Virus havaittu Ranskassa, mutta ei Ivalossa, UM pitää Kiinaa turvallisena

Ensimmäiset uuden virustaudin tapaukset on löydetty Ranskasta, mutta ilmestyskirjan ratsastajat ohittivat tälläkertaa Suomen: Ivalon terveyskeskuksen potilaiden näytteet olivat puhtaat.

Wuhanin kaupungissa Kiinassa asuvan, ja Norjasta Suomeen tulleen perheen vilustumisoireet pelästyttivät ensin heidät itsensä, ja sitten Suomen kansan, mutta selvisimme säikähdyksellä: Heidän oireensa osoittautuivat tavalliseksi vilustumiseksi. Huonompi onni oli ranskalaisilla, sillä Euroopan kaksi ensimmäistä tapausta on todettu Ranskasta. Molemmilla potilailla on yhteys Wuhaniin, epidemian nollapisteeseen.

Maailman Terveysjärjestön WHO:n edustaja on jo ehtinyt kiitellä Kiinan viranomaisten tiedottavampaa ja yhteistyöhaluisempaa linjaa, kuin heillä oli SARS:n tapauksessa. Kiinalaiset ovat jättäneet kokonaan salailun ja vähättelyn, kertoi australialaislehden kuulema WHO:n virkailija. Aika näyttää, ovatko myös lääketeollisuuden sikainfluenssan tapauksessa hankkimat moitteenaiheet nekin jääneet menneisyyteen.

Ulkoministeriön tänään päivitetty matkustustiedote Kiinaan matkustamista ajatteleville on rauhoittava, ja suosittaa vain tavanomaisen varovaisuuden noudattamista.

UM tänään:

Kiinassa on todettu tammikuun aikana keuhkokuumetapauksia, joiden aiheuttajaksi on tunnistettu uusi koronavirus (2019-nCoV). Pekingin suurlähetystö seuraa tilannetta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa. Kehotamme seuraamaan sivua https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/wuhanin-koronavirus , jolle THL päivittää tuoreimmat tiedot. Suosittelemme kiinnittämään huomiota käsihygieniaan, välttämään eläinkontakteja ja varsinkin toreja, joissa myydään eläviä eläimiä.

Kiinan viranomaiset ovat rajoittaneet merkittävästi liikkumista Hubein provinssin Wuhanissa ja muissa kaupungeissa. Myös kaupungeista poistumista on rajoitettu. Viranomaiset laajentavat jatkuvasti toimenpiteitä viruksen leviämisen ehkäisemiseksi

UM toteaa lakonisesti, että Kiinassa on meneillään toimenpiteitä tartuntataudin leviämisen estämiseksi, ja liikkumista on saatettu rajoittaa Hubein maakunnassa. Kiina ei siis ole edelleenkään vaarallinen maa vierailla, kunhan noudattaa paikallisten viranomaisten antamia ohjeita, kertoo UM.

Luettavaa:

1 Comment

 1. Kiina-kauppa
  27.1.2020 22:49

  Eräs edesmennyt ylilääkäri sanoi:”Muistakaa aina että jos joku epidemia lähtee yhdestä pisteestä leviämään niin se on ihminen luoma. Jos sitä havaitaan useassa paikassa yhtäaikaa, se on luonnon muovaama”.

  Tässä päivällä rupesin miettimään sitä että nyt kun Kiinasta tulee tavaraa eurooppaan nopeimmillaan 12h:ssa, niin missä vaiheessa tavaravirta tuo virusta eurooppaan? Suomeenkin tulee Kiinasta paketteja neljässä päivässä. Ja jos virus elää esim. paketin päällä sen 14pv, niin siinä on ihmisillä vaara saada tartunta.

  Milloin Kiina-kaupan ostoksen hiljenevät?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top