Wienin terroristin nettiuho ennen rikollista tekoaan

Eilen Wienin keskustassa tapahtuneeseen terrorihyökkäykseen osallistunut, ja poliisin surmaama Kujtim Fezjulai oli ladannut someen ennen tekoaan väkivaltaista materiaali, -”islamilaisen valtion” IS:n (ISIS) yksittäin toimivien terroristien tapaan, kertoo lehti.

Poliisi ampui yhden terroristeista, joita näyttää olleen useita. Vapaana olevien terroristien etsintää jatkettiin maanatai-illasta tiistain puolelle. Kujtim Fezjulai on Wienissä syntynyt, perhetaustaltaan albaani. Kuollessaan hän oli 20-vuotias, ja Itävallan ja Pohjois-Makedonian kaksoiskansalainen. Fezjukai oli aiemmin yrittänyt päästä Syyriaan sotimaan, onnistumatta.

Yrityksestään liittyä Syyriassa tomiviin terroristeihin, ja terroristiryhmän jäsenyydestä, Fezjulai sai viime huhtikuussa lyhyen (22 kk) vankeusrangaistuksen, josta hän vapautui joulukuussa 2019. Hän pääsi nuorena henkilönä vapaaksi  istuttuaan vain osan tuomiostaan.

Fezjulailla oli kuollesaan paukkuvyötä muistuttava viritys yllään,  mikä mahdollisesti hidasti lääkintäavun antamista.  Terrorihyökkäyksessä menehtyi kaikkiaan neljä uhria ja yksi tekijä, Fezjulai. Useiden Ranskassa tapahtuneiden terroritekojen, ja Eilisen Wienin iskun, jälkeen useissa Euroopan maissa on tehostettu turvatoimia islamististen väkivaltarikosten varalta, -myös Suomessa.

 

3 Comments

 1. Mikäköhän oli alusta
  3.11.2020 19:51

  Käyttiköhän jotain Facee tai Tubee tai vastaavaa. Kiinnostaa vaan, kun näyttää, että valvonta ja sensuuri ei tässä tapauksessa oikeen toiminut. Tuntuu, että kaikille ne eivät sosiaalisessa mediassa ole ollenkaan samat.

  Vastaa
  1. los6666
   3.11.2020 22:09

   juu ei, näyttää siltä, että muslimien vihapuhe on sitä parempaa vihapuhetta ja siihen ei tarvitse reagoida… ainoa iso paha on, jos kansallismielinen sanoo jotain faktaa näistä ”rikastuttajista”
   ai että mä toivon että nää muslimit …

   ”kommentista on ylläpidon toimesta poistettu julkaisukelvoton osio.”

   Vastaa
 2. Kalergi-suunnitelma
  4.11.2020 14:50

  Ylewatch-blogisti kirjoitaa artikkelissaan ”Pariisin, Nizzan ja Wienin terrori-iskut loppuvat vasta kun kohteena ovat poliitikot” mm. seuraavaa:

  ”Vastaavia islamilaisten suorittamia päänirrottamisia on tehty aiemminkin Euroopan kaduilla, mutta yleensä Yle on ollut hiljaa tästä barbaarisesta piirteestä. Luultavaksi siksi, että se ”toiseuttaisi liikaa” kivikautista aavikkouskontoa harjoittavia rotumuukalaisia. Koska tämä alkukantainen tapa on yleistä islamistien terrori-iskuissa ja Internetin kautta tieto on levinnyt suuren yleisölle, Yle on katsonut turhaksi enää peitellä tätä symbolisesti tärkeää yksityiskohtaa.

  Itävallan terrori-iskun jälkinäytökset ovat mediatietojen perusteella noudattaneet samaa tutuksi käynyttä kaavaa: tuomitsemista ja kovaa puhetta, mutta ei konkreettisia tekoja. Littokansleri Sebastian Kurz tuomitsi liturgisen kaavan mukaisesti maassaan tapahtuneen hyökkäyksen, jota hän kuvailee tviitissään vastenmieliseksi terrori-iskuksi. Tänään pitämässään lehdistötilaisuudessa hän puolestaan julisti, että ”nyt ei ole vastakkain kristityt ja islamilaiset tai itävaltalaiset ja ulkomaalaiset, vaan vastakkain ovat ne, jotka haluavat säilyttää yhteiskuntarauhan ja ne vähäiset jotka haluavat sotaa”.

  Puheenvuoro antaa ymmärtää, että radikaalin islamin julistamaan sotaan ei vastata, varsinkin kun liittokansleri Kurz sanoi kyseessä olevan ”sivistyksen ja barbarian välisestä konfliktista”. Läntisellä sivistyksen puolella käännetään toistakin poskea, koska sen itsetuhoisen logiikan mukaan konkreettinen itsepuolustus olisi ”barbariaa”. Sitä paitsi Kurz valehtelee konfliktin luonteesta: tosiasiassa kyse on kuin onkin islamin ja krirstillistä perintöä heikosti vaalivan Euroopan välisestä sodasta. Kurz on toki oikeassa siinä, että konflktin osapuolina on sivistys ja barbaria, jota edustaa islam.

  Eurooppalaisten kannalta on valitettavaa, että terrori-iskut kohdistuvat helppoihin maaleihin, pehmeinä kohteina oleviin tavallisiin ihmisiin. Poliitikoilla voisi olla toinen ääni kellossa, jos iskut kohdistettaisiin heihin. Esimerkiksi vasemmistoterroristijärjestöt Baader-Meinhof ja Italian Punainen armeijakunta juurittiin ja tuhottiin 1970- ja -80-luvulla perusteellisesti, koska ne hyökkäsivät eliittiä vastaan. On todennäköistä, että islamistit tietävät tämän riskin, jonka vuoksi he iskevät helppohin kohteisiin ja voivat jatkaa näin toimintaansa hamaan tulevaisuuteen.

  Eurooppaan livahtaneen kiittämättömän vieraan aineksen terrori voitaisiin lopettaa perusteellisesti jos siihen olisi vain poliittista tahtoa. Ainoa todellinen ratkaisu sen tyrehdyttämiseksi on karkottaa Euroopasta vieraspopulaatiot, joiden keskuudesta terroristit tulevat. Valitettavasti kansan intressiä vastaan vehkelevä poliittinen GLOBALISTI-ELIITTI ei tähän suostu. Se perustelee uppiniskaisuutensa liittokansleri Kurzin korostamalla liberaalilla sivistyksellä, vaikka juuri se on ajamassa meidät barbariaan ja kaaokseen. Kurzin ja muiden länsijohtajien korulauseet sivistyksestä ovat tietenkin pelkkää kyynistä savuveroa, jolla peitetään utopistinen ihmiskoe JUURETTOMASTA SEKAROTUISESTA MAAILMANKANSALAISESTA.”

  Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2020/11/pariisin-nizzan-ja-wienin-terrori-iskut.htm

  Vrt. ”Suomen tuhoamisohjelma”, https://www.magneettimedia.com/suomen-tuhoamisohjelma/

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top