Yhdysvaltain vaalit: Korkein oikeus hylkäsi republikaanien vaatimuksen, Texasin osavaltio vaatii vaalituloksen hylkäämistä neljässä osavaltiossa, syy perustuslain rikkominen

Trumpin tiimin haaste Pennsylvanian vaalitulosta vastaan sai Yhdysvaltain korkeimmalta oikeudelta maanantaina hylkypäätöksen. Texasin osavaltion kanne neljää vaa’an-kieli osavaltiota vastaan perustuslakia rikkovista vaalijärjestyksen muutoksista jätettiin maanantaina juuri ennen puoltayötä.

Korkeimman oikeuden hylkäämän haasteen oli jättänyt republikaanien Mike Kelly, joka yhdessä muiden allekirjoittajien kanssa vaati vaalituloksen mitätöimistä. Tiistaina (08.12.)  Kelly et al  haasteeseen tuli kielteinen päätös.

Texasin osavaltion maanantaina (07.132.) jättämässä haasteessa moititaan vaalimenettelyä neljässä osavaltiossa: Georgiassa, Michiganissa, Pennsylvaniassa ja Wisconsinissa. Haasteen mukaan näissä valtioissa on muutettu vaalilakia tavalla, joka on ristiriidassa Yhdysvaltain perustuslain kanssa. Moite koskee postiäänestys-menettelyä.

Texasin osavaltion maanantaina jättämässä haasteessa Yhdysvaltain korkeimmalle oikeudelle todetaan:

Tietyt virkamiehet niissä valtioissa, joihin haaste kohdistuu, käyttivät pandemiaa perusteluna osavaltioiden laeista poikkeamiseen, koskien poissaolevien ääniä ja postitettuja ääniä. Kyseiset valtiot jakoivat äänioikeutetuilleen kymmeniä miljoonia äänestyslomakkeita (tens of millions of ballot applications), poiketen lakisääteisistä menettelytavoista sen suhteen, miten nämä lomakkeet (äänestysliput) otetaan laillisesti vastaan, kontrolloidaan ja lasketaan. Riippumatta hyvistä tai huonoista aikomuksista, näillä perustuslakia rikkovilla toimenpiteillä on sama vaikutus: Ne tekivät vuoden 2o20 vaaleista vähemmän turvallisen näissä valtioissa.

Nämä muutokset ovat ristiriidassa asiaakoskevien valtion lakien kanssa, ja ne on tehty ei-laillistettujen tekijöiden toimesta, ilman osavaltioiden lainsäätäjien suostumusta. Näiden virkamiesten toimet rikkovat siten suoraan perustuslakia.

Tässä tapauksessa esiintyy oikeudellinen kysymys: Rikkoivatko syytetyt valtiot valitsijalauseketta (Electors Clause)  tekemällä ei-laillisia toimia muuttaakseen vaalisääntöjä, jotka säätelevät presidentin valitsijamiesten nimittämistä? Nämä ei-lailliset muutokset vastaajavaltioiden vaalilakiin helpottivat äänestyslippujen antamista ja laskemista osavaltion lainsäädännön vastaisesti, mikä puolestaan ​​rikkoi Yhdysvaltain perustuslain II artiklan 1 jakson 2 lausekkeen valitsijalauseketta (Electors Clause of Article II, Section 1, Clause 2 of the U.S. Constitution.). Näillä laittomilla teoilla vastaajavaltiot eivät ole vain vaarantaneet omien kansalaistensa äänten rehellisyyttä, vaan niiden toiminta on myös heikentänyt kansalaisten antamien äänten merkitystä niissäkin osavaltioissa, jotka pysyvät uskollisina perustuslaille.

Texasin osavaltio pitää tässä asiassa kanteen ensimmäisenä käsittelijänä korkeinta oikeutta, koska USA:n perustuslain III artiklan mukaan se on osavaltioiden  välisten riitojen ensisijainen käsittelijä. Mikäli Texasin haaste hyväksytään, 03.11. valittujen valitsijamiesten sijasta neljän osavaltion äänet antavat 14.12. osavaltioiden kongressit päätöksensä ja voimasuhteidensa mukaisesti.

Luettavaa:

Louisiana ja Arkansas tukevat Texasin kannetta:

5 Comments

 1. ukuukumies
  9.12.2020 05:15

  Alkaa näyttämään todellakin siltä että äänestämisellä ei ole mitään merkitystä lopputulokseen, vaan vaalit ratkaistaan kulisseissa sopivalla laskennalla. Sitten jos vilpistä narahtaa ja on videokuvaa vilpistä ja tarkkailijoiden estämistä tulemasta laskentaan, kasoittain painettuja valmiiksi tehtyjä äänestyslipukkeita, laskemattomia virallisia lipukkeita ja selvät kerralla tupsahtavat pelkästään toiselle ehdokkaalle tulevat äänet aamuyön tunteina videokuvan kera, jolloin edes ei pitänyt ääniä laskea. Myös vaalikoneiden edustaja on luvannut vaalitakuun sopivalla ohjelmoinnilla ym…. Todetaan vain ei ole mitään todisteita ja sillä sipuli. Turha valittaa, kun oikeuslaitoskin on mätä.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   9.12.2020 13:44

   Suomen median antama kuva jenkkien vaaleista on yksipuolinen.

   Vastaa
 2. Uusintalaskenta
  9.12.2020 09:37

  Todella outo maa. Miksei ne vaan voi laskea niitä ääniä uudestaan? Samalla tarkastettaisiin onko reksiströityneet ihmiset äänestäneet ja lipukkeiden määrää verrattaisiin olemassa oleviin lipukkeisiin.

  Jos Suomessa ”demkraattinen” vaalitapa on vienyt vaikuttamisen kansalaisten ulottumattmiin. Niin se on USA:ssa vieläkin kauempana kansasta.

  Sanokaa mun sanoneen, jos Bidenistä tulee presidentti, niin kahden vuoden sisällä on euroopassa sota. Se sota jonka Clintonin muija meinas alottaa, mutta Trump pääsi väliin.

  Vastaa
 3. Pekka Kemppainen
  10.12.2020 10:28

  Päätellen eri medioiden uutiskommenteissa käydystä keskustelusta suomalaisella yleisöllä on hyvin epätäsmälliset tiedot USA:n presidentinvaalien kiemuroista. Mike Kelly et al haaste liittovaltion korkeimmalle oikeudelle koski valitsijamieskokous-menettelyn keskeyttämistä epäselvyyksien tutkimisen ajaksi. Tähän siis tuli kielteinen päätös, minkä kerroinkin. Texasin haaste on osavaltio vastaan osavaltio(t) -riita, jossa Texas syyttää neljää valtiota perustuslain rikkomisesta ja omien vaalilakiensa rikkomisesta hyväksymällä virkamiespäätöksinä menettelyt postiäänien käsittelyssä. Nämä menettelyt näyttävät mahdollistaneen kontrolloimattomien vaalilippujen pääsyn laskentaan. (Äänestäjää ei pystytä identifioimaan.)

  Yleisö ei näytä olevan tietoinen myöskään osavaltioiden senaattien kuulemistilaisuuksista, joissa on esitetty valaehtoisia lausuntoja vaalien epärehellisyydestä. Näytetään hokevan mantraa ”ei-ole-todisteita” ilman että kommentoidaan todisteiden esuttelyä senaattien valiokunnissa.

  Texasin oikeusministerin eilisen lausunnon mukaan Texasin haaste, jota eräät osavaltiot tukevat, on viimeinen mahdollisuus pysäyttää vaalipetos (Kuten Trumpin leiri sitä nimittää). Mikäli 03.11. valitut valitsijamiehet kokoontuvat 14.12., Yhdysvallat saa presidentin jonka toimintakykyä rajoittaa seuraavat neljä vuotta vahva vaalipetos-epäily. Kansainvälinen tilanne voi muuttua epävakaaksi.

  Presidentinvaali-kysymys USA:ssa on nyt loppusuoralla.

  Vastaa
 4. 1000 valan vannonutta todistajaa = ei todisteita?
  11.12.2020 16:02

  Muutama päivä sitten Sidney Powell tai Rudi Giuliani kertoi kasassa olleen jo 1000 valan vannonutta vaalivilpin todistajaa. He ovat rikossyytteen ja oman/perheensä turvallisuuden uhalla vannoneet kertomuksensa todeksi. No demarit eivät laske 1000 todistajalausuntoa todisteeksi. Kuolleet, nimensä vaihtaneet vanhalla nimellä, pitkäaikaista vankeustuomiota lusivat ja mielisairaaloiden vaikeimmat potilaat äänestivät yksipuolisesti demareita. Ja toisen henkilön puolesta sai postiäänestää ja demarin tapauksessa ääni laskettiin. Monelle äänestämään jonottaneelle ilmoitettiin ovella – ”Sorry, järjestelmämme näkee että olet jo äänestänyt ennakkoon” 😀

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top