WHO:n korona-tutkija Tanskan TV:ssä: Laboratorio-alkuperä todennäköinen mahdollisuus

Ensimmäinen COVID-19-tartunnan saanut henkilö olisi voinut tarttua virukseen lepakolta työskennellessään kiistanalaisessa Wuhanin virologialaboratoriossa, mutta Kiinan viranomaiset painostivat Maailman terveysjärjestöä luopumaan teoriasta tanskalaisen immunologin Peter Embarekin mukaan.

Maailman terveysjärjestö WHO julkisti Peter Ben Embarekin johtaman tiedemiesryhmän virallisen raportin maaliskuun lopussa 2021. Raportti hylkäsi laboratoriovuototeorian ”erittäin epätodennäköisenä”. Nyt Embarek sanoi Tanskan TV-2:ssa esitetyssä dokumentissa pitävänsä mahdollisuutta, että virus olisi karannut Wuhanissa Kiinassa sijaitsevista laboratorioista ”todennäköisenä hypoteesina”. Laboratoriota Wuhanissa on kaksi, ja toinen sijaitsee aivan pandemian lähtöpisteeksi epäillyn Wuhanin eläin- ja kalatorin vieressä.

Ben Embarek siis johti kansainvälisten tutkijoiden ryhmää WHO:n mandaatilla. Ryhmä pyrki yhteistyössä kiinalaisten viranomaisten kanssa selvittämään tammikuussa 2021 4,3 miljoonaa ihmistä maailmanlaajuisesti tähän mennessä tappaneen pandemian alkuperää.

Embarekin ryhmä ei löytänyt virallisessa maaliskuun lopussa julkaistussa raportissaan todisteita siitä, että laboratoriotyöntekijä olisi ollut ns. potilas nolla, mutta kiinalaiset tiedemiehet ja virkamiehet salasivat asioita ryhmältä, kertoo Embarek, -ja siis painostivat heitä luopumaan teoriasta.

Kiinalaiset pelkäsivät kasvojen menetystä

Embarekin mukaan WHO:n tiedemiehet eivät saaneet riittäviä tietoja, ja teoriasta sai keskustella vasta kaksi päivää ennen kuin tiimin oli määrä lähteä Kiinasta. Hän kertoi, että hänen tiimiltään evättiin pyynnöistä huolimatta pääsy laboratoriossa sijaitseviin kirjoihin tai asiakirjoihin. Embarek uskoi haastattelussa, että kiinalaiset pelkäsivät aasialaiseen tapaan kasvojen menetystä näin merkittävien virheiden paljastumisen vuoksi. ”Voi myös olla, että joku halusi salata jotain. Kuka tietää?” Embarek totesi TV-2:n haastattelussa.

Tanskan TV:n julkistama Embarekin haastattelu on levinnyt laajalti maailman uutissivustoille, mutta Suomen valtamedian uutissivustot eivät tätä kirjoittaessa ole reagoineen haastatteluun. Haastattelun julkistamisen jälkeen WHO on vaatinut Kiinaa toimittamaan raakatietoa WHO:lle ensimmäisistä koronapotilaista joulukuun lopulta 2019.

1 Comment

  1. juha II
    13.8.2021 21:39

    ”Salaliittoteoriaa” pukkaa! Vai miten se oli?

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top