Guaido saapui Venezuelaan

Venezuelan istuvan el-Presidenten kanssa kilpaileva, parlamentin julistama väliaikainen el-Presidente, saapui juuri Caracasin lentokentälle Lissabonista, portugalilaisen TAP-yhtiön lennolla. Vastustajien ja kannattajien kerääntyminen terminaaliin aiheuttaa edelleen uhkaavan tilanteen.

Henkilöt, joilla on tunnuksia Guardia Nacionale GNB, estivät opposition edustajia saapumasta Caracasin Maiquetian lentokentälle vastaanottamaan parlamentin puhemiestä l. väliaikaista presidenttiä Juan Guaidoa, joka on kiertänyt Amerikoissa ja Euroopassa tapaamassa valtioiden edustajia.


Uutisen mukaan Ranskan suurlähettiläs on saapunut terminaaliin odottamaan Guaidoa. Läsnäolon tarkoitus on ilmeisesti estää Maduroa tottelevia SEBIN-poliiseja pidättämästä Guaidoa.

Terminaaliin pakkautuneessa joukossa mainitaan olleen chavistoja, äärivasemmistolaisia.

ReporteYan mukaan chavisteja on kerääntynyt terminaalin odotustiloihin, ja meteliä piisaa.

Caracasin Maiquetian lentokentällä GNB:n miehet yrittävät estää oppostion kansanedustajia pääsemästä terminaaliin.

Chavistat painostavat kansalliskokouksen oppostiojäseniä (=enemmistöryhmän edustajia) ja mediaa terminaalissa.

CNW:n videolla tilanne terminaalin ulkopuolella.

Oppositiolähteiden mukaan parlamentin jäseniä ym. Guaidon tukijoita kuljettava bussi pysäytettiin lentoaseman ulkopuolelle, jolloin vastaanottajat jatkoivat matkaa kävellen. Tämä johti videoleikkeillä näkyvään käsikähmään.

Jonkin tiedon mukaan parlamentin, Asamblea Nacionalin, tilat ovat presidentti Maduroa kannattavien miliisien miehittämiä. Tietoa ei ole tarkistettu.

Guaido aloitti poliittisen kiertueensa 19.01. naapurimaasta Kolumbiasta. Hän tapasi Kolumbian jälkeen Saksan, Ranskan, Englannin ja Yhdysvaltojen johtajat, mutta ei Espanjan valtionpäämiestä. Matkan tarkoitus oli hakea poliittista tukea Venezuelan perustuslaillisen kriisin ratkaisuun Guaidon hyväksi. Guaido vieraili myös Davosissa Sveitsissä, missä hän tapasi talouskokouksen osanottajia.

Luettavaa, nämä saattavat päivittyä:

Loppukevennys:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top