Vihreät tekee kaikkensa ärsyttääkseen

Ikiteinien puolue Vihreät päätti valita ministeriksi eduskunnan muiden puolueiden eduskuntaryhmien keskuudessa eniten päänpudistuksia herättäneen edustajansa Emma Karin ympäristöministeriksi, ja myös nk. ”viisikon” jäseneksi.

Emma Kari ilmoitti heti kuinka hän tulee tekemään kaikkensa, että turvapaikanhakijoiden määrä lisääntyy ja ovet tulevat olemaan sepposen selällään,  eli ”welcome refugees” niin kuin syksyllä 2015.  Jos tai kun Emma saa tahtonsa läpi, niin meistä tulee uusi Libanon eli puolet muslimeja ellei enemmän.

Mutta se, että Kari pääsee riehumaan viisikkoon niin se merkitsee sitä, että ottelu yli puolet suurempaa Keskustaa vastaan tulee kiihtymään. On nimittäin selvää, että keskustalainen maa- ja metsätalousministeri, itsekin kahden suuren maa- ja metsätilanomistaja, on Emmalle sellainen kanto kaskessa minkä yli tämä stadin friidu ei kyllä kävele.

Vihreät haistattivat pitkät demokratialle

Kansanedustaja Atte Harjanne oli ainoa joka sai Vihreiden puoluekokouksessa varapuheenjohtajan vaalissa yli puolet äänistä, ja on yksi puolueen kolmesta mies-kansanedustajasta, ja on ainoa joka on julkisesti ilmoittanut olevansa ei-sosialisti. Hänet jätettiin kylmästi ulos ministeri valinnoista.

Tämä kertoo Vihreiden asenteesta ja asemoinnista sosialistiseksi puolueeksi. Enää ei kenenkään tarvitse miettiä: Vihreät on vasemmistopuolue ? Se on ja sillä siisti.

Tietenkin jokainen puolue valitsee hallituksessa ollessaan omat ministerinsä, mutta Vihreiden ulkopuolelta katsiottuna valinnat näyttävät uhittelulta. On kuin kysymyksessä olisivat -ei edes teinit vaan ala-astelaiset- eli ähä kutti teille muille.

On jännittävää nähdä kelpuuttaako Helsingin vihreät, sillä heidän hallitsemansahan puolue on, edes oman stadilaisjäsenensä eli Harjanteen, edes eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi, vai otetaanko Katin sijaistajaksi jälleen Kemistä kotoisin oleva oululaistunut Jenni Pitko, joka aiemmin tehtävässä ollessaan aiheutti Perustuslakivaliokunnassa kriisin yrittäessään pestä Pekka Haaviston puhtaaksi tämän laittomuuksista.

Vihreiden puoluekokousedustajat, jotka antoivat Harjanteelle ylivoimaisen tuen, ovat varmaan aikas ihmeissään, että miten tässä nyt näin kävi ? Muille se kertoo, että tuossa puolueessa ei ole mitään tekoa demokratialla, vaan kaikesta päättää Helsingin Vihreät.

Emma Kari on erittäin kontraversaali henkilö. Ja niin kuin tiedämme ihmisen läheiset määrittävät paljon meidän persoonaamme niin Emmankin. Olen melkoisen varma siitä, että jos tyypin isä on moninkertainen rikollinen, puoliso ex-WWF:n työntekijä ja appiukko elossa olevista suomalaisista kiihkein stalinisti, niin eihän se voi olla vaikuttamatta. Tämän sanon omasta kokemuksesta ihmisistä ja minulla on ollut onni tutustua tuhansiin ja taas tuhansiin ihmisiin.

Mutta on myös sanottava, että on vihreissä myös useita oikeasti fiksujakin ihmisiä ja arvelen, että tuo ”stadin mafian” touhu ei heitä miellytä.

Ja, vaikka Vihreät onnistuisivat olemaan aiheuttamatta uusia ”hullun touhuja” niin Vihreiden kannatus jo noilla ja aiemmilla ”synneillä”, sekä jo vuoden 2019 eduskuntavaaleista alkaneen laskevan trendin myötä, putoaa vuoden 2022 Maakuntavaaleissa 7-8 prosenttiin millä ei kirkkoa, ei edes moskeijjaa rakenneta.

Seppo Huhta

9 Comments

 1. Sellaisia Vihreet on
  12.10.2021 17:04

  Vihreet on kommunisteja ja mieleltään sairaita.

  Vastaa
 2. seppo
  12.10.2021 18:32

  Emma Kari valittiin ympäristoministeriksi,ei sisäministeriksi

  Vastaa
 3. murre iisakki riepunen
  12.10.2021 19:13

  Voi hyvänen aika tätä touhua.

  Vastaa
 4. Olavi Koskela
  12.10.2021 20:10

  Mitä enemmän noita hörhöjä valitaan ministereiksi, sitä varmemmin ja nopeammin virheiden kannatus laskee. Hyvä niin. Ulkopuolelta luulisi, ettei avainministerien valinta nyt ihan pelkästään puoluetoimiston asia ole. Kyllä kai pääministerilläkin jotain sanottavaa asiassa tulee olla. Hänhän se periaatteessa ja viime kädessä kantaa vastuun muiden ministerien toilailuista

  Vastaa
 5. Musta
  12.10.2021 21:07

  Idioottien logiikkaa nyt vaan on mahdotonta järjellä käsittää.

  Vastaa
 6. juha II
  12.10.2021 22:32

  Vihreillä on aivan samanlainen asenne mieheen kuin talebaneilla, joilta länsimainen nöpönenä-toimittaja kysyi kunka naiset tulevat vaikuttamaan vallan huipulla heidän uudessa kalifaatissaan, jossa vain parralla on väliä!

  Oli ilman muuta selvää, että vihreiden käkikello rankinglistalla rinnan mitalla Iiris Suomelalle hävinnyt Emma Kari tulee räpsyttelemään silmiään ministerisauton takapenkille.

  Vastaa
  1. Voi onnenkantamoista
   13.10.2021 09:26

   Ja huutelee vissiin sieltä ”Täälä on naisia, täälä on lapsia…”, eikä halua muistaa mitä isäpappa tuli tehneeksi.

   Vastaa
 7. Ilkka Mänttäri
  16.10.2021 08:17

  Vihreät on myös terroristipuolue. Istuminen ajoradalla on myös väkivaltaa tavallisia ihmisiä kohtaan.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   16.10.2021 12:42

   Terrorismi alkaa pienistä teoista, ja se fataali askel aktivismin pimeälle puolelle otetaan sillä hetkellä, kun päätetään häiritä tai loukata muita ihmisiä. Valitettavan moni #hyvää tarkoittava on tämän erehdyksen tehnyt.

   Kysymys niille, jotka tuntevat olevansa #aktivisteja: Allekirjoitatko lauseen ”kaikki vihapuhujat on tapettava!”??

   Vastaa rehellisesti, älä selittele! Sitten kun olet seivittänyt tämän asian itsellesi, raaputa kaikki ”antifa”-tarrat pois, jos niitä vielä jossakin on jäljellä. 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top