Yhdet kysyy ja yksi ei kuuntele

Eduskunnan kyselytunnilla perussuomalaiset vaativat bensaveroa alennettavaksi reilusti. Bensan hinta on noussut jopa kahteen euroon litralta.

Perussuomalaiset haluaa bensaverosta pois 25 %:a. Nyt valtio verottaa joka litralta 75 prosenttia eli kahdesta eurosta menee valtiolle 1,50 euroa. Tästä siis neljänneksen pudotus olisi 3,75 euroa eli keskiverto suomalaisen 50 litran tankin täyttäminen olisi PS:n esityksen perusteella lähes 20 euroa.

Keskustan edustaja taas vaati, että poistetaan koko ”bensavero”, mutta samalla Keskustan mielestä pitää tulla käyttömaksu, eli mitä enemmän ajat sitä enemmän maksat. Tästä taas seuraa haittaa esim. pienituloisille Uudenmaan maaseudulla asuville, joilla ei ole varaa asua esim. Helsingissä.  Korkea hinta merkitsee käytännössä, että jo nyt on olemassa ”työssäkäyntivero” ja kaksinkertaistuu, jos hallitus päättää vielä ”tietulleista”. Niitähän ei maksa Helsingissä asuva, vaan nimenomaan se pienituloinen jonka on pakko käydä autolla Helsingissä töissä. Äkkiä ei tule mieleen raaempaa vähätuloisen ahkeran ihmisen kurittamista.

Saarikko: ”Mistä rahat?”

Keskustelu meni kummalliseksi, kun persut vaativat bensaveron alentamista ja sanoivat, että rahat pitää ottaa kehitysavusta (1250 miljoonaa). Ja kysyivät, että käykö tämä hallitukselle. Valtiovarainministeri Annika Saarikon vastaus oli, että mistä te otatte rahat ja saman kysymyksen hän esitti ainakin viisi kertaa.

PS:n edustajat eivät tähän reagoineet, koska olivat mielestään jo vastanneet kysymykseen. Ja kaiken kaikkiaan inttämiseksihän keskustelu taas meni-ei mitään uutta eduskuntasalin korkean kupolin alla.

Seppo Huhta

4 Comments

 1. pöh
  25.11.2021 18:05

  Sitä ”väliaikaista” kehitysapua ei ilmeisesti lasketa menoiksi ollenkaan. Sitähän jatkuvasti nostetaan ja useamman kerran vuodessa lisäbudjeteissa laitetaan vain lisää, niin kuin on tehty esim koronan takia.
  Kaikki siitä huolimatta tai juuri siksi, että jopa 95% häviää jo matkalla korruptioon.

  Vastaa
 2. Snif
  25.11.2021 18:09

  Juu, eihän hallitus voi pyhää lehmäänsä lopettaa, joten eivät edes kuule jos joku vaatii tuo järjettömyyden lopetusta.
  Mitenkähän reikä hallitus meinaa kerätä autoilijoilta veroa kun sähköromut tulee ainoaksi 4 pyörävaihtoehdoksi kun polttomoottorit on kielletty,
  Mistäs se polttonestevero sitten revitään?

  Vastaa
 3. Mua huvita enää mikään...
  25.11.2021 18:18

  Nyt ei saa ottaa vinoiluna vaan korjauksena: neljännes 1,50e:sta on 0.375e:a. ei 3,75e:a. Ja toinen asia on että ”keskiverto” on ihan eri laskutoimitus kuin ”keskiarvo”. keskiverto on nolla jos yksikin tulon tekijöistä on nolla. Ja minä tunnen monta suomalaista jolla ei ole autoa.

  Mutta asiaan… Juuri tämä kehitysapu ja ulkomaanapu ovat niitä paikkoja mistä ottaa rahaa. Myös lehdistötuet ja välilliset puoluetuet ovat niitä. Avustajien määärän voi asettaa max kahteen per edustaja. ja miksi muuten luterilaisen seurakunnan ”kirkon ulkomaanapu” on myös budetissa? Luterilaisella seurakunnallahan on verotusoikeus!!

  Sitten voitaisin purkaa NATO:n isäntämaasopimukset ja sieltä säästettäisiin miljardiluokkaa. Jne. Minä selaan joka vuosi budjetit läpi ja löydän sen kuutisen miljardia poistettavaa heti kerralla. Eikä tee edes tiukkaa.

  Ajatelkaa, kuinka monta tehdasta me muuraisimme tiilestä 12 miljardilla eurolla vuodessa? Kuinka monta vesimittaria voitaisiin valaa taas Valmet merkkisinä? Tai tehdä mitta-antureita? Tai logiikoita tai sähkömoottoreita ja sähkökojeita kuten ennenkin? Jopa traktoreita. Tai lentokoneita? Sen verran laitamme rahaa joka vuosi EU:hun. Emmekä saa sieltä juuri mitään takaisin.

  Arvatkaapas paljonko tulleja menee EU:n pohjattoman kassaan vuodessa? Sillä rahalla pidettäisiin armeija pyörimässä. Ja miksi ostaa lentokyvyttömiä Hornet F-35:a kun 700km/h nopeammin lentäviä MIG:ejä saa 2.5kpl yhden Hornetin hinnalla? Miksi meidän, pienen maan, pitää tehdä päätökset niin että ne hyödyttävät mahdollisimman paljon Amerikan yhdysvaltoja?

  Vastaa
  1. Jupi
   25.11.2021 19:32

   Tässä tulikin kaikki sanottua, ei lisättävää.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top