Venäläisen asiantuntijan näkemys Venäjän ulkopolitiikan suuntautumisesta

Vähän aikaa sitten Yhdysvaltojen entinen presidentti Barack Obama kirjoitti muistelmissaan, että Venäjän Federaatio on menettänyt maailmanpoliittisen asemansa supervaltana. Pietarin RANEPA-yliopiston apulaisprofessori journalismin ja mediaviestinnän osastolta Olga Degtyareva, kertoi kuinka totta tämä asia on ja mikä saa Venäjän vaikuttamaan aktiivisesti ulkopolitiikassa. (Lähetetty kirjoitus)

Apulaisprofessori Olga Degtyareva korostaa, että tällä hetkellä on meneillään maailmanpolitiikassa geopoliittisen vastakkainasettelun uusi vaihe,  ja on muodostumassa useita Venäjälle vihamielisiä ryhmittymiä, ja epävakautta. Olga Degtyareva nimeäisi Ison-Britannian, Turkin, Kiinan ja Japanin ulkopuolisiksi ärsyttäjiksi.

”Maamme osoittaa olevansa valmis reagoimaan aktiivisesti valtioiden ja liittoutumien muodostamiin ulkoisiin haasteisiin. Tämä on erittäin tärkeää, koska jos valitsemme suvaitsevaisuuden strategian, on vaarana että meistä tulee vastakkainasettelun kohde, ja joudumme kuvainnollisesti useiden maiden syömiksi. Emme saa myöskään unohtaa, että tähän tilanteeseen liittyvät myös heikentynyt Valkovenäjä ja Ukraina, jotka rakentavat nyt nopeasti omaa kansallista identiteettiään”, Degtvareva kertoi.

Hän lisäsi, että poliittiset prosessit ympäri maailmaa ovat kiihtyneet Münchenin turvallisuuskonferenssin jälkeen, johon Venäjää ja Kiinaa ei kutsuttu. ”Haluamme tai emme, Münchenissä tapahtui se, että maailmanvallat siirtyivät uuteen aikakauteen kaikilla luontaisilla ongelmillaan ja vaikeuksillaan”, Olga Degtyareva selitti.

Puhuessaan Venäjän Federaation nykyään hallitsemasta alueesta, politologi totesi, että maa on kuin heikentynyt imperiumi, joka on pysyvässä järjestelmäkriisissä. Sisäisistä syistä asiantuntija mainitsi esimerkiksi vuoropuhelun puutteen ihmisten ja viranomaisten välillä.

Apulaisprofessorin mukaan erimielisyys ja tiedon tyhjiö johtavat sosiaalisen hiljaisuuden vaikutukseen, kun  monia näkökohtia ei ole keskenään sovittu.

”Saadakseen äänestäjien korkean uskollisuuden eliitin ja hallituksen on rakennettava vahva ja joustava vuorovaikutusmekanismi. Tätä varten on ensinnäkin poistettava monet ristiriidat valtion historiassa ja vastattava epämiellyttäviin kysymyksiin, esimerkiksi 90-luvun tapahtumista ”, Degtyareva sanoi.

Yhteenvetona politologi pohti sitä, mitä nykyaikainen Venäjä voi tarjota maailmalle: ”Neuvostoliiton perillisellä on erinomainen kokemus sellaisen monikansallisen valtion luomisesta, jossa jokainen kansalainen ymmärtää yhtenäisyytensä maan, sen kulttuuri- ja arvokentän kanssa huolimatta tunnustuksellisuudesta ja kansallisista eroista. Eurooppalaiset voisivat ottaa oppia tästä toimintamallista. Tämä pätee erityisesti Saksaan ja Ranskaan, joissa maahanmuuttajien kanssa tehdään töitä, jotta he voivat toteuttaa identiteettinsä uudessa kotimaassaan ”, politologi totesi lopuksi.

Artikkelin on Extrauutisille lähettänyt Venäjällä toimivan Ranepa-yliopiston laitos Pietarissa. Ranepa kouluttaa asiantuntijoita Venäjän talouselämän ja hallinnon tarpeisiin. Yliopistolla on kampuksia useilla eri paikkakunnilla Venäjällä.

4 Comments

 1. juha.
  18.3.2021 13:34

  Länsi vihaa Venäjää, koska se on itsenäinen kansallisvaltio, joka on voimakas eikä halua päästää ylikansallisia yrityksiä ryöstämään luonnonvarojaan ja muita rikkauksiaan. Venäjää pidetään epädemokraattisena ja diktatuurisena hallintona vailla ihmisoikeuksia ja kansalaisoikuksia, jota ”vapaudeksi” kutsutaan kuin jäänteenä kylmän sodan ajoilta.

  Kuitenkin kun katsotaan totuutta suoraan silmiin. Voiko tämän päivän Yhdysvallat demokraatti-kommunistien yhäb kiristyvässä otteesa ja puhumattakaan EU:n harjoittamasta pakkovallasta euroopassa, jossa ihmisiltä ollaan kylmästi riistämässä entiset länsimaiseen yhteiskunttiin itsestään selvyytenä kuuluneet oikeudet kansalaisilta. Varsinkin nyt koronan varjolla, joka ei ota loppuakseen, koska sitä käytetään poliittisena keppihovesena vaikka hamaan maailmanloppuun asti, koska se antaa mahdollisuuden nk. ”poikkeustilassa” polkea demokraattisia perusoikeuksia ja valtiosääntöjä perusteella, että vain vaalien siirtäjä on itse sairas, koska koko päätöksen perusteet ovat täyttä valetta kuin olivat ”Mainilan laukauksetkin” samaa aatesuuntaa tunnustavien sepitelmänä!

  Vastaa
 2. Orang Utang
  18.3.2021 17:54

  Yksi merkittävä syy siihen miksi Kiina ja Venäjä ovat eri kelkassa globaalin tulevaisuuden luomisessa on, että merkittävä osa niiden kansalaisista ja johtajista on itse nähnyt ja kokenut mitä kommunismi on. Lännen ihmiset tietävät vain sen mitä heille on kerrotaan.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   19.3.2021 08:43

   Lännessä kommunismi on vasta edessäpäin? -Eikun mehän saadaan hybridimalli.

   Vastaa
 3. Orang Utang
  2.4.2021 12:45

  Bidenin hallinto ryhtyi toimiin Krimin liittämiseksi Ukrainaan. Panssarit lähtivät liikkeelle.

  Ukrainan perustuslain 107 §:n nojalla määrään:

  Saatan voimaan Ukrainan Kansallisen turvallisuus- ja puolustusneuvoston 11. Maaliskuuta 2021 tekemän päätöksen „Strategia Ukrainan väliaikaisesti miehitetyn alueen palauttamiseksi Krimin autonomisessa tasavallassa ja Sevastopolin kaupungissa”. (liite)

  Hyväksyn vapautusstrategian ja jälleenyhdistämisen koskien Krimiä ja Sevastopolin kaupunkia. (liite)

  Ukrainan Kansallisen turvallisuuden ja puolustuksen puolustusneuvoston sihteeri, valtuutetaan panemaan tämä päätös voimaan.

  Tämä Asetus tulee voimaan Julkaisupäivä.

  – Ukrainan presidentti V. ZELENSKY
  24. Maaliskuuta 2021

  Välittömästi päätöksen jälkeen Venäjän panssareita alettiin siirtää Krimille ja Donbassin alueelle, kertoo ZeroHedge.

  – As Russian Tanks Move Toward Ukraine, The Globe Braces For World War 3

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top