Yhdysvallat punertuu

USA:ssa järjestetään ensi tiistaina nk. välivaalit eli koko Edustajainhuone 435 paikkaa ja sadan paikan kongressista 35 paikkaa ovat jaossa. Lisäksi valitaan osavaltioihin 36 kuvernööriä ja paljon erilaisia alempia luottamushenkilöitä. Vaalien yhteydessä kansalaisilta kysellään kaikenlaista liittovaltiotason asioista kuten esim. aborttioikeudesta, osavaltiolle kuuluvista laeista tai hyvinkin paikallista, kuten pyöräteistä.

Jokseenkin kaikkien mielipidetiedustelujen mukaan Republikaanit ovat voittamassa molemmissa kamareissa. Nyt Demokraatit ovat vallan päällä molemmissa, tosin senaatissa vain varapresidentin-puheenjohtaja- Kamala Harrisin äänellä.

Demokraatit häviävät kaikissa gallupeissa puolesta tusinasta kymmeniin paikkoihin edustajainhuoneen ja senaatti menee tasan vain yhdessä gallupissa.

Republikaanit näyttävät ennusteiden mukaan saavan senaattiin jopa 6-8 lisä paikkaa eli ensinnäkin nyt kaksi riippumatonta-demokraatteja yleensä tukenutta senaattoria- putoaa pois ja lopputulos olisi senaatin osalta 58-42 republikaaneille-tuoreimmat ennusteet osoittavat, että totuus löytynee puolivälistä eli arvioisin,että 56-44 on lopputulos. Ja, kun otetaan huomioon, että mikään mahti maailmassa ei pelasta demokraatteja selkäsaunalta edustajainhuoneessa erityisesti niin Joe Bidenin politiikka on ajautunut katastrofiin. Ja, kun siis Republikaanit voittanevat niin voi sanoa,että Yhdysvallat ”punertuu”, koska Republikaanien väri on punainen-Demokraattien sininen-.

BLM -LIIKE NOSTI BIDENIN VALTAAN

Black Life matters-musta elämä merkitsee-, joka sai alkunsa tummaihoisen miehen poliisin käsissä tapahtuneesta kuolemasta nosti maassa mielenosoitus marsseja mutta myös ihmishenkiä vieneitä mellakoita ja röstöaallon useimmissa demokraattien hallitsemissa kaupungeissa, koska poliisi siirtyi katsomaan sivusta.

BLM sai liikkeelle myös lähes kaikki. lähes kaikkia vähemmistöjä edustavat aktivistit ympäri Yhdysvaltoja ja jopa täällä Euroopassa polvisteltiin mustaihoisiin ammoin kohdistunutta kolonialismia vastaa esim. urheilutapahtumien yhteydessä ja sattuu tätä vieläkin.

USA:ssa uho alkoi laantua yhtäältä siksi,että maltilliset entiset ja nykyiset afroamerikkalaiset näkyvät henkilöt, kuten Yhdysvaltain entinen presidentti Barak Obama varovaisin mutta kuitenkin selvin sanankääntein vaati lopettamaan väkivallan ja ryöstelyn.Toinen asia joka kaatoi öljyä laineille oli skandaali, se seikka,että BLM:n johtopariskunta-Janaya Khan ja vaimo Patrisse Khan jäi kiinni liikkeelle lahjoitettujen varojen kavaltamisesta omaan ylelliseen elämään, mm. ostamalla Kanadasta 6,4 miljoona dollaria maksaneen kartanon ja neljä 3,2 miljoonaa dollaria maksanutta luxusasuntoa Yhdysvalloista,tämän lisäksi ennen varojen väärinkäytön paljastumista he olivat tekemässä Bahamalla kiinteistökauppoja. BLM-liikkeen edustajat myöskin syyllistyivät lukuisiin epätotuuksiin, räikeisiin valheisiin jotka tulivat myöhemmin esiin.

MENOSSA OVAT MYÖS VUODEN 2024 PRESIDENTINVAALIT

Vaikuttaa siltä, että demokraatit ovat pelosta jäykkänä, että jos ja kun Donald Trump asettuu ehdolle seuraavissa presidentinvaaleissa. Ja vahvasti siltä näyttää, päätellen siitä, että mies kiertää puolueensa vaalitilaisuuksia kuin ”Jerusalemin suutari” kaupunkiaan.

Euroopassakin jeesustellaan jo etukäteen kuinka kauheaa olisi jos Trump tulisi takaisin ja meillä Suomen mediassa,vaikuttaa edelleen olevan vallalla synkkä viha USA:n edellistä presidenttiä kohtaan.Ja suomalainen viha se onkin : ”kylmä,musta,syvä ja samea” -tosin en äkkiä ,enkä ajankaan päästä keksi mitään asiallista syytä miksi juuri Suomen valtamedia on niin perin juurin äkämystynyt Donald Trumppiin. Niin, no ideologisia syitä tietenkin löytyy kahmalokaupalla mutta se semmoinen ei ole journalismia vaan propakandaa.

Johtopäätöksenä voi todeta vaalien kynnyksellä,että jos ja todennäköisesti kun Republikaanit voittavat molemmat vaalit-mikä merkitsisi sitä,että ilman republikaanien kallista tukea Biden ei saa yhtään lakiesitystään enää läpi- ja enemmistön jaossa olevista kuvernöörien paikoista.Bidenille voisikin pimeänä marraskuisena iltana,vaali-iltana lauleskella suomalaista iskelmää mukaellen : Ohdakkeista astua on ”Jussi pojan tie,tie pitkä ja mittaamaton …

Seppo Huhta

1 Comment

  1. Pönttöä touhua
    1.11.2022 19:21

    Arvelen että jos demokraatit jatkaisi valtapuolueena, niin se tietäisi maailmanloppua

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top