Venezuelan varapresidentti Moskovassa tänään: Venezuela USA:n aggression uhri

Venezuelan varapresidentti Delcy Rodriguez on tänään vierailulla Moskovassa. Hän tapaa Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin, mutta tapaamista presidentti Vladimir Putinin kanssa ei ole järjestynyt.

”Tänään Venezuela kokee erityisen tilanteen, jouduttuaan monikansallisen aggression kohteeksi USA:n taholta, mutta me näemme tässä tilaisuuden löytää uusia tapoja ottaa selkoa vallitsevasta poliittisesta asetelmasta”, sanoi Rodriguez keskusteltuaan Lavrovin kanssa.

Varapresidentti korosti Venezuelan omaksuvan uuden agendan tavoitellen suhteiden lujittamista Caracasin ja Moskovan välillä, kertoo Sputnik News tänään. Lavrov oli kertonut Rodriguezille, että Putin lähettää Madurolle terkkuja ja toivottaa solidaarisuutta. Lämmittäähän sekin, mutta tapaamiseen Venezuelan varapresidentin kanssa ei löytynyt aikaa.

Lavrov painotti myös Moskovan tukevan Maduron ottamia askelia Venezuelan taloudellisen ja sosiaalisen tilanteen stabiloimiseksi.

Venezuelan virallisena presidenttinä istuu Nicolas Maduro, joka valittiin toiselle kaudelleen epädemokraattisiksi väitetyissä vaaleissa. 23.01. oppositiojohtaja Juan Guaido julisti olevansa väliaikainen presidentti. USA ja 50 muuta valtiota tukevat Guaidoa, eräät muut, kuten Venäjä, Kiina, Turkki ja Bolivia tunnustavat Maduron. USA:n presidentti Trump ja ulkoministeri Pompeo eivät ole puheissaan sulkeneet pois mahdollisuutta, että Venezuelan sisäiseen tilanteeseen puututaan sotilaallisesti. Brasilia on ilmoittanut, ettei sen alue ole käytettävissä sotilaallisiin toimiin Venezuelassa. USA on lisännyt sotillaallista läsnäoloaan Kolumbiassa.

Guaidon pyytämä ja USA:n toimittama humanitaarin apu oli tulossa Venezuelaan Kolumbian ja Brasilian kautta. Avustusrekkojen tuloon vastattiin puolisotilaallisten joukkojen ja chavinisti-aktiivien väkivallalla, jossa kuoli useita ihmisiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top