Yhdysvaltain entinen presidenttipari osti 10 miljoonan huvilan saarelta, jonka ”ilmastonmuutos” upottaa, -jos upottaa

Myytti ihmisen aiheuttamasta globaalista ilmastonmuutoksesta on pitkä ja sitkeä, ja dominoi poliittista keskustelua Kaliforniasta Kiinaan. Toki viimeksimainitussa paikassa ymmärretään mikä on totta ja mikä menee vitsikkyyden piikkiin. Entisten ja nykyisten poliitikkojen omissa toiminnoissa ilmastokatastrofi ei ihan kaikissa tapauksissa näytä olleen päällimmäinen prioriteetti, sillä Yhdysvaltain entinen presidenttipari, Barack ja Michelle Obama, ovat äskettäin liittyneet Martha’s Vineyard -saarelta kesäasunnon hankkineen ilmastoguru Al Goren seuraan.

Martha’s Vineyard saari on Yhdysvaltain itärannikon kiehtovia kohteita sekä luonnon että kulttuurihistorian kannalta. Saari uinui syrjäisenä kalastajien ja pieneläjien asuinpaikkana kuuluisamman valaanpyytäjistä tunnetun Nantucketin varjossa, tarjoten sijaa omalaatuiselle elämäntavalle, johon sisältyi mm. kuurojen yhteisö jossa puhuttiin aivan omaperäistä viittomakieltä. Saari on suureltaosin meren luomus parin jopa kymmeniä metrejä korkean luodon ympärille. Maisemaa dominoi hiekkainen mäntykangas, joka onkin mitä miellyttävin miljöö ulkoilijoille ja luonnossa aikaansa viettäville, ja saarta ympäröineiden hiekkasärkkien eristämät pond-laguunit lisäävät maiseman omaperäisyyttä.

1960-luvulla alkoi Martha’s Vineyardin joutuminen nykyajan pyöritykseen. Saarelta olivat jo hankkineet kesäasunnot eräät vaikutusvaltaiset perheet. ja heidän perässään ilmaantui varakasta sisäpiiriä ja muita kuuluisuuksien siipeilijöitä. Kennedyn klaani on tunnetuimpia Martha’s Vineyardin asukkaita, -kapean pondin pääsaaresta erottamalle Chappaduidickille asettuneita. Emme nyt syvenny tragediaan, joka lopullisesti sulki klaanilta tien USA:n huipulle Kuuluisuudet ja silmäätekevät hakeutuvat toistensa seuraan, ja jos missä, niin Martha’s Vineyardilla tämä sanonta toteutui. Ympäristötietoisuudellaan brassaileva Al Gore on tunnetuimpia Martha’s Vineyardin asukkaita. Puhuttuaan vuosia maailmaa uhkaavasta apokalyptisestä ilmastokatastrofista, -ja Gore puhui itsensä varapresidentiksi asti- hän osti hulppean kesäpaikan saarelta.

Jo silloin oli kuultu -kyllästymiseen asti- kuinka merien pinnannousu upottaa saarivaltion toisensä jälkeen. Saimme kuulla sellaistenkin saarten uppoavan, joiden korkein kohta on Suomen Lapin Haltiatunturin luokkaa, ellei ylempänäkin. -Eksaktit luvuthan eivät ole nykytrendi. Samaan aikaan toisaalla: Yhdysvaltain eliittii ja sinne pyrkijät tekivät yhä entiseen tapaan kiinteistökauppoja vanhan rahan ja julkkisten suosimalla saarella.

Obamat ovat ilmeisesti tuorein tulokas Martha’s Vineyardin yhteisössä. Heillä oli onnea löytää jopa rantatontti, kaunis talo kauniilta paikalta. Heidän paratiisinsa onkin tyypillistä saaren raikasta ja viihdyttävää miljöötä, -ei kaukana merestä eikä kovinkaan korkealla merenpinnasta laskettuna.

Mikäli merien pintakorkeudet ilmaston lämpenemisen seurauksena nousevat, meri tulee kuluttamaan pois ja peittämään Martha’s Vineyardin lukuunottamatta saaren korkeimpia kukkuloita. Hiekkainen maaperä tulee huuhtoutumaan kokonaan pois, ja kulkeutumaan merivirtojen mukana jollekin korkeammalla rannalle. Näin siinä kävisi, jos merenpinta todella nousisi, -mutta se ei nouse.

Sielläpä sitten viihtyvät ”uppoavalla saarella” sulassa sovussa kaikki ilmastopelottelijat, eikä kymppimilliä sijoiteta maakauppoihin ilman vakavaa harkintaa. Onko meillä sitten jotain opittavaa? Ehkä tämä:

Älkää kuunnelko heidän juttujaan, -seuratkaa heidän tonttikauppojaan.

Näin se käy.

Luettavaa:

38 Comments

 1. Jartsa
  13.3.2021 09:02

  Eli sama kun Pfizerin toimarilta kysyttiin onko jo ottanut k-rokotteen?
  Kovasti alkoi äijä ämpyilemään, Ei voi kiilata jonossa, ei ole riskiryhmää.. Ym.
  Seuratkaa siis mitä herrat itse tekee!

  Vastaa
 2. juha.
  13.3.2021 11:07

  Presidentti Barak Obaman 8-vuotta valtakausi oli aivan samanlainen harjoitettavan politiikan suhteen kuin Suomen nykyisen hallituksen hallitusohjelma, joka kurjistaa oman maan kantaväestön aseman paarialuokkaan.

  Vastaa
 3. Juha
  13.3.2021 17:03

  Heh, Suomessakin pääpolitrukkimme ovat ilmastopelotelleet kansan kyykkyyn. Niin helppo on huijata tätä sinisilmäistä kansaa ilmaston lämpenemisellä vaikka samanaikaisesti lyödään mitatun historian kylmyys- ja lumiennätyksiä ympäri maailman.. tästähän valtaeliitin sylikoirien iltakasat ym valemedia vaikenee..

  Vastaa
  1. Jorma H.
   16.3.2021 04:43

   Tiedoksesi ”Juha”, että viime vuosi oli reilusti Suomen mittaushistorian lämpimin, ja globaalistikin jaetulla ykkössijalla, joten väitteesi on melkoisen omituinen ja harhaanjohtava ja suorastaan valheellinen. Jos viittaat harvinaisen kylmään säähän helmikuussa esim. Teksasissa tai ihan tavalliseen kylmään säähän Suomessa, niin se ei kumoa ilmaston lämpenemistä millään tavalla. Samaan aikaan samana helmikuuna rikottiin helmikuun lämpöennätyksiä esim. Irakissa, Pekingissä, Etelä-Koreassa, Pohjois-Koreassa, Saksassa, Itävallassa, Sloveniassa, Ruotsissa, Puolassa, Slovakiassa ja Pakistanissa.

   https://twitter.com/Hohheli/status/1363664476625641472

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    16.3.2021 13:34

    Hienoa, että jaksat kommentoida täällä!

    Vastaa
 4. Jorma H.
  13.3.2021 23:35

  Onpas typerää hörhöilyä. Olet mennyt uskomaan jenkkiläisten propagandan levittäjien huuhaa-blogien huuhaa-roskaan. Et selvästi edes tiedä Obaman huvilan korkeutta merenpinnasta, enkä löytänyt itsekään pikaisella googletuksella. Mutta se ei takuulla ole ”0 ft”, vaan valokuvien perusteella ennemminkin 10 metriä tai jotain sellaista. Ja merenpinnan arvioidaan nousevan tämän vuosisadan loppuun mennessä noin 0,5 – 1 metriä, pahimmassa tapauksessa 2 metriä. Joten se tästäkin hörhöilystä. Hohhoijaa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   14.3.2021 09:49

   Kiitämmä hörhöilystä! Obamat kesäasustelevat topografikartan mukaan tontilla jonka korkeus merenpinnasta on 7-20+ jalan välillä jääden kokonaisuudessa alle 33 jalan. Näkemässäni topografikartassa korkeudet ilmaistaan väreinä, eikä maanomistusta ole merkitty. Vertasin kiinteistökartan tontinrajoja silmääräisesti. 33 jalkaa on muistaakseni tasan kymmenen metriä, joten Obamilla on uimareissu tiedossa, -ellei koko ilmastorumba ole huu-haata.

   Ilmasto-maailmanlopunodotuksessa pääteesi on muutoksen peruuttamattomuus ja että se vahvistaa itseään. Tässä skenaariossa jätetään huomiotta, että maapallolla on ollut ihmislajin elinaikanakin lämpimämpiä jaksoja, kuin mihin nykyinen -pian päättyvä- luonnollinen lämpenemistrendi voi johtaa. Suomen Lappikin on kasvanut komeaa mäntymetsää tunturien paljakoita lukuunottamatta (niillä ei ole humusta).

   Martha’s Vinejard -saari on aallokon kokoamaa hiekkasärkkää, ja kuten huomaat kartoista, meri on sekä kuluttanut että kasannut hiekkaa ja muotoillut saarta. Vieläkin selvemmin tämän ilmiön näkee läheisestä Nantucketista ja Cape Godista. Jos merenpinta nousee metrinkin, se muuttaa kulumisen/kasautumisen dynamiikkaa ja suurin osa Martha’s Vinejardista voi siirtyä toiseen paikkaan. Obamien paikka on saaren etelärannalla, ja suoraan Atlanttia vasten. Huomaat kartasta, kuinka meri on jo kauan sitten syönyt saaren niemet ja rantaulokkeet, ja sulkenut poukamat hiekkasärkillä pondeiksi, jotka mainitsinkin. Meren voiman kasvaessa särkät siirtyvä kohti sisäsaarta, ja kulutus voimistuu. -Mutta meri ei ilmeisesti ole nousussa.

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    14.3.2021 10:34
    Vastaa
    1. Jorma H.
     14.3.2021 18:47

     Linkissäsi sanotaan: ”According to the projection used for this set of maps, the level of the ocean around the Island could rise one and a half feet by 2050 and five feet by 2100”

     Eli merenpinta ei nouse lähellekään Obamien talon portaita heidän elinaikanaan.

     Ja se merenpinta nousee koko ajan, ihan denialismi-huuhaasta riippumatta:

     https://climate.nasa.gov/vital-signs/sea-level/

     Vastaa
     1. Pekka Kemppainen
      14.3.2021 19:12

      Kuin ovat toteutuneet 1980-luvulla esitetyt uppoamis-alarmismit?

     2. Jorma H.
      14.3.2021 23:22

      Merenpinta on noussut 1980-luvulta tähän päivään noin 10 cm, eikä silloin ennustettu yhtään sen enempää. Eikä sillä mikään uppoa. Ne Malediivien ym. uppoamisennusteet on tehty tämän vuosisadan lopulle noin 0,5 – 2 metrin merenpinnan nousulla. Malediiveista noin 80% on alle metrin korkeudella ja korkein kohta noin 2,4 metriä.

     3. Pekka Kemppainen
      15.3.2021 12:17

      Obamat ja Al Gore eivät usko tuohon laskelmaan, sillä Pohjois-Atlannilla t. USA:n itärannikolla nousun pitäisi olla nopeampaa kuin lähempänä päiväntasaajaa.

     4. Jorma H.
      16.3.2021 00:11

      Ai nyt vedit vielä mukaan myös Al Goren, jonka ”rantatalon” suhteen denialistien hörhöily on ollut vielä naurettavampaa. Vuosikaudet he (tai te) jaksoivat lässyttää huuhaataan senkin suhteen, vaikka oikeasti Goren kyseinen talo merinäköalalla Montecitossa Kaliforniassa sijaitsi vuoren rinteellä 150 metrin korkeudella merenpinnasta. Tietääkseni Gore ei enää omista kyseistä taloa.

      https://virtualglobetrotting.com/map/al-gores-house-2/view/google/

  2. Rantakiinteistöjen arvon muodostuksesta
   17.3.2021 20:07

   Aika huonot keskustelutavat sulla. Taidat olla vähän reikäpää.

   Sen huvilan arvo laskee kuitenkin melkoisesti, jos meri nousee 1 – 2 metriä vaikka ei vielä veden alle jäisikään.

   Vastaa
   1. Jorma H.
    17.3.2021 23:39

    Hohhoijaa. Eiköhän Obamat ole kuolleet ja se rantatalo purettu jo ennen vuotta 2100, jolloin meri on noussut sen 1-2 metriä.

    Vastaa
 5. Jorma H.
  14.3.2021 00:51

  Tämäkin väite on täysin järjetöntä huuhaata: ”Saimme kuulla sellaistenkin saarten uppoavan, joiden korkein kohta on Suomen Lapin Haltiatunturin luokkaa, ellei ylempänäkin.”

  Tiedoksi tuon huuhaan raapustajalle, että Suomen korkein kohta Haltin rinteellä on noin 1324 metriä merenpinnan yläpuolella. Ja tiedelähteet kertovat, että jos kaikki maailman jäätiköt sulaisivat, nousisi merenpinta ”vain” noin 70 metriä. Merien lämpölaajeneminen voi aiheuttaa ehkä muutaman kymmenen metriä lisää. Mutta tähän kaikkeen menee vähintään satoja tai tuhansia vuosia. Eikä se kumoa millään tavalla sitä, että merenpinnan nousu 0,5 – 2 metrillä jo tällä vuosisadalla tulee aiheuttamaan runsaasti ongelmia kautta maailman.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   14.3.2021 09:25

   São Tomén ja Principen saarivaltio mainittiin mediassa ”ilmastonmuutoksen” uppoamis-kohtaloon tuomitsemana saarena. São Tomélla sijaitseva Pico de São Tomé on vain 2 024 metriä korkea, joten ovat vaarassa, joo. saarella elää ainutlaatuin päästäis-laji, joka olisi hukkunut siinä samassa. Itse asustelen 100:n metrin korkeuskäyrän kuivemmalla puolella, joten voin huoleti tehdä kauppareissut fossiilisella ja lämmittää saunankin kerran viikossa.

   Vastaa
   1. Jorma H.
    14.3.2021 18:53

    Edelleenkin täysin järjetöntä huuhaata. Se päästäislaji tuskin elää siellä vuoren huipulla vaan ehkäpä ennemminkin rannikolla.

    Mutta eiköhän tämä riitä. Onnea valitsemallasi ilmastodenialismin tiellä.

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     14.3.2021 19:10

     Ilmasto on aina muuttunut suuntaan jos toiseen. Tämän kiistäminen se vasta denialismia onkin.

     Vastaa
     1. Jorma H.
      14.3.2021 23:27

      Kyllä, ilmasto on aina muuttunut. Tällä hetkellä sen pitäisi viiletä hitaasti kohti seuraavaa jääkautta (noin 0,02 astetta vuosisadassa), mutta ihminen on toiminnallaan kääntänyt tilanteen nopeasti lämpeneväksi (jopa 3-4 astetta tällä vuosisadalla). Tuossa twiittini aiheesta, ja jatkotwiitissä lähteet:

      https://twitter.com/Hohheli/status/1215055235128942592

      Tulisit sinne Twitteriin kinaamaan, täällä se on kovin hankalaa.

 6. Ilmaston muuttumisesta
  17.3.2021 20:05

  ”Kyllä, ilmasto on aina muuttunut. Tällä hetkellä sen pitäisi viiletä hitaasti kohti seuraavaa jääkautta (noin 0,02 astetta vuosisadassa)”

  Jorma H:n kommenttiin. Ei se ilmasto mitenkään viivottimella vedettyä viivaa noudata. Esim tuo 0,02 asteen viilemneminen vuosisadassa tapahtuu niin, että välillä on lämpimämpiä jaksoja ja sitten taas edellisiä kylmempiä jaksoja ja seuraava lämmin jakso on helposti hieman viilempi kuin aiempi, mutta siinäkin voi tapahtua yllätyksiä. Sama juttu on lämpenevän ilmaston kanssa.

  Ja nää trendit ja ajanjaksot ovat niin pitkiä, että ihmisiän aikana niitä ei oikeen pysty edes havainnoimaan.

  Vastaa
  1. Jorma H.
   17.3.2021 23:44

   Et selvästikään ole mikään ilmastotieteilijä. Ja edelleenkin ilmaston pitäisi viilentyä tällä hetkellä hitaasti kohti seuraavaa jääkautta, mutta ihminen on toiminnallaan kääntänyt tilanteen niin nopeasti lämpeneväksi, että sen huomaa jo ihmisiän aikana.

   https://twitter.com/Hohheli/status/1215055235128942592

   Vastaa
   1. Sinuna olisin hiljaa
    18.3.2021 11:51

    En olekaan ilmastotieteilijä vaan yritystaloustieteilijä, mutta et ole ilmastotieteilijä itsekään. Kuten vastaamassasi kommentissa mainitsin niin ilmasto ei seuraa mitään viivottimella vedettyä viivaa joko ylös tai alas ja et edes tätä ymmärtänyt.

    Ja toki väliin mahtuu lyhyempiä heilahduksia suuntaan tai toiseen, mutta sitä pidemmän ajan trendiä on ihmisiän aikana lähes mahdoton huomata.

    Toi sun linkkis todista mitään. Ilmaston lämpenemisestä on niin paljon näennäistiedettä saatavilla.

    Sinulla on pahoja ongelmia luetun ymmärtämisessä!

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     18.3.2021 13:06

     Maa-planeetan ilmastoa säätävät useat hyvin vahvat luonnolliset muuttujat:

     -Auringon aktiviteetti, joka lisää tai vähentää maahan tulevaa lämpösäteilyä.
     -Maan kiertoradan elliptisyyden muutos, jonka seurauksena maa on osan kiertorataa lähempänä, osan kauempana-
     -Maan akselikaltevuuden huojunta: Sen vaikutuksesta esim. pohjoinen pallonpuolisko saa enemmän/vähemmän säteilyä.
     -Valtamerten virtausten oskillaatio: Lämpöä korkeille leveysasteille siirtävät vesimassat ovast monen vaikuttajan alaisina. Tätä ilmiötä ei täysin tunnetta. Sillä on huomattavia vaikutuksia maanosien ilmastoon.
     -Luonnon omat hiilidioksidi-lähteet, kuten tulivuoret ja meriveden pintakerroksen lämpeneminen (auringon vaikutuksesta).
     -Hiilidioksidi ei ole merkittävin #kasvihuonekaasu, vaan se on vesihöyry. (muistutan)
     -Ihmisen toiminnalla on huomattavia paikallisia säävaikutuksia, joiden seurauksena useat pitkäaikaiseen tilastointiin käytetyt sääasemat ovat jääneen kaupungistuneen ympäristön keskelle, (=>lämpeneminen)

     Vastaa
     1. Jorma H.
      18.3.2021 18:21

      Hieman oikeaa tietoa disinformaation vastapainoksi:

      ”Auringon osuus ilmastonmuutoksessa vähäinen”
      https://ilmatieteenlaitos.fi/ajankohtaista/441016

      ”Is the Sun causing global warming?” – Spoiler: ”No.”
      https://climate.nasa.gov/faq/14/is-the-sun-causing-global-warming/

      Muutokset maan kiertoradassa ja akselikulmassa tapahtuvat hyvin hitaasti, ja ovat tällä hetkellä viilentävään suuntaan, joten niillä ei ole mitään tekemistä nykyisen nopean lämpenemisen kanssa.

      Tulivuorten hiilidioksidipäästöt ovat alle 2% ihmiskunnan vastaavista. joten ne eivät ole syyllisiä nykyiseen ilmaston lämpenemiseen. Päinvastoin, suuret tulivuorenpurkaukset viilentävät ilmastoa lyhytaikaisesti.
      https://twitter.com/Hohheli/status/1235345380696616962

      Meret eivät nykyään päästele hiilidioksidia vaan poistavat noin kolmanneksen ihmiskunnan ilmakehään päästämästä hiilidioksidista, happamoituen samalla.

      Hiilidioksidi on merkittävin kasvihuonekaasu, koska ilmakehään lisättynä se säilyy siellä satoja ja osin tuhansia vuosia. Vesihöyryn pieni lisääntyminen on vain palaute lämpenemiselle, ja se sataa aina alas muutamassa päivässä.

      Ilmastotieteilijät ottavat huomioon kaupungistumisen sääasemien ympärillä.

     2. Pekka Kemppainen
      19.3.2021 08:36

      Merivesi ottaa hiilidioksidia lämmetessään ja päästää kylmetessään. Ilmiö havaitaan mm. Havaijin Mauna Lean asemalla vuorokautisissa mittauksissa yön ja päivän eroina. Kasvillisuus ottaa hiilidioksidia aktiivisesti, joten se ei voi säilyä tuhansia vuosia. Satelliittikuvissa on havaittu maailman vihertyvän ja metsittyvän, kun hiilidioksidia on muutama miljoonasosa enemmän. Bai tö vei, Borneon saarten suosademetsien kulotukset bio-öljyyn tarvittavan öljypalmun kasvattamiseksi aiheruttavat yhdessä vuodessa samansuuruisen CO2-päästön, kuin Euroopan koko moottoriliikenne. -Tämä on kuultu radiosta, sademetsätutkijan haastattelusta. Voitko tarkistaa??

      Mulla on vielä yx hyvä: Grönlannin (=vihreä maa) jäätikköjen alla on jätteitä kasvillisuudesta, ja saarella on ollut mäntymetsä.

     3. Jorma H.
      19.3.2021 17:03

      Meret eivät edelleenkään ole päästelleet hiilidioksidia nettona ihmiskunnan teollistumisen aikana vaan nielleet osan ihmiskunnan päästämästä. Sama pätee kasvillisuuteen. Eikä kumpikaan pysty nielemään hiilidioksidia rajattomasti, siksi ihmisen ilmakehään lisäämästä hiilidioksidista osa säilyy siellä jopa tuhansia vuosia.

      https://twitter.com/Hohheli/status/1240085183518425089

      Parhaillaan ollaan saavuttamassa ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden puolitoistakertaistuminen, joten kyse ei ole ”muutamasta miljoonasosasta”. Borneon sademetsien tuhoaminen tuskin edistää maailman vihertymistä.

      Kyllä, Grönlanti on ollut joskus historiassa jäätön, joka todistaa jäätikön herkkyyden luonnollisille lämpötilanvaihteluille, ja todistaa sen voivan sulaa myös nyt käynnissä olevan ihmisen aiheuttaman lämpenemisen seurauksena.

      https://www.washingtonpost.com/climate-environment/2021/03/15/greenland-ice-sheet-more-vulnerable/

     4. Pekka Kemppainen
      19.3.2021 17:12

      Jäätön metsäinen Grönlanti oli siis mahdollinen ilman sukupuutto-aaltoa ja Harmagedonia. OK. Otan rauhallisesti ja avaan oluen.

     5. Jorma H.
      19.3.2021 17:43

      Silloin kun Grönlanti on viimeksi ollut jäätön (ja merenpinta sen seurauksena 7 metriä nykyistä korkeammalla, plus todennäköisesti muidenkin jäätiköiden samanaikaisen sulamisen seurauksena vielä reilusti sitäkin korkeammalla), ei ollut yhtäkään ihmistä. Nyt meitä on lähes 8 miljardia.

      Suosittelisin kaikille, ennen hölmöjen mutu-kommenttien kirjoittamista, tutustumaan edes ilmastotieteen perusasioihin:

      Lyhyesti ja ytimekkäästi:
      http://ilmatieteenlaitos.fi/ilmastonmuutoskysymyksia

      Hieman laajemmin:
      http://ilmasto-opas.fi/
      https://www.co2-raportti.fi/?page=ilmastonmuutos

      Hyvä englanninkielinen sivusto:
      https://climate.nasa.gov/

     6. Pekka Kemppainen
      19.3.2021 18:38

      Kiitos tiedoista! Ilmaston luonnollinen lämpeneminen aiheuttaa myös sateisuuden kasvua erityisesti Saharan alueella. Merien pintavesien lämpötilat lisäävät haihtumista, mikä lisää sateita. Heti jääkauden jälkeen Saharassa oli järviä. Silloisten Saharan asukkaiden kulttuuria sanotaankin akvaliittiseksi.

    2. Jorma H.
     18.3.2021 18:26

     Itse olen huomannut oikein hyvin Suomen ilmaston noin 1,5 asteen lämpenemisen omana elinaikanani. Tämän hetken nuoret tulevat huomaamaan lämpenemisen vielä paremmin omana elinaikanaan, globaalisti ehkä 2-3 astetta, Suomessa noin tuplasti sen.

     Ilmaston lämpenemisestä on todellakin hurjan paljon näennäistiedettä ja valheellista propagandaa tyrkyllä, fossiilienergiateollisuuden levittämänä.

     Vastaa
 7. Onko Jorma H-miehiä?
  18.3.2021 11:12

  Hohhoijaa itelles vaan. markkinat ennakoi kaikkea tulevaa mikä vain on tiedossa tai mistä voi olla edes aavistus.

  Vastaa
  1. Jorma H.
   18.3.2021 18:30

   Jos ranta siirtyy 100 metrin päästä 60 metrin päähän rantahuvilasta, voi sen arvo jopa nousta, vai mitä. Joten hohhoijaa vaan taas.

   Ylläpito voisi jättää julkaisematta tuollaisten täysanonyymien lapselliset raapustukset.

   Vastaa
 8. Hyperborean
  18.3.2021 17:57

  Mielenkiintoista on että keskustelu niin afrojen, suvakkien, ilmastokiihkoilijoiden, nato-hullujen ja muiden punavihersekopäiden kanssa johtaa aina samaan lopputulokseen, eli sekopään vollotukseen, pakonriivaamaan käännytykseen, leimaamiseen, mustamaalaamiseen ja lopulta uhriutumiseen. Kriittisiä kysymyksiä ja mielipiteitä kun ei näköjään saisi esittää ”herkistä” asioista. Ja tämän valossa väittävät kuunatseja vaarallisiksi….

  Tieteen määritelmään kuului aikoinaan myös muutoksen mahdollisuus, ja tieteen itsessään piti olla valjastettu vain totuuden etsimiseen. Poliittinen korrektius, ”humanismi” ja sensitiivisyys taas on syönyt tieteeltä pohjan totuutta etsivänä instrumenttina, muuttaen sen vain poliittiseksi lyömävälineeksi.

  No, tämä kuunatsi sanoo että suksikaa nyt silakat ,suvakit ja ilmastokiihkoiset sekopäät vaikka helvettiin täältä, ilmasto muuttuu ja on aina muuttunut, ihminen ei pysty vaikuttamaan muutokseen kuin nimellisesti, suurkaupunkien, tolkuttoman väestönvaihdon ja muun globalismin sekopäisyyden ollessa se pahin uhka ihmisten hyvinvoinnille.

  Hyviä jaksamisia pandemian, siis kausiflunssan keskellä eläville.

  Vastaa
  1. Jorma H.
   19.3.2021 17:15

   Mitäs jos suksisit ihan itse vaan. Melkoisen heikolla tietämyksellä sinä ja monet muutkin esittävät jotain ilmastogurua. Tiedoksesi että ilmasto on viilentynyt hitaasti kohti seuraavaa jääkautta jo tuhansien vuosien ajan, kunnes ihmiskunta muutti toiminnallaan tilanteen nopeasti lämpeneväksi.

   https://twitter.com/Hohheli/status/1372928859226697736

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    19.3.2021 18:40

    Ilmasto on ollut lämpenemässä myöhäiskeskiajan ”pikku jääkaudesta” alkaen. 1800-luvulla alkaneen teollistumisen vaikutusta on haasteellista nähdä erillään tämän kehityksen seurauksista.

    Vastaa
    1. Jorma H.
     19.3.2021 19:22

     Minkälaista rautalankaa sinulle oikein pitäisi vääntää? Kuten olen jo moneen kertaan kertonut, ilmaston olisi sen ”pikkujääkauden” jälkeen pitänyt jatkaa hidasta viilenemistä kohti seuraavaa isoa jääkautta, mutta ihminen käänsi tilanteen nopeasti lämpeneväksi noin 100-150 vuotta sitten. Tiedeyhteisössä ei ole mitään epäselvää tästä, lähteet löytyvät laittamistani linkeistä.

     Tämän enempää en tule enää kommentoimaan tämän huuhaa-jutun alla enkä keskustelemaan tässä kommenttiosiossa, joka on ehkä maailman huonoin paikka keskusteluun. Poistan myös sähköpostitilauksen tulevista muiden kommenteista, joten en tule näkemään niitäkään. Jos jollain on jotain asiaa, niin tervetuloa Twitteriin kertomaan, minut löytää sieltä nimimerkilläni tai laittamieni linkkien kautta.

     Vastaa
     1. Pekka Kemppainen
      19.3.2021 20:23

      Päin vastoin: #Pikkujääkausi oli ilmaston anomalia. Se alkoi 1200-luvulla, jos oikein muistan, ja oli ohi vasta 1860-luvun jälkeen. Suomen nälkävuodet liittyvät sen viimeiseen pinnistykseen. Olemme vasta palaamassa normaaliin ilmastoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top