Yhdysvaltain vaalit: Tänään Georgian senaatin kuuleminen (LIVE)

Yhdysvaltain presidentinvaalien mahdollisia epäselvyyksiä tutkaillaan tänään Georgian osavaltion senaatin komiteassa.

Voit katsoa suoran videolähetyksen myös twiitissä tai linkin kautta. Virkakauttaan lopettelevan presidentti Donald Trumpin lakitiimi on esittänyt kritiikkiä mm. äänestäjien ja annettujen äänien lukumäärien ristiriidasta, ja postiäänen jättäneiden jäämisestä joissain tapauksissa tunnistamattomiksi. Myös äänenlaskentaa ja äänestyksiin käytettyjä laitteistoja on kritisoitu.

5 Comments

 1. Pekka Kemppainen
  30.12.2020 18:13

  Suomessa medialla on ollut tapa toistaa väitettä, ”ettei todisteita vaalipetoksista ole esitetty”. Samalla Trumpin tiimin esittämät väiteet on jätetty yksilöimättä. Linkitetyssä suorassa lähetyksessä nämä väitteet kerrotaan, ja senaatin komitea kuulee todistajia.

  Vastaa
 2. Pekka Kemppainen
  30.12.2020 23:50

  Otsikkokuvassa näkyvä todistajanlausunnon antaja siis kertoi, että hänen tiiminä hakkeroitui Dominion-järjeselmään netin kautta. Lausunnot senaattien komiteoille ovat valaehtoisia, so. valehtelusta rangaistaan oikeudessa.

  Vastaa
 3. Ilmari
  31.12.2020 14:01

  Täällö näköjään eletään
  jossain toisessa todellisuudessa, jossa USA:n presidentinvaalit ovat vielä jotenkin kesken. Senaatin komitea voi kuulla ketä tykkää mutta se ei pysty muuttamaan vaalitulosta

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   31.12.2020 15:42

   Täällä seurataan USA:n menoa myös paikallisista lähteistä, ja muistakin kuin vasemmistolaista.

   Vastaa
 4. Pekka Kemppainen
  2.1.2021 13:08

  Valeuutinen 02.01. 2021: ”Marraskuun vaalit hävinnyt istuva presidentti Donald Trump on esittänyt jatkuvia perättömiä syytöksiä vaalivilpistä. Republikaaninen puolue on asettunut asiassa monin paikoin hänen taakseen. Useat oikeusistuimet, vaaliviranomaiset ja ministeriöt ovat kuitenkin tyrmänneet väitteet vilpistä.” https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007715640.html

  Trumpin lakitiimin ja republikaanien esittämiä moitteita vaaleja kohtaan ei ole käsitelty oikeusasteissa. Liittovaltion korkein oikeus mm. totesi Texasin oikeusministerin kanteeseen, että Texas ei voi olla asianomistaja toisessa osavaltiossa tapahtuneessa asiassa. Suomalaisen median oikeuskäsittelyinä uutisoimat tapaukset ovat siis olleet joko tuomaripäätöksiä kanteen käsittelyynottamisesta tai toimenpiteen lykkäyspyynnön hylkäämisiä. Tämä on eri asia, kuin moitteiden oikeuskäsittely. Ainakin yhdessä tapauksessa osavaltion tuomari hyväksyi republikaanien pyynnön, mutta tätä ei laajalti uutisitu. Lukijalle on annettu kuva, että tuomarit ja tuomioistuimet ovat hylänneet kaiken Trumpin tiimin esittämän, mikä on valeuutinen.

  Suosittu valeuutinen on myös, ettei republikaanien todistajia ole kuultu todistajanvalan velvoittamina. On kuultu, osavaltioiden senaattien ja liittovaltion senaatin komiteoiden kuulemistilaisuuksissa. Suomalainen lukija luulee, että mitään todisteita ei ole esitetty, tai todistajat ovat jänistäneet.

  Todennäköisesti ”Sleepy Joe” Bidenin vaalivoitto vahvistetaan 06.01., mutta vaalipetostodisteet jäävät olemaan. -Paitsi Twitterissä, Facebookissa, Youtubessa ja Googlessa, joista ne poistettaneen. Aika jännää.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top