Vladimir Putin puhui ”sotilasteknisestä vastauksesta”, Sergei Shoigu varoittaa Yhdysvaltain palkkasotureista Itä-Ukrainassa

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja puolustusministeri Sergei Shoigu ovat antaneet mielenkiintoiset lausunnot tänään tiistaina, Venäjän puolustusministeriön kollegion laajennetun kokouksen yhteydessä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin toisti aiemmin jo ilmaisemansa näkemyksen NATO:n itälaajentumisesta tämänhetkisen jännittyneen tilanteen perimmäisenä syynä. Presidentti viittasi ”länsimaiden kylmän sodan jälkeiseen euforiaan” ja siitä seuranneseen ja ”väärään tilanneanalyysin”. Käytetty sanamuoto voidaan ymmärtää niinkin, että nyt uudelleen hahmottuvien blokkien välillä onkin enemmälti väärinkäsityksiä ja virheellisten analyysien seurauksia, kuin vastakkaisuutta, josta taannoinen kylmä sota jätti maailmalle katkerat muistot.

Venäjä on valmis sotilasteknisiin toimenpiteisiin

Venäjän presidentti ei kuitenkaan anna periksi läntisen puolustusliiton NATO:n hivuttautumiselle lähemmäs maansa rajoja:

”Jos läntisten kollegoidemme ilmeisen aggressiivinen linja jatkuu, ryhdymme riittäviin sotilas-teknisiin toimiin ja reagoimme tiukasti epäystävällisiin askeliin”, täsmensi Putin, lisäten että Venäjällä ”on täysi oikeus tehdä tämä” -siis  ryhtyä toimiin maan turvallisuuden ja suvereniteetin takaamiseksi.

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu esitti tiistaina samassa yhteydessä väitteen, että Yhdysvaltain yksityisen sektorin sotilasyritykset (palkkasoturit) ovat ovat läsnä Donetskin alueelle Itä-Ukrainassa ja valmistelevat ”provokaatiota tuntemattomilla kemiallisilla komponenteilla”.  Shoigu jatkoi syyttäen Yhdysvaltoja jännittyneestä tilanteesta Venäjän-Ukrainan rajalla.

”Yhdysvallat lisää sotilaallista läsnäoloaan Venäjän rajoilla. Itä-Euroopan maissa amerikkalaisia ​​yksiköitä, joissa on yhteensä noin 8 000 sotilasta, jotka on sijoitettu rotaatioperiaatteella,  sano Shoigu.

Olemme tunnistaneet yli 120 yhdysvaltalaisten palkkasoturiryhmien jäsenen läsnäolon Avdiivkan ja Krasny Limanin kaupungeissa provokaatioiden suorittamiseksi… Tuntemattomilla kemiallisilla komponenteilla täytettyjä säiliöitä toimitettiin Avdeevkan ja Krasny Limanin kaupunkeihin provokaatioiden suorittamiseksi”, sanoi puolustusministeri Shoigu uutistoimisto TASS:n mukaan.

Venäjän Ukrainaan rajoittuvilla alueilla on tällä hetkellä läntisten arvioiden mukaan jopa 100 000 venäläistä sotilasta, joiden varustelu viittaa korkeaan toimintavalmiuteen.

Luettavaa:

4 Comments

 1. Isänmaa
  21.12.2021 16:09

  Mikäli joku tässä maassa nuoleskelee r***ää, niin tämän jälkeen häntä voi mitä v****a täytenä idioottina. Vai että ”länsimaat ovat aggressiivisia”, huh, huh!

  Vastaa
 2. Obelix
  21.12.2021 16:44

  Venäjä päivitti säännöt joukko­hautaamisesta ”sodan ja rauhan aikana” – ajankohta herättää kysymyksiä
  Presidentti Vladimir Putinin luottohenkilö kertoi julkisuuteen, että joukkohautausohjeiden päivitys liittyy koronaepidemiaan varautumiseen. Venäjän mediassa on esitetty silti jo arveluita, voiko kyseessä olla valmistautuminen sotatoimiin Ukrainaa vastaan.

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008489226.html

  Nov 30th 2021
  KYIV
  Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

  What to make of the military analysts who calmly list the reasons why the most serious war in Europe since 1945 might begin in January? The flat, muddy terrain of south-eastern Ukraine will be frozen solid by then, allowing Russian tanks to roll in. It is in the middle of the deployment cycle for the conscripts who make up much of Russia’s ground forces. And Russia may find itself with a pretext for invasion, since the new year has in the past brought front-line flare-ups in Ukraine’s war against Russian-backed separatists. Besides, the 100,000 Russian troops massed near the border are more than mere theatre; Russia is setting up field hospitals and calling up its reserves.

  https://www.economist.com/europe/the-ukrainian-army-has-got-better-at-fighting-russian-backed-separatists/21806546

  Ps. Russia is setting up _field hospitals_ and calling up its reserves.

  Vastaa
 3. Tupauuno
  21.12.2021 23:53

  Jos kerran on tunnistettu 120 USA:n palkkasoturia siellä jossakin niin nimet vaan esiin, jotta päästään totuuden äärelle. Kyllähän se on niin läpinäkyvää tämä Venäjän touhu tekosyyn hakemiseksi, ettei se mene läpi kuin venäjällä UMV-lehdessä. Venäläiset viettävät joulunsa eli uudenvuoden vielä rauhassa, mutta tammikuussa se rytinä varmaan alkaa. Länsimaat, EU ja NATO tuskin puolustavat Ukrainaa sotilaallisesti, mutta onhan niitä taloudellisia keinoja paljonkin, jos vaan halutaan käyttää, vaikka siitä olisi haittaa myös itselle, tarkoitan lähinnä kieltäytyä ostamasta energiaa Venäjältä. Venäjän sulkeminen pankkisektorin ulkopuolelle kokonaan voisi olla vahva keino jne. Kyllä keinoja löytyisi..

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   22.12.2021 00:03

   Kävihän siellä Donitsi-maassa MV-kaveri itsekin. Soturi ei ole, liekö saanut palkkaakaan.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top