Venezuelan valtiollinen öljy-yhtiö PDVSA siirtää toimistonsa Moskovaan

Venäjällä vierailulla oleva Venezuelan varapresidentti Delcy Rodriguez ilmoitti juuri äsken lehdistötilaisuudessa Moskovassa, että Venezuelan valtiollinen öljy-yhtiö siirtää ulkomaantoimistonsa Lissabonista Moskovaan. Rodriguez on tänään tavannut Moskovassa Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin.

Venezuelan varapresidentin ilmoitus merkitsee poliittista etääntymistä EU:sta. Rodriguez ilmoitti asian viralliseen Venäjän-vierailuunsa liittyvässä pressikonferenssissa tänään. Varapresidentin mukaan PDVSA:n toimiston turvallisuutta ei voida taata Lissabonissa. Portugali, kuten useimmat EU-maat, on ilmaissut tukevansa Venezuelan väliaikaista presidenttiä Juan Guaidoa. Viime vuonna uudelleenvalitun Nicolas Maduron tukena ovat mm. Venäjä, Kiina, Kuuba, Iran ja Syyria.

Rodriguez syytti samassa yhteydessä USA:ta ”maailman horjuttamisesta laittomia ääriryhmiä tukemalla”. Hän käytti myös ilmaisua ”terroristiset” ryhmät. Rodriguez puhui tilaisuudessa myös Venäjän ja Venezuelan lähentymisestä.

Asiasta kertoi Sputnik News.

Venezuelan varapresidentti Moskovassa tänään: Venezuela USA:n aggression uhri

1 Comment

  1. Minä
    2.3.2019 12:00

    Maduron päivät ovat jo luetut. Kunhan yrittää sinnitellä ja Venäjä elää toivossa, että Maduron suomat edut pysyisivät voimassa, mutta tuskin uskoo siihen itsekään.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top