Yhdysvaltain vaalit: Vasemmisto uhkaili avainhenkilöitä, kertoo paikallismedia

Iltalehden otsikko tänään on kummallinen: Näin Trump käytännössä myöntyi vallanvaihtoon – jopa päätöksen tehneen virastojohtajan lemmikkejä uhkailtiin.  Avain-osavaltion, 16 valitsijamiestä Joe Bidenille myöntäneen Michiganin, ratkaisevan piirikunnan, Wayne countyn, äänestystuloksen vahvistaneen 2+2 komission republikaanijäsenten uhkailu ei ylitä uutiskynnystä, eikä IL täsmällisesti kerro sitäkään, ketkä GSA:n johtajaa uhkailivat.

Yhdysvaltain presidentti vuosille 2121-2125 ratkesi käytännössä Michiganissa ja Pennsylvaniassa: Pennsylvanian tuomarin päätettyä hylätä presidentti Donald Trumpin lakitiimin valitukset ääntenlaskentaa kohtaan, ja osavaltion korkeimman oikeuden kieltäytyessä ottamasta päätöstä käsittelyynsä, Michiganin ääntenlaskenta -sen hyväksyminen tai tarkistaminen- nousi arvoonsa. Osavaltion väkirikkain piirikunta, Wayne county, oli Trumpin tiimin kritiikin pääkohde, jossa ehdokas Joe Bidenille lasketut äänet ratkaisivat kenelle osavaltion valitsijamiehet tulevat. Waynen piirikunnassa tapahtui kummia, kuten  myös päättyvän kauden presidentiltä seuraajalleen tapahtuvan vallansiirron kannalta tärkeimmän päätöksen tekevän GSA-hallintoelimen puheenjohtaja Emily Murphyn kohdalla:

Murphy oli alkanut saada myös uhkauksia Bidenin tukijoilta, jotka kokivat, että hän seisoo vallanvaihdon tiellä.

– Sain uhkauksia internetissä, puhelimitse ja postitse kohdistuen omaan turvallisuuteeni, perheeseeni, työntekijöihini ja jopa lemmikkeihini, joissa yritettiin saada minut tekemään päätös ennenaikaisesti, Murphy sanoo vallanvaihdon aloittavassa kirjeessään Bidenille.

Hallintovirasto joutui määräämään hänelle henkilökohtaisen turvatiimin. (Iltalehti)

Emily Murphy teki päätöksenä maanantaina (23.11.), ja hänen ratkaisunsa jälkeen vallanvaihdon pyörät lähtivät pyörimään, ja hallintokoneisto alkoi sopeuttamaan toimiaan uuden presidentin avustajakunnan kanssa, ja valmistelut Bidenin kautta varten pääsivät vauhtiin. Iltalehti toistaa uutisessaan Trumpin tiimin jarrutuksesn, mutta ei mainitse suoraan republikaaneja Murphyn painostamisen yhteydessä. Sanavalinnat antavat kuitenkin lukijalle sen vaikutelman, jota vahvistaa sanonta ”Murphy oli alkanut saada myös uhkauksia Bidenin tukijoilta”. ”Myös” ei kerro suoraan keneltä muulta, mutta lukija osaa ajatella kuten häntä on johdateltu. Tuoreemmat tiedot muuttavat kuvaa radikaalisti:

Vasemmisto uhkasi GSA:n johtajan perhettä, henkilökuntaa ja lemmikkejä

Washington Examiner on saanut ne tiedot, joita Iltalehdeltä puuttuu:  GSA:n johtajaa Emily Murphya painosti vasemmisto:

”Kukaan (hallituksen) johtoryhmän virkamies – mukaan lukien Valkoisessa talossa tai GSA:ssa työskentelevät – ei koskaan painostanut minua suoraan tai välillisesti päätökseni sisällön tai ajoituksen suhteen”, Murphy totesi WE:n mukaan.

Vaikka GSA:n ratkaisu vallanvaihdon järjestelyjen aloittamisesta oli isku Trumpin lakitiimin ponnisteluille äänenlaskennan kyseenalaistamiseksi, yllättäen presidentti twiittasi Emily Murphylle hyvin myönteiseen sävyyn:

”Muistakaa, että GSA on ollut loistava, ja Emily Murphy on tehnyt hienoa työtä, mutta GSA ei määritä, kuka on seuraava Yhdysvaltain presidentti”. Trump.

Trump kiitti Murphyä hänen työstään, antoi tunnustusta Murphyn lujuudesta painostuksen edessä -mistä asiasta maailma ei vielä tiennyt mitään- mutta kieltäytyi edelleen myöntämästä vaaleja oikein toteutetuiksi. Trump lisäsi, että hänen lakitiiminsä jatkaa edelleen vaalitulosten kyseenalaistamista.

”Haluan kiittää Emily Murphyä GSA:ssa hänen vankasta omistautumisestaan ​​ja uskollisuudestaan ​​maallemme. Häntä on ahdistettu, uhkailtu ja hyväksikäytetty – enkä halua nähdä tämän tapahtuvan hänelle, hänen perheelleen tai kenellekään GSA:n työntekijälle”, Trump sanoi maanantai-iltapäivällä. ”Jatkamme hyvää taistelua, ja uskon, että voitamme!”

Wayne countyn uhkailu

Seuraavaksi tarkastelemme, miten Michiganin osavaltion Waynen piirikunnan ääntenlaskenta hylättiin ja hyväksyttiin kertaan jos toiseenkin. Paikallislehti Detroit News seurasi tapahtumia läheltä, ja kertoo sellaista mitä emme suurten uutistoimistojen kautta saa tietoomme:

Michiganin osavaltion 2+2 vaalikomission toinen republikaani Norman Shinkle kertoi saaneensa julkisen lausunnon Wayne Countyn vaalikomission puheenjohtajalta, republikaani Monica Palmerilta. Palmer kertoi saaneensa ”ikäviä sähköposteja, joissa kerrotaan, että perheeni on vaarassa”.

Palmer, ja lautakunnan toinen republikaani William Hartmann (molemmat otsikkokuvassa), ensin hylkäsivät Waynen piirikunnan äänenlaskentatuloksen 17.11, pidetyssä kokouksessa, mutta kahta tuntia myöhemmin äänestivät sen certifioinnin puolesta. Myöhemmin (keskiviikkiona 18.11.) Palmer kertoi tulleensa painostetuksi ja harhaanjohdetuksi, ja yhdessä Hartmannin kanssa he peruivat edellisen päivän äänestyksensä.

Monica Palmer  kertoi Detroit Newsin mukaan osavaltion vaalituloskomissiolle itseään ja perhettään uhatun: ”Koko perheesi pitäisi olla peloissaan henkensä puolesta”, kertoi uhkaaja joka oli lähettänyt viestinsä mukana vastenmielisiä kuvia brutaalisti surmatuista naishenkilöistä. Uhkausviesteissä oli viitattu Palmerin tyttäreen.

”Tämä on törkeää, eikä näin pitäisi tapahtua. Tämänkailtainen on uusi yhteiskuntamme: Kuka tahansa, joka uhkailee, näyttää luulevan voittavansa”, Osavaltion vaalituloskomission republikaanijäsen Norman Shinkle kertoi lehdelle. Osavaltion komission kokoontuessa vahvistamaan vaalitulosta Shinkle itsekin äänesti tyhjää, hyväksyvän päätöksen tullessa 3:0.

Osavaltion komission puheenjohtaja Jeannette Bradshaw (demokraatti) pahoitteli komission puolesta Palmerille hänen kokemuksiaan. ”Tämä on erittäin valitettavaa eikä se ole lainkaan hyväksyttävää”, sanoi Bradshaw DN:lle. Waynen piirikunnan molemmat republikaani-valtuutetut ovat peruneet 17.11. antamansa äänet, ja ovat pyytäneet asian käsittelyä uudelleen. Juridisista syistä tähän ei ole suostuttu.

Kun Iltalehti tänään johdattelee lukijoita ajattelemaan, painostuksella, kiristyksellä ja uhkailuilla on jokin rooli Yhdysvaltain mutkistuneessa presidentinvalinnassa. Millainen, ja mihin suuntaan -sen selvittämiseksi täytyy kaivautua paikallisiin uutisiin asti.

Luettavaa:

Vielä Gelleriltä:

Murphy, joka nimitettiin rooliinsa jo ennen joulukuun 2017 vaaleja, jatkoi, että hän omisti aikuisen elämänsä palvelemaan maata ja ”pyrki aina tekemään oikein”. GSA: n päällikkö sanoi, että hän päätti aloittaa siirtymävaiheen ”lain ja itsenäisten tosiseikkojen perusteella”.

Hän sanoi myös, että hän ”suositteli” Murphyä ja GSA: ta ”tekemään mitä on tehtävä alkuperäisten [siirtymävaiheen] protokollien suhteen”.

Tiistai aamuna hän kiitti GSA: ta vaalien jälkeisestä työstä ja ehdotti edelleen, ettei hän suostu vaaleihin.

, Trump sanoi.

4 Comments

 1. Puolueeton
  24.11.2020 21:24

  Täällä on vaikea päätellä, mikä on totta ja mikä valhetta tai siitä väliltä.
  ”On kuitenkin varmaa tietoa laskentatuloksista. Vaa’ankielivaltiot Arizona ja Georgia (0,3%) sekä Wisconsin (0,7%) ja Pensylvania (1,2%) menivät Bidenille. North Caroline meni Trumpille niukasti (1,3%) ainoana, vaikka sen ei pitänyt olla vaa’ankielivaltio. Tässä vaiheessa voi vain ihmetellä Bidenin hyvää tuuria. Aika erikoista, erot olivat yleensä useita prosentteja jopa kymmeniä, mutta erittäin tasaisissa tilanteissa Biden voitti kaikki. Luultavasti Yhdysvaltojen oikeusjärjestelmä toimii puoluettomasti ja vaa’ankielivaltioissa laskenta analysoidaan ja katsotaan menikö kaikki tilastollisesti todennäköisyyksien mukaan vai ristiriitaisesti.”
  Kuvasta https://scontent-hel3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/126050058_10165846892545725_5762130526232653561_n.jpg?_nc_cat=1&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=MEPnFw435TAAX_2lkD5&_nc_ht=scontent-hel3-1.xx&oh=bd9b13d92f07d22a0e8b97a3445d5a58&oe=5FE1CBE6 voi tutkia äänilaskentaa Michiganissa. Ei kannata uskoa mediaa tai somea, vaan ajatella itse.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   24.11.2020 23:20

   Emme ota kantaa asioihin, joista ei ole saatavissa täsmällistä tietoa. Iltalehden uutinen antoi aihetta syventää tarkastelua, -varsinkin kun Examinerilla oli IL:n uutisen kanssa ristiriitainen juttu.

   Vastaa
  2. Pekka Kemppainen
   25.11.2020 07:32

   Kuva osoittaa selvästi, että kaikki epänormaalit yhdellä kertaa kirjatut lasketut vaalilippu-määrät ovat olleet Bidenille 95%:sesti. Tilastollisesti näin ei voi tapahtua. Oikeastaan mitään muuta todistetta ei tarvita.

   Vastaa
 2. Harhaanjohtava fiilis on valtam-julkaisun tavoite
  25.11.2020 01:02

  Korjaus: Tyypillistä valtamediaa. Lukija saa lauseesta harhaanjohtavan (lehden johdon kontrollereiden/handlereiden haluaman) mielikuvan. Sisällön sanatarkka epäselvyys ja monitulkintaisuus on tarkoituksellinen ennakko-itsepuolustus mahdollisen oikeussyytetilanteen näkökulmasta.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top