Venezuela: Kaduilla nyt pro-Maduro ja pro-Guaido-väkeä ja mellakkapoliiseja

Tilanne laajoista sähkökatkoksista yhä kärsivän Venezuelan pääkaupungissa Caracasissa on jännittynyt molempien kilpailevien El Presidente-hahmojen kannattajien kokoontuessa tahoilleen.

Juan Guaido kutsuu venezuelalaisia Caracasiin jatkamaan protestointia. Tämä saattaa merkitä, että mielenosoitusten tavoitteena on vallanvaihto. Nicolas Maduro epäonnistui lauantaina, vaikka sai omia joukkojaan liikkeelle, sillä hän ei pystynyt estämään Guaidon kampanjaa. Nyt ollaan siis poliittisessa väsytystaistelussa, joka voi päättyä joko konfliktiin tai jommankumman luovuttamiseen. Blackout (sähkökatko), jonka syyt ovat epäselvät, on jo aiheuttanut ainakin 15 kuolemaa sairaaloissa Noticiasin mukaan. Dialyysipotilaat ovat tällähetkellä suuressa vaarassa.

Eiliset:

Maduroa kannattavat chavistat järjestäytyvät Libertador-kadulla Caracasissa:

Guaidon kannattajat lähdössä Guayanassa:

Päivitämme.

Kas, Guaido innostaa ”valloittamaan vapauden”. Siellä on nyt ”Hasta la Victoria siempre!” -meininki päällä, mutta kahdella eri porukalla.

18.20 Suomen-aikaa: Suuri muuntaja- ja kytkinkenttä palaa Caracasin lähellä. Sähkönjakelu ei ole vieläkään ennallaan torstaisen (07.03.) häiriön jäljiltä. Syttymissyy on tuntematon.
18.39: Sekä Sputnikin että Global Newsin (alempana) video-livestreemit Caracasista ovat poikki.
19,12: Caracasin sairaaloista raportoidaan ainakin yhden potilaan menehtyneen, huolimatta manuaalisista ylläpitoyrityksistä, sähköjen puuttuessa. Lastensairaalasta ilmoitetaan varageneraattoreiden toimivan, mutta laiteriippuvaisten potilaiden olevan vaarassa. Caracasin metro ei ole toiminut torstain jälkeen. Blackout koskee noin 95% Venezuelasta, eikä tilanne ole torstain jälkeen oleellisesti parantunut.
0.00: Guaido twiittaa kannattajilleen: ”Av.Victorialta me julistamme seuraavaa aktiotamme maallemme. Tietäköön maailma, että olemme yhä kaduilla.” (Venezuelan aikavyöhyke GMT-4, Suomen GMT+2)

Noticias Venezuela kertoo 13 potilaan menehtyneen Maturinin sairaalassa blackoutin seurauksena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top