Venezuela: Guaidon ja Maduron kannattajat marssivat tahoillaan lauantaina

Venezuelan poliittisen kriisin kulminaatiopisteeksikin pelätty mielenosoituspäivä näkyy menneen tavanomaisesti: Molemmat kilpailevat presidentit ovat saaneet joukkojaan kaduille, chavistat ja mellakkapoliisi ovat ahdistaneet guaidolaisia, kuten ennenkin. Toimeenpanovalta on yhä Marudon käsissä, mutta määräystä Guaidon pidättämisestä ei kukaan ole vieläkään totellut, vaikka Guaido on kiertänyt maata esiintyen presidenttinä.

Meneillään olevan El-Presidente-hahmojen kukkotappelun aikana venezuelaiset kärsivät, -suuri osa ilman sähköä ja juomaveden jakelua. Tämän päivän mielenilmaisut eivät näytä, kumpi puoli on niskan päällä.

Maracaibosta raportoidaan 200:sta pidätetystä ja loukkaantuneista mielenosoituksen yhteydessä. Venezuelan sotilas- ja poliisijohdon horjumisesta Maduron takaa ei ole myöskään nähty merkkejä, ja chavistojen väkivaltapartiot jatkavat toimintaansa. Guaido-puolueen lauantainen marssi Caracasissa suuntautui valtiollisen sähköyhtiön, Corpoelectin, toimitalolle.

”Collctivos” pieksi mielenosoittajia Yaraguyssa:

4 Comments

 1. Åttå Wille
  6.4.2019 23:03

  Elämä Venezuelassa saattaa olla viite siihen millainen on (lähi)tulevaisuuden yhteiskunta. Siellä kansalaiset elävät vastakkainasettelun ilmapiirissä, niinhän elämme mekin, **mutta elävät kuitenkin**.

  Miksipä maalla ei voisi olla kaksikin presidenttiä? Vaikka enemmänkin! Venezuela on johtava kansakunnat uuteen maailmanjärjestykseen. Järjestykseen, jossa jokainen presidentti ja presidentiksi julistautuva on tasa-arvoinen keskenään.

  Taistelut käydään sanan säilällä ja lihaksia pullistelemalla, mutta niinhän riikinkukotkin tekevät.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   7.4.2019 14:06

   Tiettyä kukkoilua olen ollut havaitsevani Venezuelan v-mäisessä tilanteessa. #Kaksoisvalta on kuitenkin periaatteessa majdoton ja aina hyvin tilapäinen ilmiö. Venezuelassa päädyttäneen joko A: Maduro hyppää lentsikkaan ja häippäsee joko Pohjois-Koraan tai Kuubaan, B: Maduron poliittinen poliisi, tämä ”bolivarilainen” ihme-kgb, pidättää Guaidon vallankaappauksen yrittämisestä. Onhan se vallankaappaus jos joku tulee ja sanoo ”hei mä oon nyt presidentti, totelkaa mua!”. Ei sellaisella valtionpäämiehellä, joka joutuu sallimaan moista Guaido-peliä, ole mitään arvovaltaa missään. Nyt on tilanne niin, että Maduro on seinää vasten, eikä Guaidon homma näytä etenevän. V-mäinen tilanne.

   Vastaa
   1. Åttå Wille
    8.4.2019 18:14

    > Kaksoisvalta on kuitenkin periaatteessa majdoton ja
    > aina hyvin tilapäinen ilmiö

    Länsimaisen poliittisen agendan mukaisesti: kyllä, juuri niin. Mutta politiikka, jonka ainoa tavoite on valta (siis valta itsessään, seurauksista välittämättä), ei ole ainoa mahdollinen tapa hallita maata.
    — Kuitenkin se on ainoa tapa hallita silloin, kun hallitseminen tarkoittaa alistamista.

    Kansakunnan on mahdollista elää yhdessä ja rakentaa tulevaisuutta myös ilman alistajia ja alistettuja.
    — Se toki vaatii uudenlaista ja totaalisen erilaista ajattelua
    — Voisi sanoa jopa, että uutta uskontoa niin kansalle kuin myös eliitille.

    Itse, kasvettuamme länsimaisen arvomaailman sisä­puolella, olemme sokeita näkemään, että muun­laistakin elämää voisi esiintyä.

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     9.4.2019 08:27

     Tässä tuli sitten proudhonilaista valtio-oppia? Toki ympäristö sokaisee näkemästä, ettei oleva ole ainoa mahdollinen. #Kaksoisvalta-tarkastelussa viittaankin hierarkisten ja polarisoituneiden yhteiskuntien hallinnassa vallitseviin konventioihin. Jos tarkastelemme aivan toiselta kantilta, kaikki valtiot ovat #yhteiskunnan (=ihmiset, perinteet) ja hallinto-apparaatin #valtion välistä käydenvetoa, jonka ominaisuus on se, ettei #valta koskaan ole omnipotentti, vaan joutuu ottamaan huomioon hallittavia toimiessaan. Kaikki hallinnot, jotka ovat kuvitelleet voivansa toimia ihan vaan oman päänsä mukaan, -kuten Sipilän-Orpon hallitus, ovat tuhoutuneet.

     Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top