”Voittajien on helppo hymyillä”

Vaalien kokonaiskuvan varjoon jäävät kaksi -luokassaan historiallista- saavutusta, joihin kesän kuntavaaleissa yllettiin: Harry Harkimon Nyt-liike nousi ensimmäisellä yrityksellään Puolueeksi puolueiden joukkoon -isolla alkukirjaimella- perustaen jalansijan kuntatasolle, -ja yllättävän suurella määrällä valtuutettuja.

Yhden kansanedustajan ryhmiä on nähty ennenkin, mutta hyväkään yritys ei ole kantanut eksistenssiin kunnanvaltuustoissa. Liike Nyt on tullut jäädäkseen, saimme eilen nähdä. Perussuomalaisten Jussi Halla-aho luotsasi puolueensa yli viidensadan lisä-valtuustopaikan voittoon. Vastaavaa ei ole nähty. Jos siis katsomme puolueiden saavutuksia, Halla-aho ja Harkimo ovat palkintopallilla.

Tarkasteltaessa vaalitulosta kokonaisuudessaan, sen kertoma on hieman niinkuin yllättävää: Kansa palkitsi Sosialidemokraatit ja Kokoomuksen, joilla oli aivan äskettäin ratkaiseva rooli erään neljän miljardin laskun allekirjoittamisessa nykyisten suomalaisten ja tulevien sukupolviemme maksettavaksi.

Vaalirahvaan hyväksynnän sai myös pääministeri Sanna Marinin ruokakauppalaskujen salaaminen, on pääteltävissä. Keskustan Annika Saarikko saattoi myös hymyillä: Maalaisliiton perillis-puolueen jatko hallituksessa ei joudu kyseenalaistetuksi, -ainakaan ennen seuraavia eduskuntavaaleja: Jos Luoja suo, saamme silloin porvarienemmistöisen eduskunnan, joka lopettaa maailmanlopun-meiningin hallituksessa…?

Täh? Meillä on jo nyt porvarienemmistö, vaikka eihän sitä mistään huomaa.

4 Comments

 1. Jussi
  14.6.2021 16:45

  Puolue joka ottaa listoilleen Soinin joka on jo kertaalleen pettänyt äänestäjänsä, kertonut olevansa jesuiitta ja jonka avustajat ovat jesuiittoja ei voi olla kansalaisten asialla.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   14.6.2021 17:01

   Nyt-liike ei ole ottanut Soinia.

   Vastaa
 2. puolueeton
  14.6.2021 17:28

  Kuten Paasikivi kirjoitti päiväkirjaansa, suomalaiset ovat poliittisesti typerä kansa puhuivat suomea tai ruotsia. Uskolliset äänestäjät äänestävät samoja naamoja vuodesta toiseen aiheuttivat nämä enemmän tai vähemmän vahinkoja kansalaisille. Itsestään ja puolueestaankin ne kyllä pitävät huolta.

  Kunpa nukkuvat heräisivät äänestämään. Syntyisi todellinen suurpuolue. Herätys voisi tapahtua, jos ehdokkaina olisi teräväpäistä joukkoa.

  Vastaa
 3. Orang Utang
  14.6.2021 20:19

  Viikon uutinen:

  Turtiaisen mukaan hänen oma eduskuntaryhmänsä pitää ensi torstaina (17.06.2021) merkittävän tiedotustilaisuuden eduskunnassa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top