VM maalittaa eläkeputkea, kiipeää latvasta puuhun, -ja sahaa tyveä poikki

Kaikkienhan pitäisi tietää, että yrittäjä palkkaa työntekijän kun tämän työn tuottamalle palvelulle tai tuotteelle löytyy ostaja. Jos ei ole kulutuskysyntää, ei ole työllistymistäkään, sanoo maalaisjärki. Valtionvarainministeriön ekonomismi näkee ongelman toisaalla: Että varhaiseläkeläinen tai ansiosidonnaisella oleva syö, käyttää palveluita -ja siis omalta osaltaan luo kulutuskysyntää- se on se VM:n mielestä ongelma, mihin on puututtava. Menikö tämä nyt oikeinpäin?

Vaarallista tämä VM:n virkamieshulluus on, kun Suomessa näyttää olevan se meininki, että ministerit ovat puhuvia päitä, jotka kyllä kertovat mitä heidän mielestään on tehtävä, mutta lisäävät juttunsa perään hyytävän mantran: ”Kunhan asiantuntijat (=mm. VM:n virkamiehet) ovat ensin…” (ohjeistaneet ministerit?!).

Tämänkertainen Hetemäen mietintö vertaa yli 55-vuotiaiden työllistymistä Suomessa ja Ruotsissa, -ja löytää 16 prosenttiyksikön eron, -ruotsalaisten hyväksi. Ainoa muuttuja joka huomioidaan, on helppous päästä työttömyys-jaksolta eläkeputkeen, so. aikaistetusti eläkkeelle. Suomessa se on helpompaa, kuin Ruotsissa.

Poistamalla eläkeputken VM arvelee luovansa 30 000 uutta työpaikkaa.  Olenko ymmärtänyt jotain väärin? Maalaisjärjellä varhemman eläköitymisen vaikeuttaminen tuo työnhakijoiksi mahdollisesti jopa 30 000 uutta epätoivoista työnhakijaa, He tulevat siis olemaan etsimässä työtä, entisten työttömien lisäksi. Sivuutan sen, että ministeri Ohisalo on maininnut 80 000 ns. työvoimapulan paikkaajan tuomisen Suomeen ulkomailta. Ellei heille luoda omia erityistyömarkkinoita, hekin ovat samassa työttömien joukossa suomalaisten kanssa.

Ruotsissa on paremmin?

Ehkä, mutta miksi? Katsotaankin, mitä Suomessa on mutta Ruotsissa ei:

 • Vuoden 1991 keinotekoisessa lamassa kaadettiin noin 40 000 yritystä, siis työllistäjiä. Kymmenistätuhansista siihen asti asiansa hoitaneista yrittäjistä tehtiin hallituksen finanssipoliittisella päätöksellä ja presidentin oikeuslaitokseen kohdistamalla ohjauksella virtuaalivelkaisia, so. heidän veloikseen merkittiin summia joita ei ole koskaan ollut olemassakaan. Nämä osaavat yrittäjät olivat 30 vuotta poissa työllistämästä suomalaisia.
 • Nämä samat kymmenet tuhannet suomalaiset olivat pysyvä lisä työttömien joukkoon, koska ulosoton ja velkomisten seurauksena he eivät voineet toimia yrittäjinä eivätkä olla töissä.

Vaikka lamasta on aikaa, silloisten poliittisten päätösten vaikutukset ovat yhä läsnä, -ja myös po. tilastoissa. Pelkästään näiden seikkojen avulla voisimme selittää suomalaisten yli 55-vuotiaiden putoamista työelämästä suuremmassa määrin kuin naapurimaassa, mutta on muitakin vaikuttajia.

 • Suomen verrokki-EU-maita ja vientitalouden kilpailijamaita korkeampi verotus syö palkansaajan ostovoimaa. => Heidän panoksensa kuluttamisessa on verotustoimin leikattu, yrittäjät jäävät paitsi heidän ostovoimaansa. => Taas jää joku työttömäksi.
 • Yli 50:set eivät tunnetusti työllisty, koska työnantajilla on erheellinen tapa suosia nuorempia.

Verotus tuli jo mainittua, mutta Ruotsilla on myös toinen etu: Oma valuutta, jonka kurssia voidaan säädellä oman kansantalouden ehtojen mukaan. Voisiko VM suositella ikääntyneiden työttömien nälkiinnyttämisen sijasta jonkin valuuttapoliittisen työkalun käyttöä? Markka, -muistan kuulleni tuon sanan?

Keski-iän ylittäneet työnhakijat ovat yksi ryhmä, jonka etujen perään vahvemmat toimijat joutuvat katsomaan, -ja ovatkin katsoneet. Amattiyhdistysliike ja Vasemmisto ovat puolentoista sukupolven aikana rakentaneet nämä järjestelmät, jotka ovat täsmäase siihen tilanteeseen, joka ilmaantuu kun vanhuuseläkettä lähestyvä henkilö jää työttömäksi. Hänen työllistämisensä uudelleenkoulutuksen kautta tuottaisi tuloksen, josta hyöty jäisi lyhytaikaiseksi. -Siispä eläkkeelle.

Puretaanko rakennetut järjestelmät, se on poliittinen kysymys josta säädetään hallituksen sisällä, mutta miten mahtaa käydä Vasemmiston uskottavuuden ja olemassaolon oikeuden? Seuraavaksi peruutetaan lapsilisät? -Se oli Vasemmiston edeltäjän SKDL:n historiallinen saavutus, josta puhumalla ja uudistuksen läpipusertamalla Hertta Kuusinen teki itsestään politiikan kiintotähden.  Jos Vasemmisto hylkää traditionsa ja vanhat puolustettavansa, mikä sen silloin on?

Suomalaisessa hybridisosialismissa oikeistoporvarit yksityistävät valtion etc. omaisuuksia itselleen ja kavereilleen, Punaporvarit sosialisoivat sinun tulojasi yhteiseen kassaan, josta jakavat etuja toisilleen. -Tämä on se epäpyhä allianssi, joka Suomea johtaa.

Niinpä VM:n byrokratia tuottaa prujun, jossa ikääntyneet työttömät heitetään bussin alle, ylikireä verotus jatkuu ja kiristyykin, rasitus kohdistetaan reaalitalouden palkansaajiin, ja budjetin vapaamatkustajat säilyttävät privilegionsa.

”Tasavallassa on kaikki hyvin”.

IS 14.08.2020: VALTIOVARAINMINISTERIÖ tekisi ison tukun uudistuksia, joilla työllisyys kasvaisi 60 000 työntekijällä. Puolet tavoitteesta, 30 000 työpaikkaa, VM etsisi ikääntyneistä työntekijöistä.

 

6 Comments

 1. Los6666
  16.8.2020 05:16

  aika jännö homma, että suomešsa menee kaikki päin vittua ku on kommunistikusipäät vallan kahvassa… kukaan täysjärkinen ei äänestä sdptä, vihreitä tai vassareita, ellei ole itsetuhoinen

  Vastaa
 2. Anti-kommunisti
  16.8.2020 11:48

  Lakkauttaisivat saatanan kansanviholliset ensin törkeänä rehottavan ikärasismin!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   16.8.2020 17:56

   Nimenomaan. VM ei tätä tulee koskaan tajuamaan.

   Vastaa
 3. Palataan entiseen
  17.8.2020 15:04

  Jos tähän järjestelmään pitäisi tulla joku suurempi muutos niin se olisi se että ”jos olet eläkkeellä niin olet eläkkeellä. Et töissä”. Tällaiset osa-aika eläkkeet vievät nuoremmilta työpaikat ja tekevät työllistymiset mahdottomiksi. Olisi kaikille osapuolille parempi että eläkkeellä olevia ihmisiä jotka saavat palkkatuloa, rankaistaisiin 60% tuloverolla. Se karsisi harmaan työvoiman (ollaan töissä viisi päivää mutta palkkaa maksetaan kahdesta) markkinoilta ja tervehdyttäisi työvoimarakennetta.

  Mutta eihän tällainen sovi nykysuomalaisille, joka oli käytössä -70 luvulla. Sen jälkeen olisi taas niitä marjastajia ja kalastajia riittävästi, Ei tarvisi tuoda ulkomailta. Ja muun liketalouden pyörittäisivät nuoremmat polvet.

  Vastaa
  1. Puolueeton
   18.8.2020 17:51

   Toiveesi on jo toteutunut. Tosin 60% marginaaliveroon vaaditaan 88000 euron vuositulot. Liki 50% pääsee jon 2700 euron kuukausituloilla. Suomi on korkean verotuksen maa ja siksi tuntipalkkojen pitää olla suuret, jotta työläinen saa nykyisin tarvittavaan elämiseen riittävästi rahaa käyttöönsä. Vain valtio pystyy elämään jatkuvassa velassa.

   Vastaa
 4. Ylen vasemmisto fasistit yritysten kimpussa
  18.8.2020 19:13

  Mietikää oikeasti millaista noita vainoa Yle harjoita yrityksiä kohtaan
  rasismin siivellä
  Uncle Ben’s, Musta Pekka ja turkkilainen jogurtti – Rasistisina pidetyt pakkaukset uudistuvat, mutta onko kyse vain yritysten maineenhallinnasta?
  Monet yritykset ovat antaneet tukensa mustien oikeuksia ajavalle Black Lives Matter -liikkeelle.
  https://yle.fi/uutiset/3-11480431?origin=rss
  Koko juttu on lähtenyt liikelle siitä että joku teki pilaa
  Eli hän
  tämä kertoo maailman hulluudesta.
  @YasaAnter
  *Heitti läpällä*, että Valion Turkkilaisen jogurtin kuvassa esiintyvä fetsi on rasistinen ja taantumuksellinen päähine. Valio otti läpän tosissaan ja on nyt poistamassa turkkilaisen Turkkilaisesta jogurtista.
  Ja
  https://kaarisade.home.blog
  Osoitaaksen tämän loukaantumis kultuurin idiotismin
  Se fakta on unohtunut YLEN rasismin metsästäjä Fanaatikoilta aikoja sitten
  Näiden juttujen yhteydessä
  He YLELÄISET jatkavat tämän RASISTI NOITA VAINO idiotisminsa akendaa
  ilman häpyä
  Mietikää millaiseen viher vasemmiston mielivaltaiseen fasismiin
  tämä YLEN toiminta perustuu
  tällä tavalla mikä tahansa asia vodaan väntää rasismiksi
  ja painostaa syylistää ihmisiä ja yritäjiä täysin mielivaltaisesti rasiteiksi
  Asiasta kuin asiasta
  kun joku fanaatikko journalisti ylessä tahalaan vääntää sen
  YasaAnterin sketsin siihen muotoon
  Sairaassa liberaali viher vasuri journalistin mielikuvituksessaan
  ääri poliitisesti
  Mielenvikaisuuden vasemmalle motivoituneena Musta kalu suussa

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top