Venäläisen ilma-aluksen epäilty ilmatilaloukkaus Porvoon edustalla tänään

Venäläisen valtion ilma-aluksen epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa Suomenlahdella Porvoon edustalla aamulla 17.7.2019.

Pulustusminiesteriön erityisasiantuntija Kristian Vakkuri kertoo eXtralle, että  Venäläinen kone oli Suomen ilmatilassa noin 2 minuutin ajan ja suunnilleen kilometrin syvyydessä. Kone lensi lännen suuntaan. Konetyypistä ei Vakkuri osannut vielä tarkemmin kertoa.

Venäläisiä koneita rajan tuntumasa myös maanantaina

Viimeksi maanantaina 15.7 Ilmavoimat toteutti operatiivista lentotoimintaa Suomenlahden ja pohjoisen Itämeren alueelle.

F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjät tunnistivat kansainvälisessä ilmatilassa venäläiset Tu-160, A-50 ja Su-35 -koneet. Alueloukkausta ei silloin tapahtunut.

Lentotoiminnassa käytettiin myös yliääninopeuksia, minkä seurauksena Etelä-Suomen alueella kuului aamupäivällä yliäänipamauksia.

Tu-160 ja Su-35

Tupolev Tu-160 ja Suhoi Su-35. Kuva: Ilmavoimat.

A-50

Beriev A-50. Kuva: Ilmavoimat.

Su-35

Suhoi Su-35. Kuva: Ilmavoimat.

Edellisen kerran Suomen ilmatilaa loukkasi Portugalin valtion kone huhtikuun alussa.

1 Comment

  1. Jussi
    17.7.2019 15:37

    No onneksi niitä ei Suomi kiinnosta kuin potentiaalisena kaupan lajentamisen kumppanina, lisää KONEen hissejä, liukuportaita ja liukumatttoja luksuskohteisiin ja Harvian kiukaita hotelleihin. Onneksi Suomi ei vielä voinut munata itseään lahjuksilla ostetuilla pilottien lentäviksi possuiksi nimeämillä ähävä kolvitosilla, jotka ketteryyyden puutteessa, vahvassa kömpelyydessään, häviää ilmataistelutesteissä systemaattisesti vanhalle ähävä sextonillekin ja syttyy kuulemma itsestään palamaan ellei lennä vastatuuleen. Niillä on kalliin perushinnan lisäksi se pienen kansan verorahoja lisäsyövä ikävä ominaisuus että olisi ostettava 3 x enemmän niitä koneita, koska 2/3 on viikon käytön jälkeen 2 viikkoa telakalla huollossa ja korjauksessa, ja kuka senkin työn vielä varaosineen ja eksperttitöineen maksaisi jatkuvana kuluna – no me ”ei-tarvi-mielipidettä-edes-kysyä” – alaluokkaan kuuluvat tyhmät veronmaksajat tietysti.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top