Yhdysvaltain edustajat Koillis-Syyrian itsehallintoalueella lauantaina (VIDEO)

Eilen lauantaina vieraili Yhdysvaltain ulkoministeriön valtuuskunta Koillis-Syyrian itsehallintoalueella. Valtuuskuntaa johti Lähi-idän asioiden apulaisulkoministeri Ethan Goldrich.

Yhdysvaltain ulkoministeriön valtuuskunta vieraili Hasakahissa, Koillis-Syyrian autonomisella alueella.  Valtuuskunnalla kaksi erillistä neuvottelua: Amerikkalaiset tapasivat mm. Koillis-Syyrian itsehallinon  (Autonomous Adminstration of North-East Syria, AANES) edustajan Dilsoz Youssefin, ja  Syyrian Demokraattisten Voimien (SDF) sotilaallisen johtajan Mazloum Abdin.

Kurdivetoinen SDF oli Yhdysvaltain johtaman liittoutuman maavoimien keskeinen toiminta ”islamilaisen valtion” IS:n  (ISIS, ISIL, Da’esh) kukistamisessa, mutta USA:n joukkojen vetäytyminen lokakuussa 2019 teki suhteisiin särön.

 

Syyrian demokraattisten joukkojen (SDF) ylipäällikkö, kenraali Mazloum Abdî kertoo twiitissään: Neuvottelut Damaskoksen hallituksen kanssa eivät ole toistaiseksi onnistuneet Venäjän välityksestä huolimatta. Yhdysvaltain uusi hallinto ei vastusta mitään yleistä sopimusta SDF:n ja Damaskoksen välillä.

”Itsehallinto on osa Syyriaa”

Mazloum Abdî twiittaa, että ”me (itsehallinto, SDF) olemme osa Syyriaa. Meillä ei ole suunnitelmia erota siitä, eikä meillä ole ongelmia Syyrian rajojen tai lipun kanssa, mutta se mitä haluamme, on itsehallinnon (AANES) tunnustaminen Syyrian perustuslaissa.”

”Kaksi kysymystä neuvotteluissa Damaskoksen (keskushallinnon, presidentti Bashar al-Assadin) kanssa ovat itsehallinnon tunnustaminen ja Syyrian Demokraattisten Voimien (Syrian Democratic Forces, SDF) ja sisäisten turvallisuusjoukkojen Asayi:n oma rooli (privacy) Syyrian puolustusjärjestelmässä.”

”Amerikkalaisilla ei ole mitään vastaan dialogimme tai sopimustemme suhteen Damaskoksen kanssa,  On totta, ettå heillä on punainen linja (red lines), mutta pääosin he eivät vastusta yleissopimusta.”

”Meneillään olevat yhdysvaltalais-venäläiset keskustelut Syyriasta on myönteinen asia”, toteaa kenraali Mazloum Abdî.

Luettavaa:


Videointi: North Press Agency, syyria.

Syyrialaiset aktiivisina Moskovassa: Tiistaina al-Assad, eilen SDC

Yhdysvaltain armeijan läsnäolo Koillis-Syyriassa hiertää kurdien ja Venäjän välejä

Syyrian Demokraattisen Neuvoston SDC (MSD) edustajat tavanneet tänään Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin Moskovassa

 

2 Comments

 1. Puolueeton
  14.11.2021 09:24

  Usa tunkee öljyä tuottaviin maihin ja muuallekin. Pysyisi omalla mantereellaan.
  Uhdessä tavoitteessa Usa menestyi hyvin, ilmastopelottelussa. Se löi läpi ja öljyä riitti ja hinta pysyi kohtuullisena. On ollut edullista vaikka on sijoittanut vuosikausia miljardeja ilmastotutkimukseen, jonka CIA pani alulle.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   14.11.2021 14:48

   Syyrian tilanteessa on useita ristikkäisiä rintamalinjoja. Kurdit ovat tukeutuneet milloin Venäjään, milloin Yhdysvaltoihin, ja nyt näyttää siltä että heillä on tukea Turkkia vastaan molemmilta. Taitavasti toimittu! Mitä öljyyn tulee, on sekin tieto että ”ISIS:n” pitäessä valtaa itäisessä Syyriassa öljy meni rekoilla Turkkiin, jossa bisnestä pyöritti Erdoganin (Muslim Brotherhood) perhe. Sekä jenkit että venäläiset pommittivat näitä tankkiautoja toisinaan.

   Strategiset öljyvarat kiinnostavat kaikkia: Syyriassa on neljää eri vierasta armeijaa, -mitähän ne siellä vahtii?

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top