Vihreillä sama sävel kuin Putinilla

Vihreät yrittivät kaataa hallituksen ja erottaa elinkeinoministeri Vilhelm Junnilan (PS). Vihreät vaativat välikysymyksessä johon muu oppostio yhtyi elinkeinoministeri Vilhelm Junnilan erottamista, koska hän oli kuusi vuotta sitten esiintynyt yhteyksissä joissa oli paikalla äärioikeistolaisiksi tunnistettuja henkilöitä.

Vilhelm Junnila pyysi itsekin ”typeriksi ja lapsellisiksi” luonnehtimiaan vitsejä anteeksi ja lupasi ottaa opiksi.

Pääministeri Petteri Orpo (KOk.) piti Junnilalle vakavan puhuttelun ja antoi varoituksen, jolla hän ilmeisesti tarkoitti sitä, että enää Junnilan ei tule toistaa tekojaan tai sitten naantalilaisen ministeritaival katkeaa.

RKP uhmasi muuta hallitusta

Puolueen kymmenestä kansanedustajasta äänesti Vihreiden epäluottamuslauseen puolesta ja kolme tyhjää. Merkille pantavaa on se, että mm. puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ja RKP:n toinen ministeri Andres Adlercreutz äänestivät ministeritoverinsa erottamisen puolesta. Mitenkähän ovat ilmeet seuraavassa valtioneuvoston istunnossa, kun kaksi kolleegaa on vaatinut kolmatta erotettavaksi?Mielenkiitoista oli, että Ahvenanmaan edustaja ja RKP:n ryhmässä vaikuttava Mats Löfström äänesti tyhjää. Löfströmiin Henrikssonilla ei ole oikeastaan käskyvaltaa, koska hän on nimenomaan maakuntansa edustaja ei siis RKP:n.

RKP esitti ”ratkaisuna ongelmaan”, että Perussuomalaiset vaihtaisivat Junnilan johonkin toiseen edustajaan, mutta PS:n puheenjohtja Riikka Purra ilmoitti, että jos Junnila erotetaan hallitus kaatuu. ”Minua ei tönitä” ja tällä hän tarkoitti sitä, että viidenneksen kansan äänistä saaneen puolueen ministereitä, ei piskuinen viidenneksen PS:n äänistä saanut puolue määräile vaihtamaan ministereitään.

RKP koitti olla ”piikki PS:n lihassa” mutta se ei yllä edes vaatteiden läpi. Näin sanoi aikoinaan Kokoomuksen puheenjohtaja Juha Rihtniemi TV:n suuressa vaalikeskustelussa, kauan sitten musta-valko televion aikaan TPSL:n puoluesihteeri Uuno Nokelaiselle joka kuulutti ”TPSL:n olevan piikki porvariston lihassa”. Tuolla Talonpoikien Sosiaalidemokraattisella liitolla oli tuolloin kuusi edustajaa ja vaalien jälkeen yksi. Kokoomuksella oli kymmeniä ja se kasvoi vaalien jälkeen vielä suuremmaksi.

Vihreät ja vasemmistoliitto saivat opposition vastentahtoisesti mukaansa

Useat opposition edustajat sanoivat extrauutisille, että tämä oli ”typerä ja tarpeeton näytelmä.” Miksi sitten mennä mukaan moiseen? Siksi, että opposition on varsinkin, kun ollaan eduskuntakauden alussa, koitettava esiintyä yhtenäisesti ja äänestys koko hallituksen luottamuksesta käytiin välittömästi Junnila-äänestyksen jälkeen, eli mentiin ”by the book”, näin on tehty aina ennenkin.

Valtamediat ovat näyttäneet olevansa lynkkausmielialalla mykana

Edustajien keskuudessa tunnelma vaikutti äänestysten alla jännittyneeltä. Median kommenteissa, pääkirjoituksissa, kolumneissa ovat etenkin toimitusten johtohenkilöt tai muut kellokkaat vaatineet myös tänään ja varmaan huomennakin Junnilan erottamista kiihkeämmin, kuin politiikot konsanaan. Tietysti lukuunottamatta vihreitä ja vasemmistoliittolaisia joiden edustajia on tavallistakin enemmän ollut haastateltavina.

Toki sen verran on pysytty totuudessa, että kaikki ovat kysyttäessä myöntäneet, että Junnila ei ole tehnyt mitään virkavirhettä ja aika vaikeaa se olisikin ollut, kun hallitus on vasta kahdeksan päivän ikäinen. Kysymys on siis jälkijättöisestä tuomitsemisesta.

Vaikuttaa siltä, että yllämainittujen mediagurujen on vielä vaikeampaa myöntää vihervasemmiston vaalitappio, kuin konsanaan politiikkojen. Kun näin on, niin on odotettavissa, että valtamediat tulevat kaatamaan rapaa niin paljon kuin vähänkään löytävät tai ovat löytävinään, Orpon hallituksen niskaan. On häkellyttävää ollut seurata esimerkiksi eilisen illan televisiolähetyksiä, joissa lähes poikkeuksetta toimittajien persuviha läikkyi yli ja sama on jatkunut tänään. Miksi näin? No, esimerkiksi siksi, että Tampereen Yliopiston journalismin opiskelijoista oli jo vuonna 2018 peräti 88,6 %:a vihreitä. Tutkimuksen teki yliopisto itse.

On kuin niin vihervasemmisto ja median vihreät toimittajat olisivat sitä mieltä, että koska joku perussuomalainen ministeri on sanonut jotain tyhmää viime vuosikymmenen puolivälin maissa niin vaaleissa kansan antamaa tukea istuvalle hallitukselle ei tarvitsisi kunnioittaa, vaan Marin pitäisi maanitella takaisin. Uusia vaaleja vihervasemmisto ei uskalla vaatia, koska ainakin tämän vuoden kaikissa gallupeissa esim. Ylellä ja Helsingin Sanomissa niin huhti-, touko-, kuin kesäkuussakin Orpon hallituksen puolueet ja ennen muuta Kokoomus ja PS ovat nostaneet kannatustaan ja vihervasemmiston tuki kansalta on rapautunut entisestään.

Natsijahti jatkuu syksyllä

On oletettavaa, että näin käy, mutta ei sitä varmaksi voi sanoa.

Extrauutiset kysyi Anna-Maja Henrikssonilta, että ”jatkuuko natsijahti syksyllä?” Hän silmin nähden häkeltyi ja vastasi, että ” Eee.. En tiedä me RKP:ssä jatkamme omalla linjalla ja kunnioitamme ihmisoikeuksia”.

Se on vielä todettava, että varsinkin Vihreät olivat tosi ”täpinöissään”, näyttivat aivan siltä istontosaliin mennessään, että ovat riemuisa joukko, joka on menossa seuraamaan mestausta. Vihreät, kun uskoivat saavansa ”Junnilan pään”. Mutta oppositiossa ei oltu huolellisesti laskettu sitä, että poissa oli peräti 15, pääosin opposition kansanedustajaa. Kun vielä kolme RKP:n edustajaa äänesti tyhjää ja hallituksen tukijoista Ben Zyckowits oli paikalla, mutta ei äänestänyt, niin Junnila sai eduskunnan luottamuksen 95 puolesta 86 vastaan. Hallitusohjelmasta äänestettäessä hallitus saikin taakseen selvän enemmistön eli 106 kansanedustajaa.

Vihreiden opit Putinilta

Nimittäin Putinhan on kuuluttanut niin Ukrainan suhteen, kuin myös Suomen kyseessä ollessa, että ”naapurimme ovat natsien johtamia”. Tällä natsikortilla vihreät ratsasti ja Vasemmistoliiton johto joka ihannoi saksalaista mm. Yhdysvalloissa terroristijärjestöksi luokiteltua Antifa hyppäsi ketterästi kelkkaan, muuta oppositiota olikin sitten raahattava perässä.

Tuolle farssille mitä keskiviikkona eduskunnassa vihreiden aloitteesta esitettiin on olemassa lakitermikin ja se kuuluu seuraavasti : ”Kunnianvastaista ja arvotonta” .

Seppo Huhta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top