Yhdysvaltain Kansallisen Tiedustelun Johtaja vaatii vaaliepäselvyyksien tutkimista ennen voittajan julistamista

Kolmas marraskuuta pidetyissä Yhdysvaltain presidentinvaaleissa valitut valitsijamiehet kokoontuvat nimittämään presidentin seuraavaksi nelivuotiskaudeksi 14.12. Tiedustelupäällikkö John Ratcliffe huomautti eilen sunnuntaina, että äänestystapahtumaan ja ääntenlaskentaan kohdistuvat moitteet on tutkittava ennen vaalien voittajan virallista toteamista.

Toisin kuin media antaa ymmärtää, istuva presidentti Donald Trump (rep) on antanut käynnistää vallansiirtomenettelyn, jolla hallinto siirretään tammikuun 20. aloittavalle seuraavalle presidentille, joka tämänhetken tietojen mukaan on Joe Biden (dem). Vaalitapahtumaan kohdistuu kuitenkin Trumpin lakitiimin taholta moitteita useassa osavaltiossa. Kansallisen Tiedustelun Johtaja John Ratcliffe viittasi eilisessä lausunnossaan mm. Georgiassa ja Pennsylvaniassa osavaltioiden senaattien järjestämissä kuulemisissa (hearing) kuultuihin todistajalausuntoihin. Kuulemistilaisuuksissa puhutaan todistajanvalan velvoittamina.

Ratcliffe ei ota suoraan kantaa syytöksiin vaalien epäselvyyksistä, mutta korostaa että näihin kysymyksiin täytyy saada vakuuttavat vastaukset ennenkuin 3. marraskuuta valittu presidentti aloittaa tehtävässään. Tiedustelujohtaja kummasteli lausunnossaan postiäänten poikkeuksellisen suurta määrää.

”Melkein 73% amerikkalaisista tänä vuonna äänesti ennen vaalipäivää, suuri osa heistä postitse,” Ratcliffe sanoi. ”Tämä ylittää 80%:lla kaiken mitä olemme koskaan aikaisemmin nähneet, joten se on pieni ihme, minkä näimme tapahtuvan ympäri maata tämän seurauksena, mail-in-äänestyksen kanssa ja kaikkien näiden kysymysten. -Ja kysymykset jotka ovat nousseet esiin näissä oikeusjutuissa. Joka päivä amerikkalaiset kysyvät mitä tapahtuu äänestyksen suhteen.”

Ratcliffe mainitsi senaatin kuulemisessa todistaneen kuorma-autoilijan, joka kertoi (valaehtoisesti) kuljettaneensa täytettyjän lippuja osavaltiosta toiseen, ja kuorman kadonneen, sekä vaalilippujen ja äänestämässä käyneiden lukumääräiset epävastaavuudet. Kuten myös Georgian matkalaukut joista olemme uutisoineetkin. Ratcliffe mainitsi myös postitse tulleina käsitellyt täytetyt vaaliliput, joita ei ollut taitettu kirjekuoreen mahtuvaan kokoon.

Ratcliffe totesi eilen, että ”monet ihmiset tässä maassa … eivät usko, että äänet laskettiin oikeudenmukaisesti, että prosessi on valtion tasolla ja paikallisti toteutettu oikeudenmukaisesti.”

Kansalaisten luottamuksen mureneminen onkin tiedustelujohtajan korostama näkökulma, ja argumentti perusteellisen selvityksen puolesta.

Luettavaa:

Yhdysvaltain Kansallisen Tiedustelun Johtaja, Director of National Intelligence, on presidentin nimittämä ja senaatin hyväksymä virkamies, joka mm. valvoo presidentin saamaa päivittäistä tiedustelutietojen yhteenvetoa. Trump nimitti John Ratcliffen tehtävään 26. toukokuuta 2020. Hänen seuraajansa on näillä näkymin Avril Haines, jonka virkakausi alkaa tammikuussa 2021 Bidenin nimittäessä hänet tehtävään.

Mielipidetutkimus: Yhdysvaltain vaalitulosta vääristelty/ei-vääristelty: 47/50%

Twitter kyseenalaisti Trumpin viestin, tarkistimme

 

3 Comments

 1. Trumpin jatkon vihkiäisten kutsuja jo jaettu
  7.12.2020 23:05

  Hidden Biden kulkee jo jäljityslaite nilkassaan ”hiusmurtumien vuoksi” ja sen peitteenä tukisaapas – ihan kuten aikoinaan mm. moninkertaisella maanpetturilla ”No Name” AKA John Mc Cainillä oli ennen maanpäällisen tallustuksensa loppua. C-kirjaimella alkavan aakkosjärjestön ex-johtajaksi pullautettu Gina Haspel (GH) vangittiin iskussa Frankfurtin vaalivilppiserverifarmiin. Dr Charlie Wardin henkilökohtaisesti tuntema pilotti kuljetti GH:n ”saattajineen” Gitmoon eli Guantanamobay:n vankileirille Kuubaan. Mediahiljaisuudessa Trumpin viranjatkovihkiästen valmistelu etenee ja Dr Charlie Ward on saanut jo kutsun. Tapahtumista kulissien takana on valmisteilla elokuva, jossa kernaali Michael (Mike) Flynn:iä esittävälle näyttelijälle jo valotetaan tapahtumia rooliin orientoitumiseen alkuperäisten osallisten taholta.

  Vastaa
 2. canli tv
  17.12.2020 10:18

  Wonderful post! We will be linking to this great article on our website. Keep up the great writing. Willa Paulo Jehial

  Vastaa
 3. sikis
  17.12.2020 23:30

  In it something is. I thank for the help in this question, now I will know. Lebbie Traver Pease

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top