Yhdysvallat vetää sotilasneuvonantajat Ukrainasta

Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin on tänään keskustellut venäläisen kollegansa Sergei Shoigun kanssa. Äskettäin kerrottiin, että 160 Yhdysvaltain sotilasneuvonantajaa vedetään pois Ukrainasta.

Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin ja Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu pitivät puhelinneuvottelun ”turvallisuuskysymyksistä ja yhteisistä asioista”.

Samaan aikaan kuulemme, että 160 Floridan kansalliskaartin sotilasta, jotka ovat olleet kouluttamassa Ukrainan armeijaa amerikkalaisten aseiden käytössä, vedetään muualle Eurooppaan. Pentagon ilmoitti tämän tänään lauantaina.

”Puolustusministeri Lloyd Austin on määrännyt marraskuun lopulla Ukrainaan lähetettyjen 160 Floridan kansalliskaartin jäsenen väliaikaisesta siirtämisestä (muualle Eurooppaan)”,

Iso-Britannia on jo aiemmin ilmoittanut poistavansa sotilaitaan Ukrainasta. Puolaan USA on siirtänyt lisää joukkoja. Kansainvälinen sotilaallinen tilanne näyttää poikkeuksellisen kireältä. Kukaan ei ole vielä (ääneen) verrannut sitä Kuuban kriisiin vuonna 1962. Lokakuussa siitä tuleekin täydet vuodet. 

Luettavaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top