Venäläisväite: Yhdysvaltain panssarit Suomessa turvaamassa NATO-jäsenyyden hakemista

Amerikkalaisia ​​joukkoja nähty lähellä Venäjän pohjoista rajaa”, otsikoi yksityinen venäläinen sotilaallisiin asioihin perehtynyt julkaisu. Kirjoittaja väittää myös, että kansainväliseen harjoitukseen tulleet NATO-joukot ovat jäämässä Suomeen turvaamaan Suomea sen aikaa, kun jäsenhakemusta puolustusliitto NATO:ssa käsitellään.

(Kuva: Avia.pro, Conflickt News)

Kansainväliseen Arrow22 -harjoitukseen osallistui osasto Yhdysvaltain armeijasta, panssaroiduilla miehistönkuljetusvaunuilla. Asiaa käsitteli näkökulmastaan venäläinen Avia-pro -nettijulkaisu, joka tunnetaan poikkeuksellisen hyvistä tietolähteistä Venäjän armeijan sisällä, mikä ei ole mahdollista ilman sotilastiedustelun GRU:n myötävaikutusta. Julkaisu on myös toisinaan jakanut tietoa ja kannanottoja, joita ei eri syistä haluta levittää virallisilla alustoilla. Arvostelijoiden mukaan Avia.pro on myös jakanut disinformaatiota jonkun tahon toimeksiannosta.

Tällä kertaa he esittävät tulkinnan Suomen isännöimän Arrow22 -harjoituksen NATO-osanottajien Suomen-vierailun yhteydestä NATO-jäsenyys hankkeeseen: Epävirallisen venäläisen näkemyksen mukaan ainakin Yhdysvaltojen, mahdollisesti myös Britannian sotilaat ja kalusto ovat jäämässä Suomeen harjoituksen jälkeenkin: Turvaamaan ”harmaata ajanjaksoa” jäsenyyshakemuksen jättämisen ja hyväksymisen välillä.

Useat jäsenyyden hakemista arvostelevat suomalaiset ovatkin varoitelleet Venäjän mahdollisista sotilaallisista painostustoimista l. erikoisoperaatioista Suomea kohtaan tuona aikana: Jäsenyys tuo riskin Venäjän reaktioista. Avia.pro luotaa samaa aihetta, mutta eri kannalta:

 ”Suomessa nähtiin Venäjän rajojen läheisyydessä lukuisia amerikkalaisia ​​panssaroituja ajoneuvoja, NATO-maiden sotavarusteita, ja suomalaisia ​​panssarivaunuja. Sotilasosaston siirto tänne ei liity vain meneillään oleviin sotaharjoituksiin, vaan myös Naton ja Amerikan sotilasosaston läsnäolon ylläpitämiseksi täällä, kunnes päätös on tehty ja Suomi otetaan Natoon”, kirjoittaa julkaisu.

Videoleikkeessä amerikkalaiset ajelevat Suomen teillä tähtiliput hulmuten.

Harmaata aikaa” ei ole lainkaan?

Venäläisten tietojen mukaan kaikki varusteet, panssarivaunut ja tykistöjärjestelmät, jäävät Suomen alueelle siihen asti, kunnes Suomen jäsenyydestä Pohjois-Atlantin sopimusjärjestössä (NATO) päätetään. Epävirallisia tietoja ja kannanilmaisuja jakava Avia.pro päättää uutisensa kylmäävään vihjaukseen:

Nato-joukkojen lisäsijoittaminen Venäjän rajojen lähelle on ehdottomasti uhka, varsinkin kun otetaan huomioon Venäjän ja Naton jäsenmaiden ilmeisen kylmät suhteet.

Luettavaa:

 • Avia.pro 09.05. 2022: Ssha massovo perebrasyvayut voennuyu tehniku k severnym rossiyskim granicam.

Väite Suomen joukkojenkeskityksestä rajalle harkittu provokaatio

Suomi harjoittelee kansainvälisen avun vastaanottamista

Hylättyä sotakalustoa ihmetellään Ukrainassa

5 Comments

 1. teppo saukko
  11.5.2022 00:52

  Täälä vain turvataan suomalaisten oikeus valita iitse tsenäisesti mitä he oikeasti haluvat.

  Vastaa
 2. Foxie
  11.5.2022 09:21

  Onhan se kiva kohta kellarista kurkkia miten ohjukset lentelee taivaalla ja horisontissa tussahtelee.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   11.5.2022 12:12

   Niinpähän käy, jos Venäjä saa toimia oman päänsä mukaan?

   Vastaa
 3. seant
  11.5.2022 13:30

  Jos Avia.pro lehden jutuista edes puolet on totta, niin kyllä saa Suomen valtamediasta aika yksipuolisen kuvan yleensä Ukrainan tappioista. kuten nyt Käärmesaaren takaisin valloitus yritys, niin ko. lehden mukaan se epäonnistui ja Ukraina menetti ainakin 30 dronia, 10 helikopteria, neljä suihkukonetta, kolme alusta ja yli 50 sotilasta.

  Vastaa
 4. Bling Bling
  13.5.2022 12:08

  ***** on —- vaikka voissa paistais. Vanha viidakon sananlasku, jonka syvällistä paikkansapitävyyttä jälleen maailmanhistoriassa todistamme.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top