Viimevuotista suurempi osuus konkurssihakemuksista johtanut konkurssiin

Kesän aikana konkurssihakemusten määrä on ollut edellisvuotta pienempi, mutta aiempaa suurempi osuus niistä on jotanut yrityksen asettamiseen konkurssiin, kertoo tänään Suomen Asiakastiedon katsaus.

Tänä vuonna 83% konkurssihakemuksista, noin 1300 kaikista 1560:stä hakemuksesta, johti yrityksen asettamiseen konkurssiin. Vuonna 2019 vastaava osuus oli 74%. Syyksi hakemusten määrän vähenemiseen ja konkurssiin päätyneiden suhteellisen osuuden kasvuun Asiakastiedon uutiskirje arvelee lakimuutosta:

”Perintä- ja konkurssikäytäntöihin tänä vuonna säädetyt, osin tilapäiset muutokset ovat nostaneet kynnystä käyttää konkurssihakemusta perintäkeinona. Velkojat lienevät muutenkin selvittäneet velallisyritysten maksukykyä entistä tarkemmin ja hakeneet muita ratkaisuja saatavien maksamiseksi tai asioiden sopimiseksi. Tilastot osoittavat, että konkurssihakemus on nyt vielä aiempia vuosia vakavampi signaali yrityksen maksuvaikeuksista”, toteaa liiketoimintajohtaja Jouni Muhonen Asiakastiedosta.

Yrityksen taloudellisen tilan indikaattorina toimiva myös trattamerkinnät. Tänä vuonna niitä on kertynyt viikon 34 loppuun mennessä 54 000, jossa luvussa on 15 prosentin lisäys viimevuoteen.

1 Comment

 1. Se alkaa vasta
  25.8.2020 14:43

  Minä odotan varsinaisen konkurssiaallon vasta alkavan. Askelmerkit ovat aivan saman kuin vuoden -90/-91 romahduksesssa. Se alkoi silloin yleislakolla jonka Koivisto ja Aho käyynistivät. Sitten saatiin päälle pankkilakko ja kunnon devalvalvaatio. Korot pahimmoillaan 18%. No, nyt se alkoi Postin lakkoilusta ja ulkomaanviennin tukilakoista. Koko kevään joku oli lakossa ja sitten tuli tämä kausi-influessa:Korona.

  Vuonna -90 syyskuussa alkoi konkurssiaalto joka oli ihan omaa luokkaansa. Oletan että ensi kuussa konkurssien määrä räjähtää käsiin ja vuodenvaihteessa kiinteistöjen hinnat romahtaat, aivan kunte vuoden -90/-91 vaihteessa.

  Ne jotka elivtä työmarkkinoilla muistavat hyvin tuon ajan ja siksi ovat eläneet varovaisesti siitä asti. Nuoriso, joka oli vielä lapsia tuolloin, ei osaa suhtautua oikein sästämiseen ja siksi niillä on velkaa ja rahat tuhlattu. Mutta aina tulee se päivä että laskut pitää maksaa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top