Yhdysvalloilla 8500 sotilasta hälytysvalmiudessa

Noin kahdeksan ja puoli tuhatta sotilasta asetettiin tänään hälytysvalmiuteen mahdollisen Ukrainan kriisistä johtuvan tehtävän varalle, kertoi Pentagonin lehdistösihteeri maanantaina.

Yhdysvaltain puolustusministeriön tiedottaja John Kirby kertoi, ettei päätöstä joukkojen lähettämisestä Eurooppaan ole tehty. Joukkojen lähettämisestä päätetään, jos puolustusliitto NATO päättää nopeantoiminnan joukkojensa käytöstä, tai jos tilanne muulla tavalla kehittyy, kertoi Kirby.

Joukkojen valmiuden nostamisessa on kyse varautumisesta NATO:n mahdolliseen pyyntöön, Kirby sanoi ja lisäsi, ettei joukkoja ole tarkoitettu lähetettäväksi itse Ukrainaan. Puolustusministeri Lloyd Austin suositteli presidentti Joe Bidenille, että joukkojen lähettämiseen varaudutaan. Bidenillä on vielä maanantain aikana videoneuvottelu eurooppalaisyen kollegojensa kanssa liittyen Ukrainan kriisiin.

Yhdysvallat ja Iso-Britannia ovat vähentäneet diplomaattihenkilöstöä Kiovassa, ja Irlanti on ilmaissut tyytymättömyytensä Venäjän laivastoharjoitukseen Pohjois-Atlantilla 240km päässä sen rannikosta. Itämerellä ja Mustallamerellä on tapahtunut NATO:n laivojen ja lentokoneiden siirtoja. Venäjän hallituksen tiedottaja Dmitri Peskov sanoi maanantaina, että Ukraina valmistelee sotilaallista hyökkäystä.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken tapasi perjantaina (21.01.) Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin. Yhdysvallat vastaa kirjallisesti Venäjän viime viikolla tekemiin ehdotuksiin, liittyen takuisiin NATO:n laajenemis-asiassa.

Luettavaa:

5 Comments

 1. pöh
  24.1.2022 23:59

  USA:n armeijakin on sillä woke hömpällä muuttunut melko vitsiksi.
  Tuossa niiden värväysvideo 😀

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   25.1.2022 00:03

   Woketusta on tosiaan tungettu armeijaan ja laivastoonkin. Vaarallista.

   Vastaa
 2. Näivettyvä kansakunta
  25.1.2022 11:10

  En tiedä mitä on woketus mutta amerikkalaiset koittaa käynnistää väen väksiin sotaa Venäjää vastaan. Käsikassarana ne käyttää NATO:a. Bidenin on saatava oma sotansa maksoi mitä maksoi kun Trumppi ei aloittanut. Vain näin Biden voi yrittää varmistaa toisen kautensa. Amerikan sisäpolitiikka on niin sekaisin että sitä koitetaan pönkittää agressiivisella ulkopolitiikalla. Ja kansa on niin tyhmää ettei ne ymmärrä todellisutta.

  Ja kuten aiemminkin, amerikkalaiset sotivat aina muualla kuin omalla maaperällään. Ne koittaa vielä epätoivoisesti kuvitella olevansa ”maailman poliiseja”, mutta eivät edes ymmärrä sitä että kaupallinen ja poliittinen valta on jo BRICS-mailla. On ollut jo vuosia. Ja että Kiina on se talousmahti jolle amerikkalaiset eivät voi mitään.

  No, maan ollessa konkurssissa, on selvää että vielä koitetaan saada jalansijaa sieltä mistä sitä on saatavilla. Mutta USA:n kuolonkorahdukset nykyjohdolla on selkeästi kuultavissa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   25.1.2022 12:45

   Olenkin ihmetellyt jo 1990-luvusta alkaen, mikseivät ”markkinavoimat” tee kommunistikiinalle mitään? Nytkin olisi tilaisuus nitistää kommarit Kiinan kiinteistökuplan avulla. Ai niin: Onhan Kiinalla taskussaan eräs jenkkipressakin.

   Aivan toiseen asiaan mennäkseni: Miksi Wall Street pelasti neukkubolshevikit 1900-luvulla ainakin kahteen kertaan: 1919 ja ww2:ssa. Gorbaa ei enää pelastettu, koska uusi parempi kommunismi oli jo päätetty rakentaa EU:hun, jossa johtavat poliitikot otettiin äärivasemmistolaisista, kuten tämä iskias-ukko, jenkkilän wokettamisesta ilmeisesti myös oli jo päätetty.

   Ronald Reagan oli hieno presidentti, mutta Arnold Schwarzenegger olisi ollut ehkä parempi? Trump ymmärsi missä mennään, mutta oli puolinaisten toimenpiteiden mies kuten Kennedy. Kumpikin hoidettiin sivuun. Biden näyttää olevan ostettu ja tehty mies.

   Kuka osaa kertoa, miten ”ilmastopaneeli”, viherpiipertäjät, EU, Suomen oikeistopojat, yms. sekalainen seurakunta saatiin heiluttamaan kommunistisen Kiinan legalistisen koulukunnan totalitaristien punalippua? Hiilidioksidihysterialla vanhojen teollisuusmaiden tehtaat siirrettiin Kiinaan, ja maailmanparantavat taputtivat pieniä tahmaisia kätösiään.

   Toivottavasti Putte tulee järkiinsä, ennenkuin tämä Xi -joka ei saanut nimikkovirusta vaikka on kaikkien varianttien isä- syö hänet.

   Ostakaa vaan kiinanmopoja, niin kommareilla on fyffeä tehdä ensi vuodeksi uusi virus!

   P.S.
   Stm Honkajoki jo varoitti: ”Muistakaa keltainen vaara!”

   Vastaa
 3. juha II
  25.1.2022 18:53

  Ilmeisesti ainoat terveet USA:n sotilaat, joita ei oltu ehditty pakkopiikittää!!! Ne, jotka kieltäytyvät kunniasta. Erotetaan armeijasta! Mitäpä elossa olevalla ja taistelukykyisellä sotilaalla tekee!

  Ja siksi toisekseen. Suomi kyllä hyökkää aivan yksinkin kunhan vain Biden pysyy sen verran hereillä, että ymmärtää vihjata. Vihjeestä ei kyllä kukaan muu ymmärräkään kuin innokas ylipäällikkömme ja valtamedia. Ei muuta kuin ”Uraliin, Uraliin” ja ohjeeksi se, että kun tyttöjen silmät katsovat vinosti. Sitten olette jo Japanissa eli silloin pakkia päälle!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top