Venäläis-syyrialainen väite: Rakentaako Turkki Kaukasukselle islamistien enklaavia?

Useiden tuhansien turkkilaismielisten jihadistien armeija on asettumassa Venäjän rajoille, varoittaa venäläinen julkaisu. Toisaalla, Syyriassa,  Turkin miehittämässä Afrinin kaupungissa toimiva ihmisoikeusjärjestö kertoo afrinilaisille islamisteille luvatun talot ja asunnot armenialaisilta vallatulla alueella Nagorno Karabakhissa (Artsakhissa).

The Syrian Observatory for Human Rights -järjestön yhteistyökumppani Afrinissa Turkin miehittämässä Pohjois-Syyriassa kertoo saaneensa tietää, että Turkin proxy-sotilaille, joista suuri osa on entisiä ja nykyisiäkin islamisteja, on Turkin tiedustelupalvelun toimesta luvattu asettumista Armenian ja Azerbaidzanin kiistan kohteena olevaan Nagorno-Karabakhiin (Artsakhiin). Väitteen mukaan palkkasoturit voivat ottaa perheensä mukaan ja muuttaa entiselle armenialais-alueelle, josta asukkaita ollaan juuri nyt karkoittamassa pois.

Sulttaani Muradin prikaati ja Suleiman Shah -legioona olivat jo lähettäneet taistelujoukkojaan Azerbaidzaniin osana Turkin operaatiota, ja neljätuhatta soturia osallistuikin 10.11. päättyneeseen sotaan. Värväys Kaukasian rintamalle näyttää jatkuvan aselevosta huolimatta, -ja nyt värvätään pysyviä muslimi-asukkaita.

Ihmisoikeusjärjestön edustaja Afrinissa, Rami Abd al-Rahman, kertoi että turkkilaisten tarjous kohdistuu erityisesti turkmeeneihin, jotka ovat Kaukasian ja Keski-Aasian turkkilaisia, ja tulleet Syyriaan ns. vierastaistelijoina islamistiterroristien riveihin. Afrin on yksi Turkin miehittämistä kaupungeistä Syyriassa, joissa Turkin tiedustelupalvelu värvää ja kouluttaa palkkasotureita Libyaan ja Azerbaidzaniin lähetettäväksi.

Venäläinen julkaisu, Avia pro, jota toisinaan on käytetty epävirallisen tiedon levittämiseen ja jolla on hyvät tietolähteet Syyriassa olevien venäläisten sotilasyksikköjen keskuudessa, kirjoittaa jopa kuudesta tuhannesta uudesta jihadistista, jotka saattavat näin ilmaantua lähelle Venäjän rajoja.

”Kymmenet jihadistit lähellä Venäjän rajoja ovat jo iso ongelma, mutta kun on kyse tuhansista militanteista, tilanne muuttuu yksinkertaisesti kriittiseksi, ja tässä tapauksessa Venäjä voi alkaa toimia omien etujensa pohjalta ja rajojensa ja alueensa turvallisuuden varmistamiseksi ”,  painottaa Avia pro:n nimeämätön  asiantuntija.

Turkki on myös osoittanut intoa päästä Nagorno-Karabakhiin ”turvaamaan rauhaa” yhdessä venäläisjoukkojen kanssa. Venäjällä on ongelmia dagestanilaisten ja tsetseenialaisten islamistien kanssa, joita venäläissotilaat ovat kohdanneet myös Syyrian sodassa, näiden toimiessa islamisti-terroristien vierastaistelijoina. 

Luettavaa:

Koko Armenian Catholicos Karekin II on lähettänyt viestin Venäjän federaation presidentille Vladimir Putinille. Viestissään hän kiittää häntä toimista armenialaisen perinnön säilyttämiseksi Karabakhissa.

Azerbaidzanille luovutetun alueen asukkaat Nagorno-Karabakhissa ovat alkaneet polttaa talojaan

Armenialta vakava varoitus Euroopalle: ”Kohtaatte Turkin Wienin luona”

1 Comment

  1. juha.
    20.11.2020 16:49

    Totta kai. Ei pidä kysellä tyhmiä. Ei Amerikoissa eikä liioin Kaukasuksella. Unohtamatta Saksaa, jossa vallitsee ”globaliaatin” diktatuuri ”Suuren uudelleen käynnistyksen” nimissä. Olen varma, että LiittoDiktaattori Angela Merkel elää kulahtaneen elämänsä onnellisinta aikaa, sillä tuo kommunismissa hautunut yksineläjä voi leikkiä jumalaa, joka päättää ihmisten vapaudesta, elämästä ja kuolemasta. Tämä kaikki tekee turhaksi Kansallisosialistisen Saksan päälleen saamat sylettyjen sylkyjen kerrokset, koska tuo järjestelmä lähtökohtaisesti kuitenkin tarkoitti tuoda hyvää saksalaiselle kansakunnalle muiden kustannuksella eikä tuoda pahaa saksalaiselle yhteiskunnalle tuottaakseen hyvää vieraille ylikansallisille tahoille alhaisella petoksella kuin Juudas petti Jeesuksen.

    Rajaton valta ja mahdollisuus mielivaltaan tekee hallitsijasta hirviön vuodessa, sillä ihminen mätänee elävänä nopeammin kuin kuolleena.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top