Venäläisiä spetsnaz-miehiä Venezuelaan eilen isolla koneella, tai sitten ei

Eilen Venäjältä Damaskoksen ja Dakarin kautta ilman transponderia Caracasiin saapunut lento herätti jo jonkinverran huomiota: Mitä Venäjän valtion omistama kone lentelee näin oudon lennon poliittisen kriisin kourissa olevaan Venezuelaan?

Nyt meille esitetään kuvia matkustajien purkautumisesta RA-86496:sta, ja väite turistimatkan johtajasta: Kenraalieversti Tonkoskurov. Kun ollaan näin kuuman asian äärellä, myös disinformaation vaara on olemassa. Kone on kuitenkin lentänyt em. reitin, ja seisoo nyt Caracasissa.

Olisi kiinnostavaa, mistä kirjoittaja on saanut tietonsa. Flightradar24 kertoi vain lentokoneen tiedot, ja lennon numeron. Extrauutiset seurasi iljushinin matka em. Flightradar-sivustolta, -siis lennetty on, mutta salaperäisen tietolähteen mukaantulo vie tämän uutisen ”Usko-tai-älä” -osastoon. Monimutkaisetkaan disinformaatio-operaatiot eivät ole harvinaisua kuumentuneissa tilanteissa.

Tällä hetkellä Venezuelan muodollisesti oikein valittu presidentti Nicolas Maduro istuu presidentinlinnassa, ja kuuluttaa kannattajiaan perustamaan aseellisista miliisiä, mutta hän ei voi puuttua kilpailevan presidentin, Juan Quaidon, ympäri maata pitämään kokoussarjaan, jossa hän esiintyy presidenttinä ja kertoo kumoavansa sosialismin ja korruption. Samaan aikaan USA savustaa Madurolle lojaaleja Venezuelan edustajia ulos kansainvälisistä järjestöistä. Maduron puolesta ovat veikanneet mm. Venäjä, Kiina, Turkki ja Bolivia, -ja tietty Kuuba.

Aiemmin laajarunkoisen venäläisen Nordwindin Boeing777:n lentomatkat ovat herättäneet kysymyksiä Venezuelan valtionpankin kultavarannon siirroista. Venäjä on virallisesti reagoinut tähän väitteeseen, kiistäen kaiken.

Venäjä kiistää: Tänään klo.11.21 (paikallista) Moskovaan Venezuelasta tullut lento ei tuonut kultaharkkolastia

1 Comment

  1. Puolueeton
    24.3.2019 20:47

    On hyvinkin todennäköistä, että Venezuelaan on lentänyt venäläisiä tarkkailemaan tilannetta ja kenties avustamaankin nykyistä presidenttiä. Mitenkään muuten venäläiset eivät saa todellista tietoa tapahtumista. Voisi ajatella, että venäläiset toimisivat typerästi, elleivät pyrkisi saamaan tarkkoja oman käden tietoja tilanteen kehittymisestä. Aivan varmaa on, ettei venäläisiä miellytä USA:n sekaantuminen Venezuelan tapahtumiin.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top