Venezuela: Eilinen sotilaiden estämä kansalliskokouksen istunto pidetty tänään, parlamenttitalo yhä sotilaiden saartama

Sotapoliisit saartavat tänäänkin Venezuelan parlamenttirakennusta, estäen toimittajia ja osaa edustajista pääsemästä seuraamaan istuntoa.

Venezuelan Kansalliskokous, Asamblea Nacional (AN), valittiin viimeksi eduskuntavaaleissa vuonna 2015, nykyistä presidenttiä Nicolas Maduroa tukevan puolueblokin jäädessä vähemmistöksi. Tämän jälkeen Maduro perusti v.2017 ”Perustuslakia-säätävän KansalliskokouksenANC:n, jonka laillinen status on vähintään epäselvä. Muiden kuin vasemmiston boikotoidessa vaaleja, tämä elin sai 100%:sesti madurolaisen kokoonpanon.

Viimeksikuluneen viikon aikana Maduron ja pahamaineisen salaisen poliisin SEBIN:n painostus Kansalliskokousta kohtaan on kiristynyt. Parlamentin varapuhemies on yhä vangittuna tuntemattomassa paikassa, ja ANC jatkoi tänään kansanedustajien parlamentaarisen koskemattomuuden purkamista Kansalliskokouksessa istuvilta Maduron vastustajilta.

On mahdollista, että eilen alkanut sotilaallinen toiminta Kansalliskokouksen rakennuksen ympärillä enteilee Maduron varjoparlamentin ANC:n aikomusta ottaa haltuun laillisen parlamentin toimitilat. Venezuelan huolestuttavat tapahtumat osoittavat omalla karulla tavallaan, kuinka vaarallista on poliittisen väkivallan hyväksyvän asenteen tarttuminen vasemmistoon.

Parlamentin istunnon kulkua:

Asiasta uutisoi tänään JM.

4 Comments

 1. Pekka ja Pätkä
  15.5.2019 22:37

  > nykyistä presidenttiä Nicolas Maduroa tukevan
  > puolueblokin jäädessä vähemmistöksi

  Maailma on fraktaalinen. Yksi ja sama kuvio toistuu, vain mitta­kaava on eri. USA:ssa on jokseen­kin täsmälleen sama kuvio. Parla­mentin enemmistö yrittää keinoja kaihta­matta kaataa vaaleilla valitun presi­dentin.
  — Ja aivan varmasti muuallakin tuo kuvio tulee toistumaan.
  — Lainsäädäntötyö ja maan ”hallitseminen” jää kokonaan tois­arvoiseksi parlamentti­edustajan kannalta katsoen.

  Miten käy Suomessa, jos seuraavissa vaaleissa kansa valitsee väärän presi­dentin?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   16.5.2019 02:32

   Venezuelassa yritetään pitää väkisin pystyssä vasemmistolaista hallintoa, jota viimeisin vaalitulos ei tue. Ookkona huomannu missään muualla, kuin deegu-maissa, tapahtuvan vastaavaa?? Jotta kansa äänestää ei-vasureita vaaleissa, mutta sitten nähdään vasurihallitus! -Eihän se ole mahdollista missään lähempää. Paikallinen el presidente sitten siunaa koko hulluuden.

   Vastaa
   1. Pekka ja Pätkä
    16.5.2019 19:55

    Tarkoitat varmaan Suomea, jossa kansa luuli keskustan edustavan ei-vasemmistoa ja täällä nyt Sipilä on tekemässä Soinit vaihtamalla puolta äänestäjien tahdon vastaisesti.

    En ihmettelisi vaikka Timo Soinista tulisi (ulko)ministeri.

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     16.5.2019 20:28

     Kauhuskenaario: Erkki Tuomioja.

     Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top