Yhdysvallat vähentää joukkojaan Saksassa 12 000 sotilasta

Yhdysvaltain puolustusministeri Mark Esper kertoi tänään, että presidentti Donald Trumpin ajatusta USA:n läsnälon supistamisesta Euroopassa ja varsinkin Saksassa aletaan toteuttamaan.

Saksassa olevien joukkojen kokonaismäärää lasketaan 36 000:sta 24 000:een. Kuutisen tuhatta sotilasta kotiutetaan Yhdysvaltoihin, viitisen tuhatta sijoitetaan Italiaan ja Belgiaan. Puola on aiemmin esittänyt toiveen, että Saksasta poistuvia US.Armyn sotilaita sijoitetaan Puolaan.

Trumpin ideaa on sekä kannatettu että vastustettu repuplikaanien keskuudessa. Joukkojen siirtojen toteuttaminen tullee kestämään kuukausia tai vuosia. USA:ssa on syksyllä presidentinvaalit, joiden tuloksella saattaa olla vaikutusta siirtoihin.

2 Comments

 1. Puolueeton
  29.7.2020 19:52

  Trump lupaili vaalipuheissaan ettei USA hänen aikanaan sekoa muiden maiden sotatoimiin ja kapinoihin. Hitaasti näyttää vaalipuheet toteutuvan Yhdysvalloissakin. Luultavasti vallan kahva on vain näennäisesti presidentin käsissä. Taitaa muuten olla Suomessakin, muuten kansallisomaisuutta ja verorahoja ei jaettaisi Eurostoliiton suurvalloille.

  Vastaa
 2. Pois vaan
  30.7.2020 08:55

  Obama viimeisinä tekoinaan sijoitti prikaatin verran miehiä eurooppaan. Olisikohan nyt Trumpi aika vetää ne miehet ja panssarit pois euroopasta? Sielä missä on jenkkejä niin sielä poikkeuksetta soditaan.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top