Venezuelan presidentiksi julistautunut Juan Guaidó kerää kannattajiaan koolle lauantaiksi

Usean ulkovallan, mm. USA:n, Venezuelan presidentiksi tunnustamana parlamentin puhemies ja oppositiojohtaja Juan Guaidó on kuuluttanut koolle joukkokokouksia vaatimaan maan perustuslaillisen kriisin ratkaisemista hänen edukseen.

Guaidón kannattajat aikovat ilmeisesti marssia Caracasin keskeisille paikoille. Mikäli vallassapysyttelevää presidenttiä Nicolás Maduroa tukeva armeija ja poliisi ryhtyy johonkin, se saattaa pahimmassa tapauksessa laukaista kriisin kansainvälistymisen.

USA on ilmoittanut lähettävänsä humanitaarista apua Venezuelalle heti, kun heidän tunnustamansa presidentti Juan Guaidó sitä pyytää, kertoo virkamieslähde Washingtonissa. Saman lähteen mukaan USA:ssa pidetään Maduroa esteenä humanitaarisen avun toimittamiselle. Venezuelan tuhoisa talouskriisi on johtanut ruokatarvikkeiden, lääkkeiden yms. puutteeseen, ja vähintään 3 miljoonaa ihmistä on paennut naapurimaihin.

Guaidón julistautuminen Venezuelan presidentiksi johti perustuslailliseen kriisin istuvan presidentin Nicolás Maduron pitäessä kiinni asemastaan. Maduro seurasi presidenttinä Hugo Chavezia, joka vei Venezuelan sekä ”sosialistiselle tielle” että ristiriitoihin Washingtonin kanssa.

Venäjä kiistää: Tänään klo.11.21 (paikallista) Moskovaan Venezuelasta tullut lento ei tuonut kultaharkkolastia

Salaperäinen venäläiskone noussut ilmaan Caracasista

1 Comment

  1. Puolueeton
    2.2.2019 10:03

    Glbalismia parhaimmillaan. Ulkopuoliset maat sopivat yhdessä kenestä tehdään jonkin maan presidentti.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top