Yhdysvaltain vaalit: 12 senaattoria vaatii hätätutkimusta vaa’ankieli-osavaltioissa

Republikaanisenaattori Josh Haley kertoi jo keskiviikkona (30.12.) vastustavansa marraskuun 3. pidettyjen presidentinvaalien tuloksen vahvistamista, jonka pitäisi tapahtua 06.01. Tänään senaattori Ted Cruz ja kymmenen muuta republikaania vaativat vaalituloksen hätätarkastusta viidessä osavaltiossa esitettyjen vaalipetos-moitteiden takia.

”Emme suhtaudu tähän toimintaan kevyesti”, texasilaisen republikaanisenaattorin Ted Cruzin johtama ryhmä kirjoitti lauantaina lausunnossaan . ”Emme toimi estääksemme demokraattista prosessia, vaan pikemminkin suojellaksemme sitä.”

Vaalitulos on näin kyseenalaistettu Pennsylvaniassa, Georgiassa, Michiganissa, Wisconsinissa ja Arizonassa. Näiden valtioiden valitsijamiehet menivät demokraattiehdokas Joe Bidenille, mikä presidentti Donald Trumpin tiimin mukaan on seurausta laajoista vaalipetoksista. Republikaanien kutsumia todistajia ei ole toistaiseksi kuultu oikeudenkäynneissä, mutta kylläkin osavaltioiden senaattien ja liittovaltion senaatin juridisten komiteoiden kutsumissa kuulemisissa. Viimeksi Georgian senaatin komitea (valiokunta) päätti yksimielisesti määrätä tutkimuksen Fulton countyn äänestyksestä ja laskennasta.

Ted Cruz ja muut allekirjoittajat vaativat hätätutkimusta, joka tarkoittaa oikeuslaitoksen ja edustajakamarien jäsenten muodostaman komitean tekemää tutkintaa. Allekirjoittajat ilmoittivat, että ellei tutkintaa tehdä ennen tammikuun kuudetta, he eivät voi senaatin ja kongressin yhteisistunnossa äänestää valitsijamiesten hyväksymisen puolesta.

Cruzin kirjelmään liittyivät senaatin vanhat jäsenet Ron Johnson (Wisconsin), James Lankford (Oklahoma.), Steve Daines (Montana.), John Kennedy (Lousiana.), Marsha Blackburn (Tennssee.) ja Mike Braun (Indiana.)  Neljä allekirjoittajaa – Cynthia Lummis (Wyoming), Roger Marshall (Kansas), Bill Hagerty (Tennessee) ja Tommy Tuberville (Alabama) – valittiin senaattiin uusina jäseninä marraskuussa, ja he vannovat valan sunnuntaina.

140 kongressin jäsentä on lehtitiedon mukaan päättänyt tukea senaattori Josh Hawleyn (Missouri) viime viikolla ilmoittamaa kantaa, ja vastustavat valitsijamiesten hyväksymistä. Että vastalause tulisi hyväksytyksi 06.01., sen on voitettava molemmissa kamareissa, mitä pidetään epätodennäköisenä. Cruzin aloite on käsiteltävä ennen sitä, -ja jos hätätutkimus päätetään toteuttaa, sen tuloksia tai niiden vaikutusta edustajakamarien -kongressin ja senaatin- päätöksentekoon on vielä vaikea ennakoida.

Senaatin enemmistöjohtaja, republikaani Mitch McConnell, on jo ilmoittanut hyväksyvänsä vaalituloksen, ja kehoittavansa republikaani-edustajia äänestämään sen puolesta. Mielipidemittauksissa vaalien rehellisyyteen luottavat ja epäilijät ovat olleet tasaväkisiä.

Luettavaa:

Yhdysvaltain vaalit: Tänään Georgian senaatin kuuleminen (LIVE)

Yhdysvaltain vaalit: Senaatti kuulee vaaliväärinkäytös-todistajia (SUORA)

 

3 Comments

 1. pöh
  3.1.2021 12:50

  Ei tarvitse olla mikään nero ymmärtääkseen että nuo vaalit oli demokratian irvikuva.

  Toisinpäin kaikki mediat olisi huutanut vaalipetosta pari kuukautta.

  Vastaa
 2. Juha6
  3.1.2021 21:29

  Voi olla mielenkiintoinen viikko edessä..

  Tässä vihjettä menneisyydestä..

  https://theconservativeopinion.com/watch-trump-as-a-younger-man-explains-how-i-dont-give-up/

  Ja tässä 5 h sitten..

  https://m.youtube.com/watch?v=XJJfUs8d_vc

  Jotain sieltä on tulossa..

  Vastaa
 3. 6.1.2021 maailmaa mullistavia uutisia?
  4.1.2021 14:21

  6.1.2021 itärannikon aikaa paljastetaan massiivinen vaalipetos (ja mahdollisesti muita suuren luokan rikoksia samaan syssyyn) sekä mahdollisesti samalla vaalipetoksia muista maista suorana TV:ssä. Osa edustajista saattaa jo tilaisuudessa ilmoittaa eronsa tai tulla merijalkaväen vangitsemaksi jo tilaisuuden aikana. Noin 3 000 000 itsenäisyyden ja perustuslain kannattajaa tulossa Washington DC ko. päivänä rauhanomaiseen mielenosoitukseen USA:n, Kanada:n ja koko maailman paljastettavia jo edeltäviä vaalivilppejä vastaan. Jonkinasteista sisällissotaa ja BL[M]antifan ympäristötuhoa/väkivaltaisuuksia odotettavissa 6.1.2021-21.1.2021 aikana. Mahdollisia häiriöitä ja mellakoita ympäri maailman kun vaalivilppivassarit hiffaavat olevansa paljastuneet.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top