Venezuelan hallitus ja oppositio aloittivat neuvottelut Mexikossa

Neuvottelut Venezuelan hallituksen ja poliittisen opposition välillä maan perustuslaillisen kriisin ratkaisemiseksi aloitettiin eilen perjantaina Mexico Cityssä. Neuvotteluja välittää Norja.

Opposition valtuuskuntaa Mexico Cityssä johtaa Gerardo Blyde ja hallituksen osapuolta edustaa Jorge Rodriguez, jota istuvan presidentin Nicolas Maduron tukijat pitävät parlamentin puheenjohtajana. Venezuelan presidentinvaalit 2018 ja Kansalliskokouksen vaalit 2020 0n laajalti kyseenalaistettu, ja maahan kohdistetaan erilaisia pakotteita ja eristystoimia. Neuvottelu isännöi norjalainen diplomaatti Dag Halvor Nylander.

Venezuelan tilanteen taustoja:

 

5 Comments

 1. Minä
  14.8.2021 11:11

  Maduron ei tarvitsisi muuta kuin kerätä kamppeensa ja rahasäkkinsä sekä muuttaa turvapaikkaan Venäjällä. Niin yksinkertaista olisi Venezuelan palaaminen normaaliin demokratiaaan.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   14.8.2021 14:14

   Maduron tukija-valtiot ovat olleet Iran, Kiina, Venäjä, Pohjois-Korea ja Syyria (Al-Assadin hallitus). Iran on lähettänyt öljyvaltio-Venezuelaan jalostettuja polttoaineita ja kemikaaleja. Yhdysvallat ja mm. EU ovat painostaneet Marudon hallintoa. Venezuelassa on aivan lähellä humanitaarinen kriisi, joten jos Mexico Cityssä saadaan jokin sopu aikaan, se on todella tarpeen.

   Vastaa
 2. Huru-ukko
  14.8.2021 20:31

  Jos kerran pohjois-korea on tukijoita niin ehkä maduron kannattaisi muuttaa sinne. Siellä olisi kaveriksi samanmoinen venkula.

  Vastaa
 3. juha II
  14.8.2021 22:59

  Kyllä siihen ampumiseenkin lopulta kyllästyy.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   15.8.2021 09:43

   Siellä on vähemmän kyllä ammuskeltu. Ongelmana on nämä epämääräiset vaalit ja Chavezin perillisten roikkuminen vallassa, mitkä ovat ajaneet maan perustuslailliseen umpikujaan. Maduron talouspolitiikka hipoo jo inhimillisen katastrofin tasoa, joten jotain on pakko tehdä.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top