Vihreä huuma on haihtunut: Nuorisovaaleissa Vihreille tyrmäys

Juuri käydyissä nuorisovaaleissa vihreät putosivat selvältä ykköspaikalta verrattuna kaksi vuotta sitten käytyihin nuorisovaaleihin.

Vaalien voittajaksi nousi -hieman yllättäen- Keskusta. Toinen selvä voittaja oli Perussuomalaiset, joka yli tuplasi edellisten vaalien tuloksen, -se riitti kolmanteen sijaa, Kokoomus oli kakkonen joka menetti verrattuna edellisiin vaaleihin jonkin verran. Vihreiden kannatus lopahti neljänneksen verran ja se nuukahti neljänneksi.

SDP:n kannatus upposi vielä vihreitäkin enemmän verrattuna edellisiin vaaleihin, mutta aiempiin nuorisovaaleihin nähden se pysyi suunnilleen ennallaan, eli nippa nappa kymmenen prosentin päällä. Jos PS:n menestys ei ollut maata kaatava yllätys niin Vasemmistoliiton tippuminen edellisistä vaaleista oli yllätys.

Vaihtelu isojen kaupunkien kesken oli suuri

Helsingissä oli odotettua, että vihreät olivat suurin -nippa nappa. Espoossa, maan toiseksi suurimmassa kaupungissa, taas PS oli suurin selvästi yli 20 %:n ääniosuudella, mutta vihreät olivat Kokoomuksen jälkeen vasta kolmantena. Tämä ei kuitenkaan ole yllätys, koska Espoossa on valtava määrä vihreitä opettajia. Tämä näkyy mm. siitä miten paljon opettajia yms. on vihreiden ehdokkaina, ja myös lasten suusta kuultua. Viherpropakandaa levitetään oppitunneilla sumeilematta,  ja koulukiusaamista jonka tekijöitä on käsittämätön suuri määrä maahanmuuttajanuoria, espoolaiset nuoret ja varsinkin tytöt pelkäävät.

Vihreiden opettajien ja rehtoreiden välinpitämättömyys kiusaamisen suhteen on tietenkin huomattu ja, kun selitys on se että kun on ”erilainen kulttuuri niin sitä pitää ymmärtää”. -Aivan kuin se lyönti tai potku sattuisi vähemmän kun se tulee maahanmuuttajalta. Tämän tiedän erittäin hyvin, kun olen omien lasteni kohdalta ja opettajilta ja rehtoreilta kuullut.

Poikkeuksen kaikkiin muihin isoihin kaupunkeihin tekee Turku jossa Vasemmistoliitto nousi kolmanneksi. Oletus on, että tulos johtuu Li Anderssonista joka on turkulainen ja hyvin suosittu kotikaupungissaan ja varsin nuori itsekin.

Myös nuorisovaaleissa olivat samat ehdokkaat kuin kunnallisvaaleissa. Ylivoimaisesti eniten ääniä sai Suomen ilmeinen suosikki Jussi Halla-aho.

Vihreäthän odottivat nuorisovaaleista kaksikertaa enemmän ääniä kuin mitä nyt hävisivät eli oletus oli ainakin neljäsosa äänistä mutta jäivät kahdeksanteen osaan. Jos kenellä niin vihreillä on vihdoinkin peiliin katsomisen paikka. Mutta en usko, että näin tapahtuu, koska asenne on se että ”Me olemme aina ja kaikessa oikeassa”.

Seppo Huhta

1 Comment

  1. juha II
    26.5.2021 21:13

    Kyllä nuoriso (pojat) viisatuu, missä vain ”opetusta” alkaa saamaan yhä enemmän katutasolla! Tytöt ja naiset ovat vihreitä, vaikka heitä ”polijettaisiin kuin tulpatonta mopoa!!!”

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top