Venezuelassa aika on käynyt näin vähiin?

USA:n presidentti Donald Trump kehoittaa Venezuelan armeijan johtoa tarttumaan opposition tunnustaman presidentin Guaidon tarjoukseen armahduksesta. Trumpin mukaan USA toivoo rauhanomaista vallanvaihtoa Venezuelaan, mutta kaikki optiot ovat auki. Kuullostaako hurjalta puheelta? -Se on sitä.

Presidentti Trump muistutti myös, että venezuelalaiset upseerit, jotka tukevat presidentti Maduroa, riskeeraavat tulevaisuutensa ja elämänsä, kirjoittaa (01.46 Moskovan aikaa) Sputnik News.

”On yhä venezuelalaisia sotilaita, jotka tukevat tätä kaatuvaa diktatuuria. He riskeeraavat tulevaisuutensa, he riskeeraavat elämänsä”, sanoi Trump maanantaina (18.02.) puhuessaan USA:n venezuelalaisille. ”Jos valitset tämän tien (Maduron tukemisen), et löydä turvallista satamaa, et helppoa tietä ulos. Sinä menetät kaiken.” Siteerattu Sputnikin mukaan.

Venezuelan oppositiojohtaja, parlamentin puhemies, Guiado julistautui presidentiksi 23.01., mikä aiheutti maahan perustuslaillisen umpikujan. Istuva presidentti Maduro valittiin viime vuonna uudelle kaudelle. Venezuela on ollut suurissa taloudellisissa ongelmissa, ja miljoonia venezuelalaisia on paennut elintarvike- ja lääkepulaa naapurimaihin.

Venezuelan tilanne on otettu ristiriitaisesti vastaan ulkomailla. USA on tukenut varauksettomimmin Guiadoa, Maduron puolesta ovat mm. Kiina ja Venäjä.

Trumpin äskeiset avautumiset viittaavat mahdollisuuteen, että kriisi kärjistyy nopeasti.

Sputnik News (Venäjä) aiheesta juuri nyt: Trump Urges Venezuelan Military to Accept Guaido’s Amnesty Offer.

5 Comments

 1. Minä
  19.2.2019 02:38

  ”Maduro valittiin viime vuonna uudelle kaudelle”

  Niin, vaaleissa, joita ei kukaan voi pitää demokraattisina tai kansan tahtoa vastaavina. Eipä tuon pressanvaalin tulosta moni maa tunnustakaan. Parlamentti sen sijaan ilmeisesti valittiin demokraattisesti, koska sen enemmistö ei ole Maduron puolella, vaikka Maduro kovasti olisi toisin halunnut. Siksipä kansan tahtoon nähden tuo parlamentin puhemies on lähinnä oikea johtamaan maata tässä tilanteessa.

  ”Guiado julistautui presidentiksi”

  Olisi syytä mainita, että hän julistautui väliaikaiseksi presidentiksi, ei suinkaan pysyväksi diktaattoriksi, kuten Maduro haluaa olla.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   19.2.2019 16:37

   Tärkeä havainto, että parlamentti nimitti Guiadon väliaikaiseksi. Päätökseen siis sisältyy lupaus uusista vaaleista.

   Vastaa
 2. Puolueeton
  19.2.2019 09:41

  Trump lupasi vaalipuheissaan, ettei USA enää sekoa muiden maiden kapinoihin. Vanezuela on menossa Libyan tietä, vaikka sillä onkin demokraattisesti valittu presidentti. Jos maa haluaa käyttää luonnonvarojaan omiin tarkoituksiinsa, sehän ei sovi USA:lle. Samat piirteet, oman kansan etuja puolustavat julistetaan diktaattoreiksi. Elleivät taivu suosiolla, pommitetaan hiljaisiksi ja järjestetään kapina. Trump seuraa Obaman toimia luultavasti pakotettuna USA:n todellisten vallanpitäjien toimesta.
  Ainahan osa ihmisistä on aivopestävissä, tai Hesarin sanoja käyttäen asennekasvatettavissa. Suomen kansa on asennekasvatettu kokoomuksen, kepun ja vihervasemmiston kannattajiksi. 20 vuotta sitten ilmastonmuutokselle naureskeltiin enää ei, propaganda on mennyt median toimesta komeasti perille, vaikka säätilojen vaihteluissa ei ole tapahtunut mitään muutosta.
  Hesari: ”Aikuistenkin on aika ahdistua ilmastokriisistä
  Puolueiden tarjoamat keinot eivät riitä ilmastotavoitteen saavuttamiseen. Se on ahdistavaa, ja siihen auttaa vain se, että päättäjät ryhtyvät päättämään.”
  ja sitähän nykyiset päättäjät tekevät ja johtavat suomalaiset kurjuuteen, vaikka naapurista saisi halpaa energiaa vaihtotavarana suomalaiselle työlle.

  Vastaa
  1. Minä
   19.2.2019 16:43

   No, Venezuelassahan ei ole valittu presidenttiä tavalla, jota voisi kutsua demokraattiseksi.

   Vastaa
 3. Lee Andersson
  19.2.2019 14:06

  Taustalla asioista päättävät aivan muut tahot. Presidentit kautta maailman ovat lähinnä käskyläisiä, pois lukien muutamat näennäisesti kommunistiset eristäytyneet diktatuuri.

  NWO rules.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top