WHO vetoaa valtioihin julkisen vallan resurssien kohdistamiseksi kamppailuun koronaa vastaan

World Health Organisation, WHO, piti lehdistötilaisuuden 25.03.2020, 20:30 Suomen aikaa. Lehdistötapahtumassa WHO:n johtaja Dr. Tedros Adhanom Ghebreyrsus vetosi, että vaikka laajamittaiset karanteenitoimet Euroopassa ja muualla maailmassa ovat avanneet mahdollisuuden taistella koronaa vastaan, nämä toimet yksin eivät kuitenkaan riitä pysättämään virusta.

WHO julkaisi tiedottessa kuuden (6) kohdan ohjelman koronaa vastaan taistelemiseen.

Kuusi avaintoimintoa ovat:

 1. Laajenna, kouluta ja kehitä terveydenhoitoa ja julkisia terveysvoimavaroja.
 2. Ota käyttöön järjestelyt, joilla löydetään jokainen epäilty viruksenkantaja  yhteisötasolla.
 3. Kasvata testien valmistuskapasiteettia ja saatavuutta.
 4. Tunnista, mukauta ja pidä kunnossa toiminnat, joita käytät potilaiden parantamiseen ja eristämiseen.
 5. Kehitä selkeä suunnitelma ja prosessi epäiltyjen tapausten karanteenin ylläpitoon.
 6. Keskitä ja kohdista valtion kaikki resurssit Covid-19 -viruksen nujertamiseen ja hallitsemiseen.

Nämä ovat parhaat keinot nujertaa ja pysäyttää viruksen levimiäminen, ettei se ilmaannu uudelleen, kun karanteenitoimia tulevaisuudessa väljennetään, neuvoi WHIO:n johtaja Dr. Tedros Adhanom Ghebreyrsus.

WHO:n tiedotustilaisuus toteutettiin videokonferenssina, johon Extrauutiset osallistui yhtenä mediana.

4 Comments

 1. Tilastot
  26.3.2020 08:23

  Tiedoksi : Suomessa kuolee normaalisti ~ 53 000 ihmistä vuodessa eli ~145 ihmistä vuorokaudessa. Italiassa kuolee ~600 000 ihmistä vuodessa eli ~1640 ihmistä vuorokaudessa. Tämä virallisten tilastojen mukaan.

  Vastaa
  1. Maan parasta ajatteleva
   26.3.2020 10:15

   Tilastoja voi lukea miten haluaa ja tehdä siitä itselleen virheellisiä tai oikeita päätelmiä. Kuolleisuus Italiassa kohoaa koronaviruksen johdosta 600/1640 = 37%, on sekin tilastotieto.

   Vastaa
   1. Tilastot
    26.3.2020 11:05

    On, mutta tuolloin aikajaksona ei ole vuosi vaan päivä. Jolloin yksittäinen päivä häviää murto-osaan kokonaisuudessa. Samalla tavalla kun gaussin käyrä alkaa toteuttaa itseään vasta kymmenillä tuhansilla otannoilla, eikä sitä voi soveltaa esim. yhteen opetusluokkaan.

    Mutta palataampa Italian kohdalta asiaan takaisin. Italian sairaanhoito on täysin kehittymätön. Kun sitä verrataan naapurimaahan, esim. Espanjaan, siellä sairaanhoito on kehityneempää kuin Suomessa. Jo yksin siitä syystä että sielä amerikkalaisen koululääketieteen lisäksi otetaan huomioon Saksalais-Venäläinen, homeopatia sekä Kiinalainen lääketiede.

    Italiassa sairaanhoito esim. koronan kohdalla on niin surkeaa, että ainoa mitä sielä on potilaille tarjoa, on anestesia. Eli, heidät pidetään nukutettuina vaikeimman vaiheen yli.

    Ja kun tähän lisätään ne tosiasiat että Italialaiset lienevät keski-iältään euroopan vanhin kansa, he ovat euroopan laihin kansa (ja ovat siitä ylpeitä) sekä heillä ei auringonvalon runsaan UV-säteilyn vuoksi (tappaa baksteerit ja virukset) ole vastaavia influenssa-aaltoja kuin meillä Suomessa, niin heidän vastustuskykynsä on olematon viruksen saapuessa maahan. Heitähän kuolee sankoin joukoin jo tavalliseen flunssaankin.

    Eli, sinänsä ei mitään ihmeellistä. Täysin luonnollinen kausipiikki Italian kohdalla. Ja jos tuon saman kuolleisuuden laskee Suomen osalta niin kuinkas suureen prosenttuaaliseen kasvuun yhden vuorokauden osalta päästään? Ei taideta päästä edes prosenttiin!

    Ja jos oteaan huomioon sekin että normaalit kausi-influenssat tappavat Suomessa noin 500 hmistä vuodessa, ja lääärien hoitovirheiden vuoksi kuolee noin 1500 ihmistä vuodessa, niin meillä ei todellakaan olla suurten asioiden äärellä. Tämä on vaarattomampi kuin kausiflunssa. Mutta sen taloudelliset errannaiset tuhoavat koko euroopan talouden. Ne joilla on velattomat kiinteistöt ja paristaa tuhatta euroa tilillä, he tulevat selviämään ja kasvattamaan omaisuuttaan. Mutta esim. velaton asunto ei riitä Tämä lama on kohdistettu nimenomaan keskiluokkaa vastaan. Aseina köyhät ja viher-vasemmisto.

    Vastaa
    1. Tilastot
     27.3.2020 12:36

     Korjaan, viime vuonna kuoli 700 ihmistä kausi-influenssoihin.

     https://www.iltalehti.fi/flunssa/a/88633fab-7501-4f25-a33d-52f52eb69b5d

     Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top