VR suunnittelee koko henkilöstön lomauttamista

VR Group vastaa koronavirustilanteesta johtuvaan haastavaan liikennetilanteeseen supistamalla omaa kauko- ja lähiliikennettään. Supistamisilla reagoidaan merkittävästi laskeneisiin matkustajamääriin. Tilanteesta johtuen VR käynnistää yhteistoimintaneuvottelut koko henkilöstön lomauttamiseksi.

Koska matkustajamäärät ovat viime päivinä laskeneet sekä VR:n kauko- että lähiliikenteessä jopa 60 %, VR suunnittelee supistavansa junaliikennettä ennakoivasti huhtikuun puolivälistä alkaen. Liikenteen ennakoivan supistamisen tavoitteena on jatkossakin ajaa tärkeimmät kauko- ja lähiliikenteen junayhteydet sekä turvata Suomen sisäiset yhteydet ja varmistaa palvelu kaikilla maantieteellisillä alueilla. Supistettu liikenne ei koske HSL-liikennettä.

VR varautuu veturinkuljettajien käynnissä olevan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon sekä koronaepidemian aiheuttamiin haittoihin myös tavaraliikenteessä.

Suunnitellut lomautukset

Lomautukset suunnitellaan toteutettaviksi vaiheittain vuonna 2020. Henkilökohtaiset lomautukset kestäisivät korkeintaan 90 vuorokautta.

2 Comments

 1. Se oli tämä tässä
  17.3.2020 18:05

  Nyt rupes lähtee ihmisiltä pirttejä alta kun lainanmaksut myöhästelee. Konkurssiaalto tulee ja se alkaa syykuussa.

  Vastaa
 2. Ans kattoo ny
  18.3.2020 09:00

  Tällä on muuten energiankulutukseen merkittävä vaikutus. Nimittäin, VR on Suomen suurin sähönkuluttaja. Jos VR lopettaa kaiken raideliikenteen, niin kaksi ydinvoimalaa voidaan sulkea saman tien. Eli, nyt kaikkien oletusten mukaan sähköenergian hinnan pitäisi laskea. Samalla myös siirtoenergian koska kytkinlaitosket ja muuntamot eivät kuormitu entiseen malliin. Saas muuten nähdä miten sähkäenergian hinnoille käy?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top