Ville Tavio: YK:n maahanmuuttosopimusta ajetaan läpi salaa suomalaisilta

Kansanedustaja Ville Tavio (PS) on juuri tehnyt toimenpidealoitteen eduskunnalle, että ilman julkista keskustelua kohti joulukuussa tapahtuvaa allekirjoittamista viety YK:n siirtolaissopimus, GCM, käsitellään eduskunnassa. Tavio on siten tuonut poliittiseen keskusteluun asian, joka oli livahtaa ohi ilman että suomalaiset huomaavat, mitä ”Suomea sitovia kansainvälisiä sopimuksia” on taas hyväksytty.

Tavio kohdistaa kritiikkinsä myös puolueensa entiseen puheenjohtajaan Timo Soiniin. Suomen Uutiset tänään:

Salattu kansalaisilta ja medialta: Pääministeri Sipilän hallitus ei ole tuonut sopimusta eduskunnan täysistunnon käsiteltäväksi. Sopimukseen liittymiseen ei ole eduskunnan kantaa. Tavio moittii kovin sanoin hallituksen tapaa hoitaa asia vähin äänin suljettujen ovien takana.

– On hyvin valitettavaa Suomen itsemääräämisoikeuden ja demokratian kannalta, että Sipilän hallitus ja asiasta vastaava ulkoministeri Timo Soini (sin.) ovat käytännössä toimillaan salanneet asian kansalaisilta ja medialta, Tavio moittii.

Global Compact for Migration -sopimus (GCM) aiotaan allekirjoituttaa valtiolla 11.12.2018, YK:n huippukokouksessa Marokossa, ilman että niiden kansalaiset ymmärtävät, mihin hallituksensa sitoutuvat. Sopimuksen on tarkoitus säädellä maahanmuuttoa ja pakolaisten käsittelyä, ja käytännössä se sitoo hallitusten ja parlamenttien vaihtoehdot päätöksenteossa. GCM:n allekirjoittaminen merkitsee kriitikkojen mukaan taas uutta kansallisen suvereniteetin kaventamista.

 • Vaikka GCM:n kerrotaan olevan vain periaatteellinen julistus, YK:n pääsihteeri António Guterres ylistää sitä ”historiallisena” ja ”käänteentekevänä”. Kuitenkin tämä ilosanoma on jätetty tulevissa allekirjoittajamaissa suurelta yleisöltä piiloon, ja miten jokin julkilausuma voi olla historiallinen, jos ei johda johonkin oleelliseen muutokseen?
 • GCM:ää on valmisteltu jo EU:ssa, kirjoittaa Juha Hämäläinen: ”EU-parlamentti haluaa YK-sopimuksesta kaikkia Euroopan ja maailman maita sitovan. Hebner taas näkee sopimuksen uhkana, koska se lähettää tervetuloa-signaalin maahanmuuttajille ja tämä tulee tuhoamaan hyvinvointivaltioperiaatteen koko Euroopasta. GCM-sopimus haluaa asteittaisen kontrollin YK:n alaisuudessa, koska YK-johtoisuus velvoittaa hallitukset ratifioimaan sopimuksen sellaisenaan. USA on ilmoittanut vastustavansa sopimusta alusta lähtien, koska se haluaa määritellä omat maahanmuuttomääräyksensä kansallisesti. Sopimus velvoittaa USA:n käsityksen mukaan avoimiin rajoihin, eikä se tule USA:ssa kysymykseen.

GCM:n allekirjoittamisesta ovat jo kieltäytyneet USA, Unkari, Itävalta ja Australia. Sopimus t. julistus, jota saatetaan jopa perustella hallitsemattoman maahanmuuton kontrolloimisella, avaa arvostelijoiden mukaan Euroopan rajat pidäkkeettömälle invaasiolle kehitysmaista. Seuraammekin Tavion aloitteen edistymistä mielenkiinnolla.

3 Comments

 1. Minä
  25.10.2018 13:15

  Hallitus toimii härskisti ohi kansan mielipiteen ja joukon kärjessä on äänestäjänsä törkeästi pettänyt Soini, joka sai mandaattinsa aivan toisenlaiseen politiikkaan.

  Vastaa
 2. Sari Saarela
  26.10.2018 05:28

  Tottakai sitä ajetaan salaa, kun Saukki I on sen jo hyväksynyt:
  ”YK-järjestelmän viime vuosien tärkeimmät saavutukset ovat siitä osoitus. Hyviä esimerkkejä ovat Agenda 2030, Pariisin ilmastosopimus ja muuttoliikettä ja pakolaisuutta koskevat Global Compact -aloitteet.
  ..
  Siksi tuen lämpimästi globaalia siirtolaisuuskompaktia ja odotan jo mielenkiinnolla konferenssia, jossa se hyväksytään joulukuussa Marrakechissa.”
  http://www.tpk.fi/public/default.aspx?contentid=378453&nodeid=44809&contentlan=1&culture=fi-FI 250918
  Puheet, 25.9.2018
  Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhe YK:n yleiskokouksen 73. yleiskeskustelussa

  Vastaa
 3. Pontus Söderblom
  28.10.2018 11:53

  Ovelasti oli piiloitettu tämä hyväksyntä, pieneen sivulauseeseen…Mutta Presidentillähän ei pitäisi olla valtaa, Hallituksen kabineteissa tämä on tehty. Syylliset esiin!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top