Yhdysvaltain vaalit: Korkein oikeus ei käsittele Texasin kannetta

Yhdysvaltain korkeimman oikeuden perjantaina tekemä päätös Texasin ja republikaanien johtamien osavaltioiden kanteen hylkäämisestä tarkoittaa, että maanantaina (14.12.) pidettävät valitsijamieskokoukset valitsevat USA:n seuraavan presidentin. Texasin kanteeseen oli yhtynyt myös 106 kongressin republikaania.

Jos Korkein Oikeus osoittaa suurta viisautta ja rohkeutta, amerikkalaiset voittavat ehkä tärkeimmän tapauksen historiassa, ja äänestysprosessiamme voidaan jälleen kunnioittaa!

Korkein Oikeus todella löi meitä. Ei viisautta, ei rohkeutta!

  • Yhdysvaltain presidentinvaaleissa 03.11. äänestäjät valitsivat valitsijamiehet, jotka kokoontuvat 14.12.
  • Kongessi vahvistaa valitsijamieskollegion päätöksen 06.01. 2021.
  • Uusi presidentti astuu virkaan 20.01. 2021.

Liittovaltion korkeimman oikeuden päätös merkitsee, että tässä järjestyksessä edetään. Republikaaneilla on vielä mahdollisuus esittää todisteita vaalivilpistä ainakin Wisconsinin osavaltion korkeimmalle oikeudelle tänään lauantaina. Muissa vaalitulokseltaan kiistanalaisissa osavaltioissa todistajalausunnot on kuultu aiemmin senaattien tai oikeusistuinten järjestämissä kuulemisissa, joten Wisconin ei muuta tilannetta.

Mielipidemittauksissa 1/3-osa tai 47% amerikkalaisista ilmoittaa epäilevänsä vaalitulosta epärehellisesti. Tammikuussa aloittava presidentti Joe Biden saa hyvän alun kaudelleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top