalaisten sympatiat ja asenne Natoon muuttuisi entistä kriittisemmäksi Suomessa. Toivotaan että Putin ja nämä Sputnikin porukatkin tajuaisivat asian jossain vaiheessa!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top