Vilma-viestillä varoitettiin ”Oulu-ilmiöstä” jo v.2015

Järjestäytynyt nuorten koulutyttöjen saalistaminen, joka paljastui äskettäin Oulussa, jossa seksuaalirikoksesta epäiltyjen lopullinen lukumäärä ei ole vieläkään selvillä, on ilmeisesti Suomessa luultua vanhempi ilmiö. Koulujen ja oppilaiden vanhempien välisessä Vilma-viestinnässä asiaa on käsitelty jo syksyllä 2015, ja viitteitä järjestyneestä toiminnasta on jo aiemmilta vuosikymmeniltä.

Tuolloin asiasta uutisoi mm. Yle 07.12.2015: ”Ei välttämättä kannata liikkua yksin pimeällä” – heinolalaiskoulu lähetti oppilailleen varoitteluviestin.Heinolalainen Lyseonmäen koulu päätti kehottaa nuoria tyttöjä välttämään ulkona liikkumista pimeällä. Poliisille on jätetty tutkintapyyntö yläkouluikäisen tytön humalaan juottamisesta ja siihen liittyvästä kähminnästä.

Toki opettajien laatima kirjelmä sisältää tyttöjen syyllistämistä ym., minkälaisesta feministit yleensä vauhkoontuvat, mutta todellisuus sanojen takana on tyly: Vilma-viesti kertoo juuri siitä minkä edessä ollaan nyt Oulussa. Kas, jo kymmenen vuotta tuotakin aiemmin asia oli mediassa:

Suomalaistytöt maahanmuuttajamiesten uhreina yhä useammin

Nuoret suomalaistytöt joutuvat yhä useammin aikuisten maahanmuuttajamiesten seksuaalisen hyväksikäytön kohteiksi. Raiskauskriisikeskus Tukinaiseen on tullut tietoa ongelmasta muun muassa sosiaaliviranomaisilta, sillä usein tytöt ovat huostaan otettuja tai muulla tavoin lastensuojelun asiakkaita.

Tukinaiseen on tullut viime aikoina nuorten tyttöjen ja heidän vanhempiensa lisäksi samansisältöisiä viestejä myös lastensuojelun ammattilaisilta. Puheluiden mukaan alaikäiset tytöt ovat joutuneet maahanmuuttajien seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi. Samansuuntaista tietoa on tullut eri puolilta maata. Ammattiauttajat ja poliisi muistuttavat että kyse on rikollisesta ja usein varsin järjestäytyneestä toiminnasta.

… Ammattilaisetkaan eivät tiedä, mitä pitäisi tehdä, kun 13-vuotiaalla tytöllä on seksisuhteita aikuisten maahanmuuttajamiesten kanssa. Aina ei oivalleta, että kyse on rangaistavasta hyväksikäytöstä.

”Ehkä suurin syy on juuri se, että tytöt ovat mukana vapaaehtoisesti. Mutta kun otetaan huomioon, että he saattavat olla 12–15-vuotiaita, joka tapauksessa kyse on seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja aikuisten tehtävä on suojella näitä nuoria”, sanoo Raiskauskriisikeskus Tukinaisen toiminnanjohtaja Kristiina Valkama. Helsingissä miehet tapaavat tyttöjä esimerkiksi metroasemilla, ja toiminta vaikuttaa jo järjestäytyneeltä. Valkaman mukaan miehet kyllä tuntevat Suomen lain, mutta kun kukaan ei puolusta tytön oikeuksia, toimintaa pidetään luvallisena. …”

Lähde: Nelonen, ”Tytöt ja maahanmuuttajamiehet” 15.05.2005

Vuonna 2005 varoitetaan, vuonna 2015 ollaan jälleen tapahtuneiden asioiden edessä, ja varoitetaan julkisessa mediassa niin näkyvästi kuin se on Suomessa mahdollista. Silti: 2018 olemme jälleen ”yllättyneitä” ja ”tyrmistyneitä”, -emmekä edelleenkään tee mitään. #PetteriOrpo, #JuhaSipilä, #Grooming-ilmiö, jolla tarkoitetaan järjestelmällistä nuorten tyttöjen saalistamista, saaliiden jakamista sedille ja serkkupojille, -ja sitten kaupalliseen levitykseen, pääsi rehoittamaan useassa brittikaupungissa, mm. Rotherhamissa, vuosikausia kunnes uhreja oli tuhansia. Näin tapahtui siksi, että viranomaiset vaikenivat.

Maailmaa on ihmetellyt brittiläisten poliisipäälliköiden, koulujen rehtorien ja kunnallispoliitikkojen kieltäytymistä näkemästä ympärillään tapahtuvia asioita, vaikka niistä oli heille kerrottu. Ei tämä brittiläinen sokeus ole piiruakaan erilaista, kuin Neloselta siteeratussa tekstikatkelmassa puhuneen suomalaisen sosiaaliammattilaisen:

”Ammattilaisetkaan eivät tiedä, mitä pitäisi tehdä, kun 13-vuotiaalla tytöllä on seksisuhteita aikuisten maahanmuuttajamiesten kanssa. Aina ei oivalleta, että kyse on rangaistavasta hyväksikäytöstä.”

Todellisuudessa kyse on paljon muustakin, kuin seksuaalirikoksen valmistelusta, ja nuoren ihmisen elämän raunioittamisesta, kun toiminta on joukko mittaista, ja ulottuu suureen osaan ikäluokkaa. Aivan toiseen asiaan mennäksemme: Missä yhteydessä ja keneltä (päättäjältä) kuulimme ei-niin-kauaa-sitten lauseen ”ei kouluvierailuja voida kieltää miltään ryhmältä, -se olisi syrjintää”.

Mielkipidekirjoitus.

Mirror 12.11.2018: Britain’s ’worst ever’ child grooming scandal exposed: Hundreds of young girls raped, beaten, sold for sex and some even KILLED: SPECIAL SUNDAY MIRROR INVESTIGATION: Authorities failed to act over 40 years – despite repeated warnings to social workers – with up to 1,000 girls, some as young as 11, abused in Telford.

Rotherhamin parlamenttiedustaja poliisisuojelussa: Rasisminvastustajat uhkailevat

Poliisi varoittaa lasten vanhempia: ”Suomenkieltä taitamattomat miehet houkuttelevat nuoria tyttöjä somessa”

Yhteensä 200 vuotta vankeutta lapsiseksi-jengille Englannissa

3 Comments

 1. Pekka Kemppainen
  9.12.2018 15:41

  Jossain Oulu-uutisen kommentoinneissa näin: ”Luvattiin insinöörejä, saatiin sutenöörejä.”

  Vastaa
 2. seant
  9.12.2018 16:55

  Jo 13,5 vuotta sitten ko. asiasta Hs kirjoitti, mutta herrojen kiireet on näköjään hitaita.
  Juttu on ollut suomi24 jo 15.5.2005

  http://www.helsinginsanomat.fi/tuoreet/artikkeli/1101979507591
  Suomalaistytöt maahanmuuttajamiesten uhreina yhä useammin

  Nuoret suomalaistytöt joutuvat yhä useammin aikuisten maahanmuuttajamiesten seksuaalisen hyväksikäytön kohteiksi.
  Raiskauskriisikeskus Tukinaiseen on tullut tietoa ongelmasta muun muassa sosiaaliviranomaisilta, sillä usein tytöt ovat huostaan otettuja tai muulla tavoin lastensuojelun asiakkaita.

  Tukinaiseen on tullut viime aikoina nuorten tyttöjen ja heidän vanhempiensa lisäksi samansisältöisiä viestejä myös lastensuojelun ammattilaisilta. Puheluiden mukaan alaikäiset tytöt ovat joutuneet maahanmuuttajien seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi.
  Samansuuntaista tietoa on tullut eri puolilta maata. Ammattiauttajat ja poliisi muistuttavat että kyse on rikollisesta ja usein varsin järjestäytyneestä toiminnasta.

  Puheluita on tullut nuorilta tytöiltä, heidän vanhemmiltaan ja viime aikoina yhä useammin myös lastensuojelun ammattilaisilta.
  Ammattilaisetkaan eivät tiedä, mitä pitäisi tehdä, kun 13-vuotiaalla tytöllä on seksisuhteita aikuisten maahanmuuttajamiesten kanssa. Aina ei oivalleta, että kyse on rangaistavasta hyväksikäytöstä.

  ”Ehkä suurin syy on juuri se, että tytöt ovat mukana vapaaehtoisesti. Mutta kun otetaan huomioon, että he saattavat olla 12–15-vuotiaita, joka tapauksessa kyse on seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja aikuisten tehtävä on suojella näitä nuoria”, sanoo Raiskauskriisikeskus Tukinaisen toiminnanjohtaja Kristiina Valkama.
  Helsingissä miehet tapaavat tyttöjä esimerkiksi metroasemilla, ja toiminta vaikuttaa jo järjestäytyneeltä.
  Valkaman mukaan miehet kyllä tuntevat Suomen lain, mutta kun kukaan ei puolusta tytön oikeuksia, toimintaa pidetään luvallisena.

  Poliisin tietoon tällaisten miesrinkien toiminta ei yleensä tule.
  ”Meidän jutut enemmän keskittyy tällaisiin yhden illan tapauksiin, eli lasta on käytetty seksuaalisesti hyväkseen esim. jossain julkisella paikalla, kun hän on ollut viikonloppua viettämässä”, sanoo rikosylikomisario Kari Tolvanen Helsingin poliisista.
  ”Niitä meillä ikävä kyllä riittää. Tänäkin keväänä on tullut toistakymmentä ilmoitusta.”

  Vastaa
 3. […] Extrauutiset 09.12.2018: Vilma-viestillä varoitettiin ”Oulu-ilmiöstä” jo v.2015. […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top