Vihapuheen vastustajat uhkailleet some-yhtiö Parlerin toimitusjohtajaa: Piilossa perheineen hengenvaaran takia

Twitterin ja teknojättien (Big Tech) suljettua  jopa 12 miljoonaa kautensa päättäneen Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin puolestapuhujaa, ja mm. vaalipetosta marraskuun presidentinvaaleissa epäileviä, ulos palveluistaan on toisinajattelevien virta suuntautunut mm. suvaitsevaisempaan Parleriin. Asia ei kuitenkaan mennyt niinkuin demokratiassa ja markkinataloudessa odottaisi.

Ensin Parlerin sovelluksen lataamismahdollisuus poistettiin Applen, Amazonin ja Googlen palvelimilta, mistä yhtiön lakitiimi aloittikin oikeusprosessin torstaina (14.01.), hakien piirituomari Barbara Rothsteinilta määräystä Amazon.com Inc:lle yrityksen tilin palauttamiseksi. Parlerin mukaan Amazonilla ei ollut todisteita yhtiön some-alustan käytöstä 06.01. Capitolilla tapahtuneeseen tragediaan johtaneeseen yllyttämiseen. Yllyttämisen sosiaalisessa mediassa, tai tarkemmin väkivaltaisen Capitoliin sisään murtautumisen organisoinnin, vahvistavat Yhdysvaltain viranomaiset, mutta käyttäjien pako Twitteristä mm. Parleriin tapahtui 06.01, jälkeen, ja suurelta osin Twitterin omien toimenpiteiden jälkeen.

Tappo-uhkauksilla ”vihapuhetta” vastaan

Loogista tai ei, nyt ollaan tilanteessa jossa Parler ei levitäkään ”vihaa” vaan kohtaa sitä itse. Lehti kirjoittaa:

Parlerin toimitusjohtaja John Matze ja hänen perheensä ovat piiloutuneet saatuaan useita kuoleman ja häirinnän uhkauksia, raportoivat useat Yhdysvaltain uutistoimistot. (JP 17.01. 2021)

Ehkä #vihapuhetta voi kuvitella vastustavansa vihapuheella, mutta henkilöön kohdistuvat uhkaukset ovat jo puhetta pahemmalla levellillä.

Parlerin asianajaja David Groesbeck esitti yhtiön kannan Länsirannikon kaupungissa  Seattlessa,  liittovaltion tuomioistuimessa. Hänen mukaansa Parleriin kohdistui kohtuuton toimenpide, joka pakottaisi yhtiön lopettamaan toimintansa. Asianajaja korosti myös, että yleinen etu vaatii Parlerin toiminnan jatkamista. Groesbeck ottaa kantaa myös päämieheensä kohdistuneen estämisen yhteiskunnallisiin vaikutuksiin:

”Miljoonien lainkuuliaisten amerikkalaisten äänet on hiljennetty”, Groesbeck kertoi Yhdysvaltain piirituomarille Barbara Rothsteinille. ”Ei ole todisteita, lukuun ottamatta joitain anekdoottisia lehdistöviittauksia, että Parler olisi osallistunut mellakoiden yllyttämiseen.” (JP 17.01.)

Groesbeck olisi voinut myös muistuttaa, että viime vuoden toukokuusta alkaen Yhdysvaltain suurkaupunkien keskustoja hävittänyt BLM-liike organisoitui sosiaalisen median kautta, eikä tästä aiheutunut ihmisten sulkemista massoittain ulos palveluista. Parleriin kohdistunut moite ”puuttumattomuudesta väkivaltasisältöihin”, saattaa olla ohiampuva, muttei ihan kaikkien kohdalla.

Amazonin asianajajan Ambika Doranin mukaan Parler rikkoi sopimusta sallimalla arveluttavaa sisältöä, eikä ollut osoittanut kykyä seurata sisältöä tehokkaasti. Doranin mukaan Parlerin alustalla käydyissä keskusteluissa on esitetty jopa nimeltämainittujen henkilöiden murhaamista. Amazon Web Service sulki Parlerin ulos palvelustaan sunnuntaina 10.01. Groesbeck kiisti Amazonin oikeuden yksipuoliseen sopimuksen katkaisemiseen, ja muistutti että Amazonin asiakas Twitter ei poista konservatiiveihin kohdistettua väkivaltasisältöä. Amazonin edustaja toki kiisti poliittisen aspektin suhtautumisessa Parleriin kontra Twitteriin. Niinpä.

Groesbeck vaati piiriruomarilta väliaikaista oikeuden päätöstä Parlerin palauttamisesta Amazonin palvelimille oikeusprosessin ajaksi. Tuomari Rothstein lupasi vastausta nopealla aikataululla. Samaan aikaan vihapuhujat pakottavat toimitusjohtaja Matzen piiloutumaan perheineen väkivallan uhalta. Niin mitä minä kirjoitin??: -Some-yritystä syytetään väkivaltapuheen sallimisesta, ja yrityksen toimaria uhataan väkivallalla. (-Ruksi seinään, jos seinässä on vielä tilaa?)

Tätäkö siis paljonpuhuttu ”sananvastuu?

Amazonin ja Parlerin käydessä oikeusprosessiaan poliittinen tilanne elää, mutta ei voi hyvin: Amerikkalaiset jakautuvat kahteen leiriin, joiden välinen keskusteluyhteys heikkenee toisen osapuolen joutuessa pois keskustelualustoilta, joilla erimieliset voisivat kohdata. Demokratian toteutumisen kannalta tämä on vaarallista, mutta nykyisessä mielipide-ilmastossa näyttää olevan trendi, että mitä demokraattisemmaksi henkilö itsensä julistaa, sitä vähemmän hän haluaa itsensä kanssa erimielisille puheenvuoroja.

Vasemmiston Kansan Uutiset kirjoitti 16.01:

Yhdysvalloissa Donald Trumpia kannattavat äärioikeistolaiset ja salaliittoihin uskovat ihmiset hyökkäsivät kongressiin. Samat aatteet leviävät myös Suomessa.

Lyhyeenkin lauseeseen saa mahtumaan monta virheellistä väittämää, mutta emme poikkea pääaiheesta. Olemmehan jo kertoneet, että paikalla Capitolilla oli myös äärivasemmistolaisia, eikä Donald Trumpin ole osoitettu olleen tietoinen aikeesta tunkeutua Capitol-rakennukseen ennen sen tapahtumista. KU toistaa vain yleisen narratiivin, joka myös näyttää olevan taustalla narratiivin kanssa ristiriitaisen tiedon poistamisessa some-alustoilta, -ja jos alusta ei tietojen/väitteiden kirjavuutta kavenna, poistetaan koko alusta.

Tarkasteltaessa suomalaista Vasemmistoa se näyttää hyvin kiltisti, ”kympin-tytön” tavoin, omaksuneen kansainvälisen trendin, joka vaatii keskustelun lopettamista toisinajattelijoiden kanssa, ja heidän eristämistään sosiaalisesta mediasta, -ja ajatusta jatkaakseni: Heidän sosiaalista eristämistään. Tämä on paljon paljon vaarallisempaa, kuin mahdolliset Parleriin kirjoittavat Q-hullut.

Vasemmistolla pitäisi olla historialliset esimerkit hyvin tiedossa ja muistissa, mihin toisinajattelun, ja -ajattelijoiden, eristäminen äärimmillään johtaa. Ei ”voi johtaa” vaan johtaa vuorenvarmasti. Kansankyynikko tapaa muistutella ikävistä asioista, ja tekee sen taas:

Virtuaali-Gulagista on lyhyt askel perinteiseen piikkilanka-aitaukseen (kuvassa). Tämän pitäisi olla Vasemmistolla hyvin muistissa? Kuitenkin henkilö- ja ryhmä-leimaamisella lotrataan perinteiseen neuvostotapaan:

Suomessa muun muassa Vasemmistoliiton kansanedustaja Veronika Honkasalo on ollut huolissaan liikkeen (Q-anonyymien) leviämisestä. Honkasalo teki aiheesta viime vuoden loppupuolella kirjallisen kysymyksen, jossa ilmaisi huolensa QAnonin leviämisestä Suomessa. Honkasalon mukaan myös jotkut poliitikot hyödyntävät salaliittoteorioita politiikassaan. (KU 16.01.)

Ihan en ole varma, ettei Honkasalo itse kuuluu mainitsemiinsa hyödyntäjiin? Vasemmiston eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki jatkaa aiheesta:

– He (oletettu äärioikeisto) ovat taitavia organisoimaan vihaa ja valheita sekä vastakkainasettelua sosiaalisen median kautta. On huolestuttava piirre, missä määrin tämä joukko pystyy saamaan maltillisemmat joukot vedettyä mukaan.
– Tämä on se, mistä pitää olla huolestunut yhteiskuntarauhan ja demokratian kannalta kaikkialla maailmassa, sanoi Arhinmäki KU:lle (16.01.).

Arhinmäki on oikeissa lähtökuopissa, mutta väärinpäin, takapuoli siihen suuntaan minne nenän pitäisi näyttää: Hän mainitsee oikeat asiat, vihan+valheet, vastakkainasettelun ja maltillisten suhtautumisen. Ongelma on löydetty, mutta lääkkeet tappavat potilaan. Vastakkainasettelu on se pahin, mutta Arhinmäki näyttää suosivan kantaa, että se torjutaan eristämällä ja lopettamalla keskustelu kokonaan? Toivon tulkitsevani väärin.

Demokratia on keskustelun ja kanssakäymisen kulttuuria

Alunperin demokratia oli sitä, että puhutaan ja puhutaan, kunnes ollaan samaa mieltä, ja sitten tehdään päätös, jonka kaikki ovat hyväksyneet, ja koko yhteisö toteuttaa sen. Jos ei mennyt ihan putkeen, äänestettiin. Näin historiassa ja esihistoriassa, mutta meidän 2000-luvullamme on tyyli se, että vaiennetaan toisinajattelijat edustuselimissä, mediassa ja somessa, ja sitten marssitaan yhtäjalkaa, iskulauseita hokien kohti sosialismin aamukoittoa tai kunnianhimoista hiilineutraalia paratiisia, jota ei saa sanoa kommunismiksi.

Lopuksi tilittää tuntojaan some-sensuurista amerikkalais-israelilainen Amir Tsarfati. Videoviesti Washington DC:stä pian Capitolin tragedian jälkeen.(tekstitetty)

Sosiaalinen media järjestyksen kourissa: Parleria ei voi enää ladata

5 Comments

 1. Oliko Parler globalistien virittämä ansa?
  18.1.2021 17:05

  Eräs käyttämäni lähde esitti yllättävän, mutta loogisen version Parlerin sulkemisesta: Parler oli/on samojen NWO-diktatuuria tavoittelevien globalistien hallussa, kuin muukin sosiaalinen media ja valtavalemedia. Kun muut sosiaaliset mediat sensuroitiin puhtaaksi ihmisoikeuksia, vapautta ja maiden itsenäisyyttä kannattavasta ja valepandemiaa sekä populaation supistusta tappavilla, halvaannuttavilla ja steriloivilla rokotteilla paljastavasta sisällöstä, niin Parler oli se ”honeypot” joihin NWO-vastustajien juuri haluttiinkin siirtyvän. NWO:n pystytyksessä oli tarkoitus vakoilla NWO-vastustajia helposti sen yhden ja ainoan Parlerin kautta. NWO-vastustajat tavalla tai toisella onnistuivat pilaamaan globalistien suunnitelman ja pelastamaan NWO-vastustajat Parlerin vakoilulta. Parler oli siis tämän version mukaan pohjimmiltaan sananvapauden vastainen vaarallinen petoksen yritys.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   18.1.2021 19:25

   Moninkertainen salaliittoteoria?

   Vastaa
 2. Tehdäänkehitysmaayhdessä
  18.1.2021 18:05

  ”Vasemmistolainen väkivalta on vain parempaa”. Sanoi eräs suomalainen vassari. Mitähän tuokin tarkoitti? Edellä kerrotun tapaista?

  Vastaa
 3. juha.
  18.1.2021 19:23

  Kommunistin kuoleman hevonen ei kävele koskaan eikä pysähdy. Se viruroi ja laukkaa lakkaamatta tallaten kavioihinsa viattomat ja oikeamieliset sodassa, jossa he eivät voi ampua takaisin, sillä totatalirismin viha, sorto ja ylimielisyys on tehty raukkamaisuudesta, tekopyhyydestä ja pelkuruudesta, joka saa heidät siirtymään huoneesta toiseen nukkumaan joka yö aivan kuten Neuvostoliiton diktaattori Josif Stalin, joka ei milloinkaan tuntenut oloaan turvalliseksi.
  Sillä vääryydellä ja julmuudella hallittu valtakunta ei suo rauhaa edes itse valtialleen, sillä niiden määrän kasvaessa kasvaa samalla diktaattorin oma syntitaakka, koska kilpajuoksua hyvyyden kanssa ei voi koskaan voittaa sen enempää kuin estää nousuveden nousua.

  Ne jotka ylimielisen uhmakkaana ja itsevarmana heittävät taisteluhansikkaan kerta toisensa jälkeen voitonvarmana. Lopulta luhistuvat itse omaan omahyväisyytensä korskeuteensa.

  Vastaa
  1. Tehdäänkehitysmaayhdessä
   18.1.2021 20:39

   No, ainakin Isä Aurinkoinen kuritti kansaansa 30 vuotta ja kuoli 74 vuotiaana sairaskohtauksen jälkimainingeissa. Ei sitä kansan vikinä paljon painanut. Kuten ei nytkään kun rakennetaan uutta ja uljasta liittovaltiota.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top